Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

4. dan od maratona in sem se odločil napisati par besed o teku. Zadovoljen sem z organizacijo, samo, kar me je malo zmotila razlika pri štartnini in podeljevanju nagrad. Pričakoval sem saj kako kolajno v kategoriji, čeprav sem vedel, da je bilo v razpisu drugače napisano :( , ker ponavadi se tak trud poplača s kako žlahtno kovino :roll: :roll: .
Sicer sem že miselno usmerjen za drugo leto, da na tek pridem s celo družino, ker mi je bil tek zeloooo všeč in še moj prvi maratonski uspeh, pa še stal sem na stopničkah zraven Mateja Markoviča, ne vem, kdaj bom spet .... :laola :laola ! Sicer sva z mirosanom začela in končala skupaj . On je dosegel prvo mesto v kategoriji, bravo in hvala Miro... :wink: !
Evo še moje kratko poročilo :D

Za ta tek sem se odločil zato, ker nikakor nisem mogel sestaviti skupaj nekega normalnega obdobja treninga in mi več kot 3-4 krat tedensko ni nikoli uspelo teči...pa še to je bilo bolj kot ne nenačrtno. Ker sem odlašal, mi je na koncu ostal le ta maraton, saj bi bil maraton v Italiji bistveno dražji. Moram priznati, da so me v čudovito Crikvenico zvabili tudi z besedno zvezo "popolnoma ravna", saj sem kljub vsemu načrtoval PB. Bolj kot ne, se je vse skupaj odvijalo zgolj v moji glavi, pa še to en dan prej, saj enostavno nisem zbral dovolj moči, da bi se fokusiral na tekmo. Ampak, morda se prav tu skriva uspeh :D

Za to tekmo sem si nabavil najboljšega zajca na svetu...našega Muca, ki je prišel na maraton zgolj zaradi mene, za kar sem mu iz srca hvaležen. Na startu sem videl, da je v igri tudi Peter, tako da mi je bilo veliko lažje, saj sem vedel, da mi bosta fanta že s svojo pojavo tam. No, lažje ni bilo prav nič, saj sem (še posebej drugo polovico) trpel kot že dolgo ne. Ne vem od kod sem stisnil moči, da sem ju držal. Le sekundo hitreje bi tekla fanta, pa bi me odpihnilo daleč daleč nazaj. Kako hudo mi je bilo pove že naslednji dialog, ki se je dogajal po cca 35km:
Muc: "Če je že toliko višincev, imamo pa vsaj lep razgled na morje ko skoz tečemo ob morju"
Žabc: "Kakšno morje?"

Hvala iz srca Aljoši in Petru, brez vaju mi sigurne ne bi uspelo.

Hvala vsem navijačem, ki so nas spodbujali ter seveda za vse pohvalne besede.

Hvala Mariu od katerega črpam inspiracijo.

Hvala NGU-ju, ki me znova ponese tja kamor želim.

Bodite lepo in (kakor bi rekel naš Primož) imejte se radi

Žabc
PRIMORSKE NOVICE

http://www.primorske.si/Sport/Rekreacij ... morje.aspx

Žal je urednik napačno napisal šefov priimek pod foto. Sorry Ero. :?

Tatjanina obrazložitev.....me prav zanima če ti sodniki živijo samo od vode... :--

Hvala na komentarima (mi to ne vidimo kao kritiku nego kao dobronamjernu sugestiju) jer samo tako možemo saznati što treba promijeniti. Za startne brojeve se slažem,ova naša agencija je premali prostor za tako nešto (iznenadio nas je tako veliki broj učesnika ; )). Puno ljudi kaže da su trebali biti izotonočni napitci , mi smo ih htjeli staviti na okrijepna mjesta ali nam suci iz Atletskog saveza Hrvatske nisu dozvolili (kao ni coca colu ni čokoladu) Druge godine ćemo se izboriti za to da ih smijemo staviti.

Nadam se da se vidimo 02.12.2012 : )
Tudi jaz se pridružujem čestitkam organizatorju. Še dolgo mi bo ostal v spominu ta tek, udeležil sem se pol-maratona. Vreme, kot že velikokrat rečeno-idealno, sonce, prijetna temperaturta (sploh če pomisliš, kakšno meglo smo imeli v Lj zadnja dva tedna), brez vetra, bolje ni moglo biti.
Za 100 kun smo dobili dva topla obroka, majico, medaljo, diplomo, res za vzor ostalim organizatorjem.
Jaz sem ta tek izkoristil za družinsko vikend bivanje v Crikvenici, to je bila odlična odločitev. Žena in hči sta tudi prišli na svoj račun, če ne drugega, sta se nadihali svežega zraka.
Proga ni povesm ravna, tudi mene so malo presenetili rahli vzponi, zato se nisem niti približal svojemu PB-u, ampak včasih je več vredno uživanje v teku kot pa pehanje za rekordom. Trase tik ob morju (Rovinjski tek, recimo) so za ''mojo dušo'' najlepše.
Edina graja-pogrešal sem izotonične napitke na vodnih postajah. Berem pa na spletni strani organizatorja, da bo tudi ta malenkost naslednjič odpravljena.
Zaključek: drugo leto spet pridem, to je 100%. Pa še kakšnega prijatelja/prijateljico pripeljem s seboj, ne bo jim žal.
jure dvoršek napisal/-a:Proga ni povesm ravna, tudi mene so malo presenetili rahli vzponi, zato se nisem niti približal svojemu PB-u, ampak včasih je več vredno uživanje v teku kot pa pehanje za rekordom.

Se po polnoma strinjam s tabo. Mene je zmotilo le to, kar je bilo napisano. Če bi organizator napisal, da je proga valovita ali pa vsaj rahlo valovita, bi vzela to v zakup. Od teka me to itak ne bi odvrnilo, ampak bi bila na to pripravljena. Me pa ni zmotilo toliko, da ne bi šla naslednje leto spet :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA