matej712 napisal/-a:Čeprav najtežji, je to eden mojih najlepših maratonov.
Sem povsem enakega mnenja.
Sobota je bila res nora na celi črti. matej712 in bljak smo skozi deževno in megleno jutro uspeli priti preko Ogulina do Plitvic. Start kot je že raf opisal z krajšo zamudo. Nastop na tem maratonu sprva planiran povsem brez tekme s časom. Cilj je bil le priti do konca, vmes pa uživati in se prepustiti neokrnjenim lepotam Plitvičkih jezer. Med tekom se morajo sicer očke vseeno potruditi, da ujamejo kakšen pogled bodisi na slap ali jezerce. Bil je pravi užitek teči pod krošnjami dreves, malo "dole" in veliko "gore" ... Vmes pa komentarji v stilu, da smo Slovenci rojeni za tek navzgor

. Tudi tokrat dve krajši pavzi

iz začrtane smeri. No, okoli 35. km sem pričel malce gledati na uro in preračunavati kdaj se lahko pričakujem v cilju. Uauuu to zna biti pa morda celo hitreje kot pred štirinajstimi dnevi v Radencih po ravnini, sem si mislil. Nadaljeval sem s podobnim tempom in na koncu res prišel za nekaj sekund v cilj preje kot v Radencih. Še danes sam sebi ne verjamem

. Noro!
Dekleta so bila tokrat neverjetna. Tako težaven maraton in toliko poguma, energije in hitrosti

.
Po "kosilu" smo še izkoristili karte in se za sprostitev sprehodili skozi del parka. Da je bila sobota popolna, me je proti večeru še sin obvestil o doseženi zmagi do 19 let (tretji v skupni razvrstitvi)v kolesarskem vzponu na Mohor

.
To je bil marton za dušo in telo! Je vredno poizkusiti. Naslednje leto se vrnem.

vsem za premagane dolžine in višine
ps. tile višinci so pa kar malo zavajajoči, vsak ima drugače -meni je garmin nameril 826m vzpona???