Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 miro
Mene,"malo" počasnejšega je že ujel dež,pred dežjem pa je bilo veliko sopare, tako da za mene vremenske razmere niso bile idealne, drugače pa Vršič, kot vršič - kraljevsko...
Uporabniški avatar
 pajo
Ker sem pač sploh prvič bil na kakem takem teku.... :D Sploh ni bilo tako slabo. Polž pač. Probat ni greh. Pohvala organizatorjem.
Uporabniški avatar
 maca
Pohvalila bi tudi jaz organizatorje, sploh v primerjavi s prireditvijo pred 2 letoma.

Polžka velikosti XS je letos dobila top, ki ji je celo popolnoma prav, pa nogavičke tudi, v nagardni vrečki za 3.mesto pa je tudi prava velikost majčke, termo bidon je našel pravega lastnika, za kosilo pa so bili vege makaroni.
Skratka-sama pohvala za organizatorje.

Sicer pa na kratko, v glavo sem si vtepla, da bom na Vršič pritekla bosa, in tudi sem. za pasom sem si pripela minimalistične copate, čisto za vsak slučaj, saj sem imela podplat še malo občutljiv zaradi manjše poškodbe podplata pred 14 dnevi.7

Tekla sem pravzaprav čisto brez težav, asfalt večinoma ok, sicer sem ali hodila ali pa iskala obvoze mimo lukenj, kocke so se presenetljivo izkazale kot popolnoma obvladljiva zadeva-gladke, zlizane, malo je bilo treba popaziti na robove.

Rešilec me je malo čudno gledal na začetku, najbrž je pričakoval, da bom rabila pomoč, na cilju je prosil, če pokažem podplate, in sem jih, z zadovoljstvom je ugotovil, da njegove pomoči ne potrebujem, saj so bili podplati umazani, a brezhibni.

Tako da je misija Bosa na Vršič uspela v celoti. V posebno zadovoljstvo mi je, da je brez težav gor pritekel tudi Pajo, njegov prvi gorski in zasluži si vse priznanje, pohvalo, in poklon. Bravo Pajo. :laola
Uporabniški avatar
 5r002
Čestitke vsem ki ste se danes vzpenjali na Vršič!! :clap: :clap:
Kapo dol Bojanu za fantastičen čas, maci pa za bosi podvig!! :cast: :cast:
Na stopničkah ste se znašli tudi Tilcara in maryet! Bravo!! :juhuhu: :juhuhu:

Že par let sem gledal fotke in poročila tega teka, letos je bil pa
je bil že čas da pridem pogledat tud jst.:D Dokončno sem se sicer odločil šele dan prej. Mikalo me je tudi viewtopic.php?p=282443#p282345.

Tudi z moje strani vse pohvale organizatorjem! V cilju je bilo pijače več kot dovolj, letos so pa še tuše zrihtal (beri dež)... :lol:
Moj manjši zaplet z bonom za malico, katerega nisem dobil ali pa nisem vzel (zaradi jutranje ure se ne spomnim točno) ob prevzemu štartnih številk je bil rešen v hipu. :clap:
Majica in nogavice so super, pa še v pravih velikostih. :) Makaroni so bli pa tud super, tko k točenc! 8) :beer:

Glede teka pa... prvič bil na tekmi z letečim štartom. Že na ravnini so taboljši poštartal kot da gre za krajši ravninski tek. Sam sem se raje malo hranil za klanec. :P Na klacih mi nekajkrat tudi to šparanje ni prišlo prav, saj sem parkrat zahodil, ampak nič za to! :D
Nekako sem prilezel do 24. serpentine in ciljne ravnine! 8)

Sem pa malo pogrešal temo tega teka v vabilih na prireditve. Zgleda da konkurenca več trenira kot piše... :lol:
 VERAKUMPERSCAK
Prvič ... in prvega ne pozabiš nikoli. :D :D :D
Tudi midve z Marjetko sva odločitev sprejeli včeraj. Torej zakaj ne bi dan državnosti preživeli drugače, spet nekje v naravi, ki jo imava obe neskončno radi.
Malo me je bilo strah saj sem dva dni nazaj prekolesarila maraton okoli Pohorja 150 km – prvič s kolesom in nisem vedela kako se bo telo odzvalo na novi napor.

Pričela sem počasi in pravzaprav v enakomernem tempu pretekla prvih 40 min. Potem sem kombinirala hojo s tekom in dohitela Horvat Francija, očitnega poznavalca proge. Skupaj sva nadaljevala pot in bilo je skoraj zabavno.

Na zadnji postaji povprašam, koliko je še do vrha in mladenič na postaji mi reče »Še 15 ovinkov«.
Ej, zdelo se mi je čudno, nisem upala reskirat izčrpanosti in odločila sem se pojesti gel. Deloval je takoj in počutje je bilo odlično.

Nenadoma zagledam pred seboj ravnino in povprašam Francija, kje je vrh. »Tukaj pred nama«, pravi »A bova tekla?«. Meni se je zdelo, da bi poletela, ne tekla, vendar sem predlagala, da tečeva skupaj v cilj.
Hvala Franci, pri tvojih 76-tih letih si tekel kot zajček :cast: in na tej poti sem si zaželela, da bi tudi jaz v tvojih letih lahko bila vzor in v vzpodbudo mlajšim.

S časom 1ure in 30 minut sem zelo zadovoljna. In šele sedaj ugotavljam, da sem tretja v kategoriji. Kot kaže je pokal že na poti :--

Čestitke tudi organizatorjem, še posebej, če mi bodo poslali pokal domov :D :D :D

Marjetka – odločitev je bila odlična – in tebi še posebej ČESTITKE :clap: :clap: :clap:

Pa Nataši, pa Sinišu, pa Maci, pa ….. vsem tekačem iskrene čestitke.
ODLIČNI ste bili. :cast: :cast: :cast:

IN DRUGO LETO SPET…. :juhuhu: :juhuhu: :juhuhu:
Uporabniški avatar
 Tilcara
Hvala za čestitke in vsem velik aplavz :clap: za premagan Vršič :D

Moj prvi gorski tek :D Zanimiva izkušnja.
Na štartu so se vsi pognali v dir, pomislila sem, da so morda zamenjali traso :lol:
Hranila sem energijo za klančke, a sem kljub vsemu ponekod tudi hodila. Vreme idealno, organizacija super, luštne nagrade :D
Vršič in Ajdova dklica, zagotovo se še vidimo :D
Uporabniški avatar
 samostojni
maca napisal/-a:Sicer pa na kratko, v glavo sem si vtepla, da bom na Vršič pritekla bosa, in tudi sem. za pasom sem si pripela minimalistične copate, čisto za vsak slučaj, saj sem imela podplat še malo občutljiv zaradi manjše poškodbe podplata pred 14 dnevi.7

Tekla sem pravzaprav čisto brez težav, asfalt večinoma ok, sicer sem ali hodila ali pa iskala obvoze mimo lukenj, kocke so se presenetljivo izkazale kot popolnoma obvladljiva zadeva-gladke, zlizane, malo je bilo treba popaziti na robove.

Rešilec me je malo čudno gledal na začetku, najbrž je pričakoval, da bom rabila pomoč, na cilju je prosil, če pokažem podplate, in sem jih, z zadovoljstvom je ugotovil, da njegove pomoči ne potrebujem, saj so bili podplati umazani, a brezhibni.

Tako da je misija Bosa na Vršič uspela v celoti. V posebno zadovoljstvo mi je, da je brez težav gor pritekel tudi Pajo, njegov prvi gorski in zasluži si vse priznanje, pohvalo, in poklon. Bravo Pajo. :laola

:laola čestitam za bosega :hello: :juhuhu: :hello: celega :cast1:
 matsel
Super zadevca.
Letos prvič in sigurno ne zanjič.
Hvala kolegu tekaču za "veter v hrbet" zadnjih 300m! :lol: Sem ga rabu.
Glede na to da sem tekač že sezono in pol sem z vzponom na prelaz več kot zadovoljen.

p.s.
Nekdo mora biti tudi na repu, a ne? :--

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA