Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

5roker7
Tudi jaz sem tekel v Beogradu,a moram priznati da nisem tako užival,saj zelo slabo prenašam visoke temperature.Dobesedno privlekel sem se do cilja.Sicer pa je Beograd res lepo mesto in se ga splača obiskat
Uporabniški avatar
 Enkica
Tudi mene je beograjsko sonce tokrat skurilo že na 5. km in uživancije je bilo konec, samo še mučenje do konca... Še dobro, da sem tekla že pred dvemi leti, ko ni bilo tako vroče, zato vem, da je tek krasen, navijači pa prav takšni, kot jih je opisala Tajataja. Zato se splača priti in enkrat doživeti to kulinarično tekaško avanturo :D . Je bil pa letos viden velik napredek v primerjavi z 2014. Teklo nas je točno dvakrat več (že okrog 6000), tudi število navijačev se povečuje. Tekači niso več oblečeni v bombažne majice in kratke hlače za vsak dan ter superge za basket, je pa res, da se jih večina (vsaj na 21 km progi) zadeve loti bolj za zabavo, zato ni hudega pehanja za rezultati, je pa energija na progi krasna. Res priporočam, mi zagotovo še ponovimo!
Uporabniški avatar
 lojzeP
Tudi mi se nismo izneverili tradiciji, in se z že standardno ekipo nastanili pri Alešu C. na N.Beogradu. Sedaj ko obiske tega dogodka štejemo z dvomestnim številom, se lahko z muzajočim nasmehom spomnim lepo preživetih dni v bivši kapitali. :roll:
Tek kot športna dejavnost nam že nekaj časa ne predstavlja primarnega zadovoljstva, zato je bil tudi letos ( sploh zaradi napovedanih višjih temperatur ) le dodatni argument za ostale obtekaške obveznosti. Rezultatsko sem sicer malce zaostal za pričakovanji, a me večja toplota ni preveč motila. Kot je bilo omenjeno v prejšnih postih je napredek očiten - organizacijsko in tudi po številu udeležencev. Udarna glasba, vedno bolj osveščeni navijači, osvežitve ob trasi, ... Navijači zganjajo že skoraj norčije. Letošni presežek je bil vsekakor na Brankovem mostu v izvedbi angleško govorečih navijačev - glasno/huronsko spodbujanje, papirni konfeti, .... kot na kaki tekmi pokala Libertadores. :D Kot odlična investicija se je pokazal Salomonov trak s šiltom kupljen dan pred odhodom - krasna senca in brez kapljice potu v očeh. :D
Stave smo imeli itak postavljene po sistemu časovne neulovljivosti, zato tudi predlagani koeficienti zaostanka pri Alešu J. nikakor niso dobili predvideno-željenega epiloga. BTW. - en projekt smo z Aleševo sodelavko že zaključili, sedaj prihaja na plano njegova Malta. Tini, upam, da tudi ti tole bereš ....
V nedeljo smo se zapeljali še do Avale, kjer smo v družbi lokalne, a na teku žal službeno zadržane maratonke uživali v družbi njenih štirinožnih kosmatincev. Ker sem bil tu prvič me je še toliko bolj impresionirala arhitektura stolpa, mavzoleja in ostale okolice. Fajn se znajo lokalci veseliti v lepem vremenu ....
Seveda vse dni ni manjkalo konzumiranja lokalnih dobrot, nam pa ob večerih tudi zelenjavna mineštra Alenke C. ni delala večjih težav :D Se mi pa dozdeva, da nas une kelnarce iz Lokija vedno nekako očitajoče pozdravijo, skoraj v smislu " pa gde ste vi do sada ? "
Malce se nas je sicer začela lotevati rutina, a dokler bomo tako uspešni na področju delitve stroškov in prepoznavanju novih idej, se bomo še vračali. A je kdo tek omenil ?
Nekaj foto utrinkov pa na priloženi povezavi.

https://www.facebook.com/media/set/?set ... 027&type=3
 5roker7
Enkica napisal/-a:Tudi mene je beograjsko sonce tokrat skurilo že na 5. km in uživancije je bilo konec, samo še mučenje do konca... Še dobro, da sem tekla že pred dvemi leti, ko ni bilo tako vroče, zato vem, da je tek krasen, navijači pa prav takšni, kot jih je opisala Tajataja. Zato se splača priti in enkrat doživeti to kulinarično tekaško avanturo :D . Je bil pa letos viden velik napredek v primerjavi z 2014. Teklo nas je točno dvakrat več (že okrog 6000), tudi število navijačev se povečuje. Tekači niso več oblečeni v bombažne majice in kratke hlače za vsak dan ter superge za basket, je pa res, da se jih večina (vsaj na 21 km progi) zadeve loti bolj za zabavo, zato ni hudega pehanja za rezultati, je pa energija na progi krasna. Res priporočam, mi zagotovo še ponovimo!

Prau vesel sem bil,ko sem prebral tvoj prispevek.No nisem bil vesel ker te je skurilo,pač pa zato,ker vidim da nisem bil edini ki je imel probleme.Sicer pa se zavedam tudi tega,da nisem več prau rosno mlad,saj se bližam 6.emu križu :D .
Ma dokler bom v teku užival bom nadaljeval.
Dober tek :lol:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA