Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

bondi
Včeraj nas veliko Slovencev teklo ob Vrbskem jezeru v Avstriji polmaraton.
To je bila še ena odlično organizirana prireditev. Čestitke organizatorju in vsem, ki ste tekli.
Naš delež je bil še bolj opazen, ker tek šteje za pokal Alpe adria, skupaj s Trstom in LM. Napovedovalec je veliko govoril slovensko. Tudi LM je bil močno promoviran. Tudi sicer je bilo pogosto slišat slovensko besedo (vlak, pred startom, na progi,...). Videl sem tudi nakaj znanih fac, nekaj pa sem njih tudi pogrešal :). Med udeleženci je bil tudi bronasti iz OI London...kot je tu že v navadi, je udeležba med najboljšimi vrhunska.
Bilo je zelo pozitivno vzdušje, tako na štartu, med tekom in cilju...ob progi pa je bilo nekoliko manj glasbenih skupin, kot prejšnja leta, a avsenikova glasba je bila dobro zastopana. Malo po 10km so talali tudi nek čarobni napitek v steklenički 0,25l - nekaj podobnega kot Cooler (mix pivo, vino sok???)...sem vzel spil in dobil krila:)...Štart so prestavili na 8:50, kar je bilo OK, saj se je kasneje močno ogrelo.
Časi pa zaradi visokih temperatur niso omembe vredni. Jaz sem si itak to vzel kot trening za letošnji Berlin in dogodek ob jezeru, zato se nisem naprezal.
Uporabniški avatar
 ris9
Tudi sam moram pohvaliti ta tek. Super organizirano vse skupaj. Vzdušje ob progi dobro, harmonika ob progi pa ti da samo dodatna krila.
Družba pred tekom in po teku fenomenalna (itak bili najglasnejši)! :laola
Sama podelitev se je malo zavlekla ampak ob tako dobri družbi človek kar pozabi na čas.
Jaz sem tekel malo pod pričakovanji. Nekako sem si zadal cilj, da prvo polovico odtečem v tempu 3:25 min / km in se potem odločim, če gre še kaj hitreje. Tako sem polovico odtekel po planu in tako tekel večinoma solo tek oziroma sem tekače dohiteval in zaradi planiranega tempa tudi prehiteval (mogoče bi bilo bolje malo bolj izkoriščati "grupo"). V drugem delu je šlo žal malo na dol. S končnim časom sem kar zadovoljen ampak bi bilo lahko bolje.
Sama konfiguracija trase je zame kar zoprna oziroma težka, ker je skoz valovita a je bila za vse ista. Vročina me načeloma ne moti, me pa od včeraj naprej moti razgret asfalt, ki mi je po trstu že drugič ponagajal z žulji na podplatih.

Vsem čestitke za pretečen polmaraton! :laola

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA