Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 muc
tae napisal/-a:Na tem teku bil leta 2009. Takrat so govorili, da proga meri 10,4 km. Zanima me ali je ostala enaka, ali so jo letos kaj skrajšali?

Absolutni rezultati med moškimi so prav zanimivi in neverjetni. Glede na to, da je to razgibana proga, bolj kros. Tudi, če vzamem, da je bila proga dolga točno 10 km, je kar 59 moških tekmovalcev teklo v tempu pod 4 min./km., kar je 45% vseh oziroma skoraj polovica. Ne vem ali se je na tem teku zbrala vsa slovenska rekreativna elita, ali je slovenski rekreativni tek tako napredoval. Res noro, kakšna konkurenca. Še dobro, da nisem več toliko v tem tekmovalnem teku, saj se trenutno nebi uvrstil niti na polovico.

Posebne čestitke našemu muc-u. Pojavil se je od nikjer, sedaj pa raztura vedno in povsod. Aljoša, ti si zame pravi tekaški fenomen rekreativca. :clap:

Tae hvala za "ta zadnji odstavek"...zdej se mi bo pa še zdel... :lol:
Ja očitno sem mal pozn najdu v teku ampak sedaj pač tolk bolj uživam. :wink:

Proga pa menda res ni bila 10 km ampak nekje okrog 9,30 km...za šprinterje :D
Pozdravljeni
Proga je bila leta 2009 dolga okrog 10,5 km, vendar smo jo lani radi posega SGG na delu proge bili primorani spremeniti. Letošnja trasa je bila ista kot lanska - dolžina proge je nekje med 9,3 do 9,5 km.
Hvala za pohvale. Se vidimo na naslednjem teku iz serije Promorskih pokalnih tekov- v Gorici - že naslednjo nedeljo - mali maraton.

Evo prilagam še fotke:
http://www.filipides.com/gallery/album09

LP Miro
Nazadnje spremenil miro107, dne 28 Feb 2011, 22:14, skupaj popravljeno 1 krat.
Ja danes je bilo res super vse, družba, organizacija, pašta, vreme, veliko število tekačev, zelo huda konkurenca...
Garmin mi je nameril 9,3 km (lani 9,4 km), tko da je tu nekje :)
S svojim tekom zelo zadovoljen :D , lanski čas izboljšal za 2min20s (lani 42:14, letos 39:54).
Čestitke vsem ostalim, še posebej mucu, super čas :clap: . Super je bilo :D :juhuhu:
Imejte se fajn uživajte v teku in se vidimo v Gorici :laola
Lp!

Tae - z primerjavo rezultatov je bolj tako-tako. Trasa tekmovalne proge se na Panovcu vsakih nekaj let spremeni ( sam sem v teh letih doživel že 5 različnih tras).

Lani je bila enaka (ista) trasa, letos (včeraj) pa sem dosegel skoraj identičen čas, katera oz.kakšna je bila 2009 ne vem, ker se teka nisem udeležil.
Naredi primerjavo letošnjih rezultatov z lanskimi pa boš videl, če je kakšna občutna razlika. Je pa res, da je bila konkurenca v vrhu "divja", svoje pa so doprinesle tudi okoliščine (vremenski pogoji, stanje terena).
Sedanja trasa je po mojem dolga okrog 9.4 km in sigurno ne 10.5 km ( to je razdalja trase pred sedanjo).
Ja, jaz sem tudi po lanskoletnem odmoru odtekel "krajši" Panovec 8), vendar s tekom oziroma rezultatom nisem preveč zadovoljen :?, vendar se tolažim s tem, da zaradi večjih ali manjših zdravstvenih težav, ki so se mi vlekli cel Februar je to verjetno še zelo dober rezultat :)...
Sicer sem štartal rezervirano, prvo kilometer v 4.01 potem sem malo pospešil in do 6 km na nekaterih odsekih blatni progi nisem imel težav, problemi so prišli po omenjenem 6 km, saj sem precej popustil, še posebej ko sem zagledal kar dolg strm klanec, zadnje dva km sem poskušal zadevo malo nadoknaditi vendar hitreje kot 4.10 na km ni šlo, tako, da sem v času 39.16 kar precej izmučen pritekel v cilj...Po mojem Garminu je bila proga dolga 9.3 km in mislim, da se tukaj ni zmotil... :roll: :)
Vreme je tudi bilo, sama prireditev dobro organizirana oziroma vsaj jaz nisem opazil nekih pomanjkljivosti, edino mogoče ta, da je bila konkurenca zelo huda... :evil: :oops:
TF družba maloštevilčna, vendar prijetna, Matjaž hvala za :beer:...
Čestitke vsem za odlične rezultate :laola :clap:

Sedaj pa upam, da bo do Gorice vse ok :roll:

Lp! :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA