Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

borc
Pa je za nami 13. izvedba maratona v Trevisu. O tem maratonu sem v preteklosti slišal kar nekaj pohval, vendar je pri meni prišel na vrsto šele letos. Tekači so ga opisovali, da gre za dobro organiziran, lep, slikovit maraton, kjer te vzpodbuja veliko gledalcev. Pa da gre zaradi padca terena za zelo hiter tek, zaradi česar imajo marsikateri tekači prav tu postavljen svoj PB.
Stvari se spreminjajo. Že v naprej sem ob ogledu trase videl, da se Trevisu niti malo ne približamo, kaj šele, da bi tekli po njegovih slikovitih ulicah. Teklo naj bi se dobrih 40km severno od Trevisa v mestu Conegliano z okolico. Proga naj bi bila krožna in iz profila trase je bilo razbrati, da bo dokaj ravninska. Kasneje se je pokazala kar nekaj podhodov in nadvozov nad avtocesto in železnico.
Zaradi bližine se odločimo, da se zapeljemo kar v nedeljo zjutraj direkt do Expo-ja v Coneglianu. Brez v naprej napisanega naslova v navigacijo bi Expo verjetno še vedno iskali. Videli smo en A4 list, ki je označeval smer Expo dobrih 200m pred šotorom. Ja, vse skupaj je bilo kar v šotoru. Se pravi majhna stvar, da ne rečem, da je bil ta Expo kar ubogi. Sledi dvig števil in pa vrečke daril. Majice dve številke prevelike :? ... OK, bo pa za pižamo. Razstavljalcev malo, oziroma z drugimi besedami, bil je samo eden. Bilo je nekaj malega reklam za ostale severnoitalijanske maratone in pa za ene tri vzhodnoevropske. Ne vem kako je bilo pejšnje dni na teh štantih, vendar v nedeljo zjutraj je imel samo en maraton nekega predstavnika. Kar se tiče gardarob ne vem kako je bilo, saj smo imeli avto parkiran zelo blizu štarta in smo stvari pustili kar tam.
Ob 9:45 je bil štart za 42km, 21km so štartali pol ure za nami. Fajn je blo poskrbljeno glede zajcev. Le-ti so bili za čase 3h, 3:15, 3:30, 3:45 in za 4h. Postojanke s pijačo so bile postavljene vsakih 5 km. Najprej je bila na razpolago samo voda v pollitrskih plastenkah. Šele od 20km dalje je bilo poleg vode mogoče dobiti tudi energijske napitke (zredčene z vodo ˝u nulo˝) :( Hrana: Na 20km so bile banane, na 25km so bananam dodali na izbiro še rozine in tako vsakih 5 km dodali še kakšno sadje ali kaj drugega. Na 40 km, če si hotel, si imel kar veliko izbiro sadja in druge hrane: banane, rozine, keksi, pomaranče, jabolka, čokolada. Tak sistem razporeditve hrane in pijače je milorečeno katastrofa.
Cilj pa itak vrhunec. Dobimo medaljo in plastenko z vodo. In to je to. No ja, za tiste, ki so rabili masažo je bilo za to poskrbljeno v šotorih pri gardarobah.
Bodimo pošteni ... Maraton kot je bil letošnji, s Trevisom ni imel nič skupnega ... OK, če odštejem, da sem med tekom celo videl ene dve tabli ob cesti, ki sta usmerjali za Treviso :wink:
Da, ne bom samo grajal. Osebno mi je bila taka trasa z velikimi starimi hišami ob progi, vinogradi, polji, potoki, malimi vasicami kar všeč. Je kar malo spominjalo na Radence. Gledalcev je bilo malo, ampak tisti, ki so bili, so nas pa srčno vzpodbujali. Temperature od jutranjih 8 pa do ciljnih 12°C so pa tudi bile idealne. Dež se nas je usmilil, je pa tudi bilo kar nekaj sonca. Predvsem jo to prijalo po prihodu v cilj :D
Nazadnje spremenil borc, dne 07 Mar 2016, 12:51, skupaj popravljeno 1 krat.
Treviso je zelo lušten, sploh pa okolica, kjer pridelujejo penino "Prosecco". Verjame, da si užival.

Samo eno pojasnilo (sem namreč opazil, da je veliko nejasnosti glede slovenskih imen italijanskih krajev): Treviso je kar lepo samo Treviso, Trbiž pa je po njihovo Tarvisio, ki je pa le nekaj km od Kranjske Gore ;)
borc napisal/-a: Cilj pa itak vrhunec. Dobimo medaljo in plastenko z vodo. In to je to. No ja, za tiste, ki so rabili masažo je bilo za to poskrbljeno v šotorih pri gardarobah.

Ob garderobi na stojnicah si lahko dobil poleg sadja, korenčka..., piškotov, vode, izotonik, vroč in mrzel čaj, kavo, "grapo", več vrst jogurtov (tudi brez laktoze), čokoladnega mleka, red bula, piva...(pašta fižol)...
Kje si pa ti hodil? :roll:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA