Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Pa sem le doživela krst na malem maratonu potem, ko so mi prvo preizkušnjo onemogočile vremenske razmere v Miljah. Roko mi je predlagal Nabrežino, pa sem ga prijela za besedo. Malo sem še potrenirala in prvo 21ko pretekla s časom 2:03:22. Najbolj sem, seveda, vesela, da sem jo sploh pretekla, s časom pa še posebej, saj sem si zadala 2:15:00. Moram pa reči, da mi proga ni bila ne vem kako lepa, pa ne vem, ali me je motilo, da tečemo po prometni cesti (dobro je bilo poskrbljeno za varnost na križiščih), ali ker je popolnoma ravna črta, še najlepše je bilo morda to, da gre malo gor in malo dol, pa da vsake toliko izza kamnitega kraškega zida zapiha prijeten hladen vetrič iz vrtač... Nočem biti nergačka, a vseeno me je začudilo, da je bil na razpolago le en WC, še ta 200m od štarta! Vreme (temperatura) je bilo(a) idealno(a), organizatorji zelo prijazni, vzdušje športno, skratko - ta pravo. Bi si pa želela bolj slikovitih prog, tipo kamenjaškega teka ali bistrškega, saj tečem iz užitka. Seveda, se zavedam, da ne moreš imeti vsega. Vseeno nova, zanimiva izkušnja. Zanima pa me, če mi kdo lahko pove kje poteka Sežanski kraški mali maraton?
Torej svoje poročilo kopiram sem.

Naredil se je prav lep dan, nisem mogla verjeti, da mi je bilo na progi celo vroče. :shock: :D
V Nabrežino smo se pripeljali točno po Razyjevem planu (8:30 - hvala Razyju, Sončki in Brinu za prevoz in družbo!) in šli še dvignit številko in na kavo. Srečali še Rafa, tako da sem se razveselila "zajčka", ampak ker sem že na 3. km videla, da tale moj tempo danes ne bo "nevemkaj", sem ga takrat poslala naprej - še dobro, ker je potem postavil svoj osebni rekord. :clap:
No, meni pa nekako ni šlo tako, kot sem mislila. Ne vem, ali je bil pač tak dan (očitno je pri meni veliko odvisno od dneva) ali pa me je tisti klanec le preveč zdelal (pričakovala sem ga manj). Tako da sem se vmes na progi odločila, da bom pač naredila dolg tek in da ne bom šla na čas. In se potem sploh nisem več obremenjevala z mojim počasnim tempom.
Mislim pa, da sem (vsaj sodeč po treningih v zadnjem času, pa tudi glede na prejšnjo tekmo) pripravljena precej bolje, kot je pokazal današnji rezultat. Vsaj upam, da mi ni forma ravno zdaj, v čisto napačnem trenutku, začela padati. :? :( :roll:

P. S. Razy in Sončka sta pokazala svoje konstruktorske sposobnosti, tako da gremo naslednjič menda z avionom. :D
(Papirnatim.)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA