- 21 Mar 2011, 12:47
Huraaaa, kakšen čudovit maraton! Zame in za Mucki ta prvi, tako da težko primerjava, sva pa neskončno uživali - z nasmeškom vse od začetka do konca. Hvala fantje - lonely, zajec, Zdravko - za koristne nasvete - res se ne splača komplicirati glede štarta. Postavili sva se takoj na začetek najinega-zadnjega boksa, potem pa sva se prepustili toku. Prva dva kilometra za ogrevanje, potem pa se naslednjih 5 km vedno najde kdo, da se mu nalimaš na zadek in ti utira pot naprej. Po 7-8km se je dovolj zredčilo, da ni bilo več potrebno zgolj buljiti v noge in uživanje se je pričelo. Muziko sem si za to priložnost posodobila iz rubrike "Now playing" (na tem mestu poklon Kratosu in Marduku za nekaj vrhunskih komadov), tako da sem se kar ježila in trapasto se mi je smejalo, sploh ko se je nekje pred Vatikanom zarolal God is a DJ od Faithless. Vreme je bilo prima, le nekje med 23 in 30 km se je blagodejen vetrič nekam skril in nažgalo je sonce, da je postalo res peklensko vroče. Na glavo sem si zlivala kozarce vode in za svoje cilje zelo dobro napredovala do samega centra, se pravi tja do 36km. Tam se trasa zoži, zafecla med uličice,asfalt zamenjajo kocke, profil pa postane gori-doli. To me je malce upočasnilo, pa še koleno se je oglasilo, predvsem na klancih navzdol. Je pa res, da na tem mestu tečeš preko slikovitih trgov, mimo fontan, obideš glavne znamenitosti, publika pa je sploh enkratna, pa še za nas ženske navijajo na vse pretege, tako da ti vse skupaj da novih moči. Še zaden vzponček mimo Koloseja in uraaaa! Moj prvi: 3:54:51.
Mucki pa je bila itak spet sneta skira in postavila čas 3:34:47.
Pozdravček vsem,
še vedno nasmejani: Cici in Mucki

Pozdravček vsem,
še vedno nasmejani: Cici in Mucki
Vsem polube, vsem pozdrave
Cici
Cici