Cilji pred tekom so bili naslednji:
- priti do cilja. Čas ni pomemben, saj nisem še pretekel dveh razdalj daljših od maratona v dveh zaporednih dneh
- premagati samega sebe
- spoznati nekaj novega o samem sebi
- med tekom uživati
- končati brez poškodbe
- po teku z ženo obiskati še Budimpešto.
Nekaj neznank pred tekom je bilo, saj sem od novega leta zaradi pomanjkanja časa in prehlada, ki se je vlekel skoraj 3 tedne dokaj malo tekel (cca 300km), ampak treba je razmišljati pozitivno in pogumno.
V Balatonfured smo prispeli v petek zvečer, sledila je prijava, večerja (moram posebej pohvalit hrano - samopostrežni bife, juhe, testenine, 2-3 vrste mesa, krompir, riž, pomfri, solate, sladice, kvalitetno in okusno). Takoj sem videl, da je vzeti paket organizatorja zelo dobra izbira. Kdor bo šel naslednje leto naj se kar odloči za to.
V soboto zjutraj štart ob 10h v Badascony-ju (ob 8.20 transfer z avtobusom iz cilja prve etape na štart). Z Lojzetom, Vreme-nom in četrtim Slovencem Boštjanom se pozdravimo, poslikamo in štart. Štart je potekal v nekaj sekundnih razmikih. Tekačev veliko, saj so potekali tudi ekipni teki ter vsak dan maratonska razdalja. Ta dan mi ni šlo, želel sem preteči prvo etapo čimprej, hiteti na dolgih razdaljah pa ni recept za uspeh. Povrhu vsega me je mučila še ahilova tetiva in vročina. Tudi po prihodu v cilj se nisem dobro počutil in šele po večerji sem bil pravi.
V nedeljo pa povsem druga slika. Počutje odlično, bil sem prepričan v uspeh in tako se je tudi izšlo. Za razliko od sobote sem zelo malo hodil, tempo teka je bil sicer počasen, vendar nisem želel tvegati. Čeprav je bil sončen dan, je pihal veter in predvsem zadnji del je bilo zelo hladno. Škoda, saj so ljudje hitro pobegnili s ciljnega prostora - no ja, mi smo tudi, saj je bilo res vetrovno. Vesel sem bil, ko je prišel Vreme v cilj, ko sem videl, da je GTA obranil drugo mesto in zmaga je bila popolna.
Prireditev priporočam vsem (ultramaratoncem in tudi ostalim, saj se lahko udeležijo ekipnega teka, tako da so razdalje primerne za vse. Tudi za spremljevalce je dobro poskrbljeno). Podrobnosti si poglejte tukaj, najbrž bo drugo leto enaka organizacija http://www.budapestmarathon.com/en/bala ... rmarathon/). Ne spreglejte še maratona in polmaratona v Budimpešti. Po 10letih sem bil spet tam in vtisi so zelo pozitivni.
Sedaj mi imena mest Balatonfured, Tihany, Siofok zvenijo drugače kot prej, ko sem o njih bral na tem forumu