Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 MitjaG
Ker v Ljubljano ne morem, sem iskal drugo rešitev in jo dobil- CormorUltra, 68km dolg tek od Buje do Marano Lagunare v Italiji (mmo Udin).
Zares odličen tek za tiste, ki jim ni do gužve in uživajo v makadamskih poteh. Na štrtu se nas je zbralo 46, družbo nam je delal zame letos že kar tradicionalni dež, ki ni nehal padati skoraj do cilja. Prvih 25km je potekalo po lepih gozdnih cestah polnih luž, tek skozi Udine je zazanmoval asfalt in tek po normalno odprtih cestah ( sreča da ob nedeljah dopoldan Italijani večinoma še spijo), od kraja Zugliano naprej, kjer so se nam pridružli še tekači v netekmovalnem teku na 36km pa je popestrilo še globooooko blato.
Tek je bil res uživaški, še posebej za take, ki radi packamo po blatu, lužah in se pustimo da nas uni zgoraj zaliva, veter pa poskrbi da nam ni pretoplo.
Ker je tek ravninski sem kar pogrešal kak klanec, da bi noge malo "zaživele" in spremenile svoje delo. Po 68km, kolikor naj bi bil tek dolg, ni bilo nikjer niti sledu o kakem cilju, moje truplo pa že "rahlo" načeto, sem opazil edini kiks organizatorja- nihče ni povedal da so zaradi obvozov progo podaljšali na 71km. Tako se je zadnji kilometer vlekel v neskončnost in ko sem že začel razmišljat, da je kraj odplaknil dež, se je prikazala tabla "zadnji kilometer".
Na cilju pa masaža, tuš, neskončno hrane in pijače in še lepa nagrada za doseženo 4. mesto. :laola
Na kratko:
dolžina: 68km (71km) in netekmovalna 36km
trasa: makadam in nekaj asfalta, ravnina
štartnina: 22 eur (prevoz iz cilja na štart, majica, okrepčevalnice, na cilju tuš, masaža, neskončno hrane in pijače)
okrepčevalnice: 10x (na 32.km lahko pošlješ vrečko s svojimi stvarmi)
http://www.gmudinesi.it/cormorultra/inglese.html
Uporabniški avatar
 dexi27
AVI a veš, da sem jaz tud takoj pomislu na Istro, no par stvari se le razlikuje :mrgreen: :mrgreen:

Mitja tebi pa seveda čestitke za uspešen tek (pa le kje najdete vse te teke :oops: )
Uporabniški avatar
 vanja
Ja, prav fajn je bilo včeraj! Čeprav sem bila spet samo spremljevalka.
Zanimivo mi je bilo, ker je bilo vse v nekem družinskem duhu - organizatorji, tekmovalci, gledalci, vsi so se poznali med sabo. Ko sva z Mitjem zjutraj prišla do prijavnega pulta in je Mitja povedal, kdo je, je rekel organizator, "A, nostro straniero!" Mitja je bil namreč edini neitalijan na tekmi. Kar je mogoče čudno, saj se vse skupaj dogaja le malo za mejo. Tudi v nadaljevanju teka so vsi vedeli za tega edinega stranierota, še na oder ob razglasitvi so ga tako poklicali. :D
Jaz sem nekako zapravljala čas, ko je Mitja tekel, kar v dežju ni vedno prijetno. Tako sem bila že kaki dve uri preden je Mitja pritekel v cilj v Maranu Lagunare, ki se je izkazal za luškano staro ribiško mestece, z zelo slikovitimi hiškami, mnogimi bari in restavracijami, kanali, polnimi ribiških čolnov,... Priporočam za obisk, če se boste kdaj potikali po teh koncih!
In še to. Udeležba na teku že tako ni prav množična, zlasti pa je malo žensk. Tudi rezultati žensk so kar "na komot". Tako da apeliram na naše ultramaratonke, da se drugo leto udeležij(m)o. :wink:
LP, Vanja

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA