Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

borut969
še tretji od "tavelikih" je v enem letu za mano. chicago, ki naj bi zaradi ravninske proge veljal za ameriški berlin, je tekače že tretjič v zadnjih štirih letih "razveselil" z nadpovprečnimi temperaturami :-(. ko sem pred potjo preverjal vremensko napoved, je kazalo na dokaj jasno vreme s temperaturami do 20 stopinj. Ker je štart že ob 7.30 se je slišalo idealno. Potem pa: vsak dan so se napovedane temperature višale; v soboto so za dan tekme napovedovali, da naj bi temperature dosegle 27 stopinj. In so jih, žal že kmalu po 10. uri, kasneje pa je šlo še par stopinj višje.

trasa je mestna, začetek je v Millenium parku ob jezeru Michigan, tek v senci med nebotičniki do Wrigley baseball stadiona pa nazaj v center. S polovičko sem opravil v 1:26:57, tempo sem držal do 30-ega km, ko smo prišli na odprte ceste zahodno od centra in takrat je sonce pričelo kazati svojo moč. Nikjer nobene sence, soraj brez zelenja, samo asfalt in beton. Med 35. in 40. km mi je tempo padel za več kot 30s na km, cilj 2.55, sem odpisal, v zadnjih 400m sem se celo moral pošteno potruditi, da sem prišel vsaj 3 ure; za eno celo sekundo :-). Najprej celo nekaj razočaranja, vendar mi je po pogovoru z ostalimi (in pogledi nanje) kmalu postalo jasno, da sem lahko zadovoljen.

Še nekaj številk: prijavljenih je bilo rekordnih 45.000 tekčev, iz 120 držav.Na štartu se nas je prijavilo 38.000 (ni mi sicer jasno zakaj jih je toliko manjkalo!), skozi cilj priteklo (ali prehodilo) 36.000. Izjemno visok delež lepšega spola, več kot 45%. Ob progi več kot 1,5 mio gledalcev, vzdušje, predvsem v centru fantastično. Za dobrodelne namene zbranih 10 mio USD, skupne prihodke ocenjujejo na 15o mio USD.

Če sem se na 39. km spraševal, če mi je bilo tega res treba.... je zdaj to že mimo, ostaja enkratna izkušnja in kljub vsemu prebita meja treh ur.... V ponedeljek pa odprejo prijave za Boston. Tam pa vročine ne bo:-)
Uporabniški avatar
 MatjazV
borut969 napisal/-a: V ponedeljek pa odprejo prijave za Boston. Tam pa vročine ne bo:-)

Hoj, jaz imam za Boston že (spet) plačano in potrjeno štartnino. Se bomo kaj zmenili glede poti in namestitve?

Pa čestitke za Chicago.

Lp, Matjaž
 borut969
hvala za čestitke!

kako to, da si že not? sem mislil, začnejo zbirati prijave v ponedeljek?!

glede prevoza in namestitve - vsekakor. koliko prej se običajno lotevaš teh zadev?

lp, b.
Uporabniški avatar
 MatjazV
borut969 napisal/-a:hvala za čestitke!

kako to, da si že not? sem mislil, začnejo zbirati prijave v ponedeljek?!

glede prevoza in namestitve - vsekakor. koliko prej se običajno lotevaš teh zadev?

lp, b.

Jaz sem dobil vabilo že v začetku meseca in tudi plačal štartnino (128 Eur), imam zagarantiran nastop ker letos zaradi vulkanskega prahu nisem mogel v Boston. Trenutno cene letalskih kart še niso najbolj ugodne. Bo treba še malo počakati.

Lp, Matjaž
 borut969
saj res, zaradi prahu bi sem tudi jaz že resno razmišljal, da bom moral v london z avtom :-(

boston je danes odprl prijave, tako da čakam verifikacijo rezultata in odštevanje se lahko prične!
 borut969
pa sem uradno not tudi jaz :-)

This is to notify you that your entry into the 115th Boston Marathon on Monday, April 18, 2011 has been accepted, provided that the information you submitted is accurate.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA