Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Slika

Slika

Pozdravljeni!

Včeraj sva u Ivanom opravila trekkig "po severni meji". Čeprav " iz Dravograda do Radgone nisva prišla" (trekking sva zaključila v Mariboru), ni bilo nobenega razočaranja-nasprotno.
Na poti sva imela "vsega po malem"(snega, ledu, vode, blata, mokrih in spolskih korenin,..), kar ti lahko prinese 85 km dolga pot po grebenu čudovitega Kozjaka s cca 4500 mvr. Najbrž zaradi tega bo ta trekking ostal toliko bolj v lepem spominu.
Zelo priporočam obisk!

SLIKE: http://zvone.blogspot.si/

Ivan! Hvala za prijetno družbo!

lp. zvone
Ja petkov, nočni in sobotni trekking je bil res poln blagoslova.
z
Zanimivo še SŽ so nama šle že takoj na začetku na roko.
Namreč pred Dravogradom sva se zaklepetala, da nisva utegnila pravočasno do izhodnih vrat.
Sprevodnik skočil do strojevodje, ki je ustavil vlak, ki se je že začel premikati. Spomnim se, da sem že vrtel sliko kako od tiste male postajice za Dravogradom bova tekla ogrevalni trening do centra Dravograda.

Pot je potekala preudarno, mirno v brezvetrni in jasni noči. Začela se je s snegom na Košenjaku. V nadaljevanju pa kopna, z nekaj blata, hvala Bogu tudi vode. Šele danes na tržnici pri diskusiji z enim branjevcem pa sem se spomnil na veliko bele omele pri drevesih osrednjega Kozjaka. Celo na podrtem posekanem drevesju, ki je nepočiščeno ležalo na tleh še celo z listnimi popki, kot da še ni zaznalo, da se je njegova življenska pot končala.

V zadnjem delu poti na mejnem grebenu med Kaplo in AUT točko Remschnigg sva intenzivirala tempo. Spomnim se utrinka pri smerni tabli "Heiliggeist 2h" in sicer za AUT točko Remschnigg. Takrat se je pojavilo vprašanje, če pospraviva ta del trase v 1uri. Valovanje vzponov in spustov po gričevnati AUT Toscani sva izpeljala v polnem angažiranju. Tako sva žal sicer za 6 minut presegla intimno zaprisego iz utrinka.

Na Sv. Duhu sva se nakrepčala. Obrok je zgleda res dobro sedel. In potem zadnji del izpeljala ognjevito. Meni je bilo tudi prvič v življenju kar prečim Kozjak, da sva tako po šolsko po predpisih pritekla do table v Mestnem parku v MBru, ki označuje začetel Kozjaške poti .

Kar se tiče Gor. Radgone sem imel skrito željo, da poveževa Dravograjski most nad Dravo z mostom v AUT Špiljah nad Muro. To priložnost pa bomo izkoristili naslednjič. Morda še v večji skupini.
Nazadnje spremenil tek_v_snegu, dne 22 Dec 2013, 22:52, skupaj popravljeno 1 krat.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA