Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Dobra organizacija malega maratona kot ponavadi :-) Postaj za vodo je bilo ravno prav, vreme pa tudi primerno. Morda bi lahko na slovenski strani malce bolje zaustavljali avtomobiliste, da se ne bi rinili med tekači. Ostalo pa vse kot mora biti :D
Končno se je že nekaj dni prej vedelo, da bo vreme za Posoški maraton prijazno do tekačev. In res je bilo tako, kajti v terminu 4 zaporednih dni od petka pred polmaratonom do ponedeljka, je bila nedelja najlepši dan za tek. V petek je bilo že skorajda pretoplo ;) , v soboto je pihala kar močna burja, v ponedeljek pa je z neba kapljalo. Letos je bil štart premaknjen s Piazze della Vittoria ali po domače Travnika na Corso Giuseppe Verdi. Razlog za to je nemogoča podlaga za tek na Travniku, ki bi najverjetneje botrovala spotikanju ali celo padcem tekačev. Ob 8.30 je bila večina tekačev že v začetnih pripravah za tek in kmalu zatem tudi že na ogrevanju, kajti jutro je bilo za prvi marec primerno hladno glede na pretežno jasno noč. Štart ob načrtovani uri je naznanil pok pištole in stekli smo po ulicah Gorice. Tek je bil v družbi skorajda 700 tekačev zelo prijeten. Razen prvih nekaj metrov gnetenja ni bilo. Vsak je šel s svojim tempom naprej iz Gorice čez mejo v Šempeter, nato v Novo Gorico, Solkan in nazaj v Italijo po "solkanskem" polju proti centru stare Gorice do cilja. Letos so vsem tekačem ob prihodu na cilj podelili medaljo, ki opominja na 100-obletnico soške fronte. Po prvem okrepčilu na cilju je sledila še "testeninka", klepet z znanci in podelitev najboljšim tekačem. Konkurenca je kot običajno na tem polmaratonu dobra in tudi mene povleče naprej, da tečem vsako leto znova osebni rekord na tej trasi. Tokrat so me nekje izgubili, saj me na uradni strani časomerilca ni najti, je pa moj Garmin pokazal čas pod 1:25.00. Prireditev vredna obiska :)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA