Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Za človeka, ki zadnje čase bolj malo tekmuje je bilo spet zelo lepo biti v tekmovalnem ritmu. Da pa vse le ni bilo preveč tekmovalno, sva se šla z mojo boljšo polovico mešane dvojice. Če je bila Rašica in Šmarna gora še kar domač teren, pa je bila gmajna med Šmarno in Smlednikom popolnoma neznan teren. Najverjetneje ga nikoli tudi ne bi spoznaval, če ne bi bilo tega trekinga. No kljub temu pa ga bo potrebno še enkrat, saj sva med 4 in 3A zabluzila, saj sva šla kar ob potočku naprej SV. Iskanje Baronovih travnikov je vzelo toliko časa, da smo na koncu poznali vse okrog, samo kje je bila kontrola ne. To bo treba še enkrat raziskati in to z drugega konca. Drugače pa Brtonigla trek vabi in otoški škraping tudi.
Uporabniški avatar
 yogo
Tole je napisala moja boljša polovica, ko sem jo en dan pred Valentinovim namesto na kosilo peljal okoli po močvirni Smledniški gmajni in blatnem polju v okolici Skaručne.

Ta treking je bil pa res nekaj posebnega. Domači teren, za katerega mislim, da ga še kar dobro poznam, pa je bil vseeno precej divji in skrivnosten. Nisem pričakovala takšnih močvirij, strmin in divjine tako blizu Ljubljane.
Po celem tednu lepega in sončnega vremena nas je pričakalo sivo in turobno jutro, malo pred štartom pa še dež –nič kaj vzpodbudno. Zadnjih nekaj dni pred tekmo me je bolelo koleno, tako sem bila še tik pred štartom v dilemi ali naj sploh grem ali ne. Premamila me je vsa ta množica navdušenih trekerjev, pa sem šla še jaz. Zanimivo, da je mojemu kolenu najbolj ugajalo močvirje ali strmina. Ko je bila lepa ravna potka ali pa spust, me je pa kar precej bolelo.
Ta novi način, da si sam izbiraš točke se mi zdi zelo zanimiv in manj obremenjujoč, čeprav bi potem na koncu rad obdelal prav vse, pa ti zmanjka časa. Naredila sva dve manjši orientacijski napaki, KT5A sva že prej odpisala, KT10 pa sva spustila zaradi bolečega kolena. Od KT9 sva se sprehodila po blatnih poljih do cilja. Štiri ure na progi so še hitreje minile kot običajno, čeprav nas je občasno močil dež in megla zastirala pogled. Kako bi bilo šele lepo ob lepem vremenu! Ampak, ko sem enkrat na progi, me dež sploh ne moti.
Organizatorji ste se res izkazali. Reambulirali ste karto, ki je bila prej skoraj brez poti. Za simbolično štartnino ste nas pogreli s čajem, piškotov in ostalih dobrot pa tudi ni zmanjkalo. Nagrade so bile res sladke, čokolada in to tavelka, pa še rožico sem dobila. Kaj češ lepšega!

Bravo Marija, da si zdržala 26 km kljub bolečemu kolenu. :clap:
 AinE
Vreme je bilo v nedeljo prav potuhnjeno. :evil: Rositi je začelo tik pred startom, ko ni bilo več možnosti umika. Ko sem enkrat v pogonu, me pa vreme itak ne zanima več. Mogoče spadam celo med bedvederse (http://pustolovecrajd.blogspot.com/2010 ... dersi.html). :wink: Čeprav tokrat niti ni bilo tako slabo - vreme namreč. Le nekaj pomrznjenih kapljic…
Vedno, ko se z avtom peljem po dolini med Kosezami in Vojskem, se mi cesta kar vleče. V nedeljo sem to dolino pretekla po dolgem in počes pa mi sploh ni bilo dolgčas, čeprav so mi gibanje oteževale s blatom obtežene superge ter številni grabni. Ali pa mogoče ravno zato? 8) Tudi skrivnostna Smledniška gmajna je pokazala svoje čare. :D
Naša dvojna ekipa je tokrat naredila 23 km. Spustili smo 4 KT, ki nam niso bile všeč. :wink:
Predstavljam si, koliko dela je s tako organizacijo, zato sem bila presenečena nad postrežbo in darili, ki smo jih bili deležni za simbolično štartnino. :cast:

Tale score treking je dobra pogruntavščina. Ugotavljam, da mi kar leži. :D

Se vidimo marca, ko bo šlo zares. Upam, da bomo v ŠL dobili tako dober zemljevid kot smo ga tokrat. Lanskega ne morem pohvaliti.
Lp E.
Navdušen sem nad dejstvom, da se je Žine "vrgel ob tla" in speljal kar dve dejanji trening trekinga v zelo zimskem obdobju! Prvi, v idilični zimski krajini z debelo snežno odejo ter zadnji v blatu in dežju, sta minila v brezhibni organizaciji ob minimalnih stroških ter predvsem z velikim srcem organizatorja :cast:
Sicer radi tarnamo, kako bi kaj lahko bilo in kje bi moralo biti, pa da noben noče, se mu ne ljubi ali pa je finančno prevelik zalogaj itd. Brezveze! Naj Žine pove, koliko je bilo treba, če ti seveda tiktaka v pravem tempu in te navija v pravo smer. Verjetno vemo o čem govorim :D
Dobra družba, kjer poslušaš debate kje se da dobro turno zapeljat, hrib odlaufat ali pa ga z derezo pohodit, ta družba, te le še prepriča kako kvalitetno si preživel dan in kakšne nore sanje te čakajo čez noč. Pol pa spet trenirat, da bi bilo naslednjič izgubljanje še bolj tehtno in kvalitetno, kakopak :wink:
Vsekakor se mi je pa ta "score" varianta dopadla in bi jo definitivno predlagal tudi STL! Mislim, da bi se jo dalo vsaj dvakrat v sezoni uporabiti namesto običajnih oz. dosedanjih izvedb. Zadeva me tako navdušuje zato, ker do zadnjega ne veš kako si se rezultatsko odrezal v primerjavi z drugimi in ti tudi med tekmo, ko se srečuješ, ni najbolj jasno kolk si dober :? Tako ti preostane le poglobljen stik samega s seboj v prepričanju, da si dober in če je temu tako je definitivno kdo tud slabši....no, ja :lol:
Hvala Žinetu z odlično ekipico, MartinuJelenuPolancuMlakarjuFincuoz.Švedu ter ostalim prisotnim :wink:
Strinjam se, da bi bilo vredno Score varianto večkrat ponoviti. Po koncu tekme, ki za vse traja enako, je pa tudi enako časa (skoraj) za poglobljene analize. Da pa bi vsi dobili vse KT pa se tudi ni za bati. Je pa tudi fletno biti v negotovosti, katero mesto si dosegel.
Uporabniški avatar
 AVI
matej-jethro napisal/-a:Navdušen sem nad dejstvom, da se je Žine "vrgel ob tla" in speljal kar dve dejanji trening trekinga v zelo zimskem obdobju! Prvi, v idilični zimski krajini z debelo snežno odejo ter zadnji v blatu in dežju, sta minila v brezhibni organizaciji ob minimalnih stroških ter predvsem z velikim srcem organizatorja :cast:
Sicer radi tarnamo, kako bi kaj lahko bilo in kje bi moralo biti, pa da noben noče, se mu ne ljubi ali pa je finančno prevelik zalogaj itd. Brezveze! Naj Žine pove, koliko je bilo treba, če ti seveda tiktaka v pravem tempu in te navija v pravo smer. Verjetno vemo o čem govorim :D
Dobra družba, kjer poslušaš debate kje se da dobro turno zapeljat, hrib odlaufat ali pa ga z derezo pohodit, ta družba, te le še prepriča kako kvalitetno si preživel dan in kakšne nore sanje te čakajo čez noč. Pol pa spet trenirat, da bi bilo naslednjič izgubljanje še bolj tehtno in kvalitetno, kakopak :wink:
Vsekakor se mi je pa ta "score" varianta dopadla in bi jo definitivno predlagal tudi STL! Mislim, da bi se jo dalo vsaj dvakrat v sezoni uporabiti namesto običajnih oz. dosedanjih izvedb. Zadeva me tako navdušuje zato, ker do zadnjega ne veš kako si se rezultatsko odrezal v primerjavi z drugimi in ti tudi med tekmo, ko se srečuješ, ni najbolj jasno kolk si dober :? Tako ti preostane le poglobljen stik samega s seboj v prepričanju, da si dober in če je temu tako je definitivno kdo tud slabši....no, ja :lol:
Hvala Žinetu z odlično ekipico, MartinuJelenuPolancuMlakarjuFincuoz.Švedu ter ostalim prisotnim :wink:

Matej lepo si to spisal...vsekakor gre velik poklon Žinetu, ki je res z minimalnimi stroški in velikim "angažmanom" pripravil dva odlična trekinga. :clap: :D Res, Žine kapo dol.
Prav tako je treba dodati, da je tale "Score" prav zanimiva zadeva, ki bi jo veljalo vpeljati v STL.

Tukaj bi veljalal tudi razmislek tako o letošnji sezoni STL kot prihodnjih... :wink:
Uporabniški avatar
 žine
:D he he, fantje, me veseli da vam je bilo všeč. Osnovna ideja je bila prekiniti pavzo med jesenskim in pomladnim delom sezone, narediti bolj preprost trening treking a vendarle s tekmovalnim nabojem, predvsem pa pokazati kakšne neverjetno lepe tekaške terene imamo pred lastnim pragom. Tale treking v Skaručni je bilo res super pripravljati, posebej ker sta sodelovala zraven še Izabel in Anže z mladinske komisije pri PZS. Smo že zapisali tudi nekje drugje - zdaj začnemo s še bolj zanimivimi zgodbami v redni STL, nekaj Score podobnega nas čaka že na drugem trekingu v Mozirskih planinah nad Velenjem. Če vam je bilo v Skaručni všeč, kako se boste šele oblizovali tam :D
Sicer pa - idej in podobnih poslastic je še nekaj, verjetno bodo počakale na konec sezone STL 2011, morda pa bo kakšna podobna ideja dozorela še pri kom?
Se vidimo in lpŽ
Uporabniški avatar
 PeterM
AVI napisal/-a:Tokrat smo uživali in odkrivali nekatere skrite kotičke v okolici Ljubljane... :D

http://www.davidkadunc.si/?p=267#more-267

AVI, lepo si opisal dan za trening.
Občutek imam, da sva težje točke osvajala kvalitetno.
Zakomplicirala pa sva pri nekaterih lažjih prehodih.
Sva pa zato pridelala večja razdaljo. In nama ni bilo treba obiskati KT10.
Pa še score sistem nama je odbil točke.
A je pozitivnih ostalo veliko več.
Tudi:
:arrow: zanimivo posejane točke.
:arrow: čarobna Smledniška gmajna.
:arrow: skrivnostna Rašica.
:arrow: spoznanje, da je tik ob moji vasi (prestolnici), prelepa divjina.
:arrow: super družba, odlična konkurenca in prijetna analiza.
Žine in ekipa, to je bil čisti užitek in prava reklama za treking.
:laola

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA