Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

saramago
Lep dan ter idealno vreme na maratonu v Trstu, kjer so nas oblaki vso tekmo ubogali ter nas v cilju spremili v lep sončen dan. Na štartu v Gradišču ob Soči je že bilo moč občutiti tisto pozitivno energijo, ki je bila navzoča vso tekmo. Tempo do Tržiča je bil zelo hiter, od Štivana pa tja do Sesljana ter do vrha kraške planote se je vse malček upočasnilo, na 29 km ob prihodu na obalno cesto ko se cesta spusti pa kot da ne gre več, začutil sem težke noge in tempo je padel. Na srečo sem začel vedno bolj prehitevati zadnje polmaratonce, ki jih je bilo vedno več. To je dobro delo moji psihi in že sem prišel do Grinjana ko se cesta zravna ter postaja vedno bolj dolgočasna, zadnjih 7 km je zares težkih, si namreč že v Trstu vendar ne na cilju. A od železniške postaje začutiš množico in že si v cilju.Super čas 3.24.54 ter moj oseni rekord.
Več o rezultatih si lahko pogledate na naslednji povezavi:
http://www.tds-live.com/ns/index.jsp?lo ... rvizio=000
:laola :laola :clap:
Uporabniški avatar
 matej712
Moj 5. tržaški maraton v zadnjih petih letih. Organizacija najslabša doslej - menda se je zamenjal organizator. Ciljni prostor z okrepčevalnico in prevzemom prtljage absolutno premajhen. Spremenjena je bila tudi trasa polmaratona in prestavljen start na 10 minut bolj zgodaj, tako da sem imel kar precej dela s prehitevanjem in vijuganjem okrog tekačev. Škoda, da menjajo stvari, ki odlično 'špilajo', ampak kot drugje je tudi tu očitno posredi denar. Start polmaratona se je iz Devina prestavil na dvorišče sponzorja - trgovine COOP.

Sicer sem se poskusil držati zajčkov za 3:00, ampak je eden začel v tempu 4:09/km kar se mi je zdelo prehitro - drugi pa je po 10. km začel teči precej počasneje od predvidenega tempa. No po nekaj km smo to opazili in se trije, štirje odločili, da uberemo svoj tempo. Na polovici 1:32:20 in tega zaostanka do cilja nisem uspel več nadoknaditi. Sem pa drugo polovico pretekel hitreje - v cilju 3:03:33 in nov osebni rekord. V cilju sem bil utrujen, kot še nikoli - za kake 3 minute sem kar obsedel na klopci, da sem prišel k sebi. Vsaj vreme je bilo idealno - mogoče proti koncu malo vroče.
Povsem zadovoljen z letošnjim maratonom nisem, ampak se bom v Trst gotovo še vračal - če ne zaradi drugega, zaradi ene najbolj atraktivnih tras, ugodnega termina in bližine. Na http://www.bavisela.it je že veliko povezav na spletne fotoalbume. Še naši 'top atlets' na maratonu je zmagala Neža Mravlje, na polovički je bila Žana Jereb 2., 2. in 3. pa sta bila Tone Kosmač in Robert Kotnik.

Še tehnikalije - povprečni pulz 154, 2676 kalorij 155 m spustov in 120 m vzponov.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA