Bok!
Nekaj mojih vtisov iz dogajanja v Zagrebu!
Najprej sobota in dvig številke ter "štrukla" party. Zadeva je podobna kot na dunajskem maratonu "šmorn party" in na našem ljubljanskem maratonu večerna testeninka in predstavitev najboljših vabljenih tekačev, ki se dogaja dan pred maratonom. Ker so imeli zelo malo vabljenih tekačev je bil program zelo kratek, še največ časa so se zadržali pri najboljši hrvaški maratonki Lisi Stublić in pri uspešni metalki diska Sandri Perković, ki je v nedeljo tudi sprožila štartni strel. Seveda tudi brez besed župana Bandića ne gre

potem pa navali narode na štrukle in brezplačno pivo in sok. Ta zadeva se je odvijala v istem šotoru, kot so bile potem v nedeljo garderobe in jedilnica.
V nedeljo sledi prijetno vreme in idealni pogoji za tek. Zaradi manjše količine treningov se letos odločim le za pol maratonsko razdaljo in s časom sem zadovoljen. Glede same organizacije maratona sem zadovoljen, proga je psihološko dokaj zahtevna zaradi ponavljanja teka po istih ulicah gor in dol. Je pa tudi zelo dobra za doseganje osebnih rekordov, ker je izrazito ravninska. Zadnjih nekaj let se udeležujem teka v Zagrebu in nekakšnega hudega napredka ni opaziti, mi je pa čisto ok če na tem nivoju ostane. Nas Slovencev je na teku vedno kar lepo število in tudi pri končnih rezultatih naši fantje in dekleta redno posegajo po odličjih.
Tu je aktualana debata na hrvaškem forumu:
http://utrke.net/forum/viewtopic.php?p=6341#6341Organizatorji bi lahko zaprli za 5 ur komplet traso maratona in potem tudi ne bi bilo hupanja iz avtomobilov. To pa na določenih križiščih vozniki komaj čakajo, da si lahko dajo duška in trobijo.
Želim si tudi, da bi lahko tekači, ki imamo lastniški čip tega tudi prijavili in zmanjšali prijavnino.
Izredno pohvalo bi namenil finisherski medalji, ki je res lepo izdelana in vsako leto iste oblike in teže, samo gravura na hrbtni strani je izdelana za tekoče leto. Tu bi se lahko organizatorji naših tekov naučili, da ni vse v poceni odlitku medalje.
Čestitke vsem tekačem za uspešen tek in naj vam služi zdravje

Bok bok
MARDUK