Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Hoj,
Za nami je 2. POLMARATON 21 km – »DOMŽALE TEČEJO« 2013 TER PRVENSTVO SLOVENIJE V POLMARATONU ZA VETERANE. Zraven smo nekateri tekli še krajšo 11 km razdaljo.

Na štartu skupaj okoli 200 tekmovalcev na obeh razdaljah. Tokrat sem tekel samo 11 km, ker me čez en teden čaka maraton. S tekom in rezultatom kar zadovoljen, čeprav se pozna utrujenost s preteklih treningov.

Tule si lahko pogledate nekaj FOTOGRAFIJ .

Na spletnih straneh TIMING Ljubljana so že objavljeni REZULTATI.

Hvala za dobro družbo in Lauferju za prevoz. Čestitke vsem udeležencem in organizatorju.

Lp, Matjaž
Glede na to, da se je vabilo veterane na državno, sem pričakoval večjo udeležbo. Glede na lansko leto, ko smo jedli makarone kar na tleh, je bila ideja za zaključno dejanje na drsališču na mestu. Sama trasa teka je lepa, izmenjuje se asfalt in makadam, številni mostički in podvozi na prvi polovici proge in drugi del, čisto zravnan. Vreme je bilo zame idealno-sonček.
Na koncu še presenečenje...ob nekaj skromnejši udeležbi je pisec teh vrstic prejel še "žlahtno" kovino za tretje mesto v kategoriji :o
In nevajen podelitvenih ceremonij sem pozabil čestitati zbranim puncam v vrsti :oops: :oops: No, se opravičujem za tole...je zgledalo zelo nevljudno.
Čestitke udeležencem :!:
Veteransko DP seveda ni garant za boljšo udeležbo, z boljšo reklamo in informiranjem bi bilo verjetno bolje. Če mene vprašate: ponovno se je pokazala togost športnih zvez...večina tekačev ne spremlja koledarja tekmovanj atletske zveze in njenih združenj, medtem ko si tekači večinoma svoje koledarje tekov (plan udeležbe) pripravijo veliko prej...
Razlog za mojo neudeležbo tiči drugje in upam, da bo naslednje leto že bolje.
:juhuhu:
Reklama zelo slaba oziroma je praktično sploh ni bilo. Prireditev smo tekači uglavnem našli sami. Temu primerna tudi udeležba (boga). Glede na to, da naj bi bilo to veteransko prvenstvo Slovenije v polmaratonu, bi človek pričakoval vso slovensko elito, kar pa je seveda daleč od tega.

Gledalcev praktično nič (le slučajni sprehajalci in kakšen, če smo tekli mimo njegove hiše).

Proga sicer malo spremenjena, še vedno pa precej ovinkasta in ponovno je nebi znal preteči.

Vmesni kilometri natančno označeni, škoda pa da jim je na koncu zmanjkalo cca 200m (rešitev je preprosta: ob enaki progi po ulicah, se le štart in cilj premakne za 100m nazaj na štadionu).

Moj tek na kratko: do 11km ujel Vrhunca, potem je on zavil v cilj, jaz pa ostal sam do konca razdalje, zato tudi nisem mogel doseči željenega plana. Ampak vseeno o.k. Do ljubljanca še dober mesec in še je čas.

Na podelitvi nisem ostal, ker sem izkoristil lep dan še za družinski Pikin festival v Velenju.
Se strinjam z zgoraj napisanim (Vencelj in Tae), dobra, zanimiva proga (makadam in asfalt), odlična organizacija in pogostitev na koncu, reklama pa res nikakva. Če ne bi bil lani na prvi izvedbi in se ne bi zanimal ali letos tudi bo, ne bi vedel za tek. Glede na to, da je veteransko prvenstvo in glede na termin teka, bi bilo za pričakovat najmanj vsaj še enkrat toliko udeležencev.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA