Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Slika

Slika

Prvi memorial Ivana Drvariča je uspel nad pričakovanji: deset (10) prijateljev -ultramaratoncev ( Marjeta, Srečko, Janez, Andrej, August, Jernej, Branko, Adi, Rajko in Zvone) se je zbrala pod Pohorjem in v spomina na tekaškega prijatelja Ivana, opravila skupno 800 km po čudovitih poteh in stezicah Pohorja in Kozjaka ( štirje udeleženci so pretekli /prehodili 45 km (iz MB do Rogle in naprej do Lovrenca na Pohorju) , štirje udlešenci so pretekli/prehodili 75 km (Čez Pohorje ( iz Mb do Dravograda)), dva udeleženca pa sta opravila prečenje Pohorja in Kozjaka (160 km). Kljub dežju (2 x), dežju s točo (3 x) in posledično izjemno zahtevnih pogojih, bo ta spominski trekking vsem ostal v lepem spominu. Želja vseh je bila, da ta tek/pohod postane tradicionalen.

Prilagam nekaj slikc s poti: https://picasaweb.google.com/1110213173 ... 8240342881

Hvala za vzpodbudne besede in dobre želje.

Prisrčno vabljeni na 2. memorial Ivana Drvariča - čez leto dni.

lp. zvone
ajp napisal/-a:Zvone in ostala družba hvala za čudovit dan se priporočam za celi krog naslednje leto. lp Andrej

Hvala tudi tebi Andrej!

Ja, prav lepo je bilo...

Celi krog bo tudi v naslednjem letu lep izziv za vsakega ultraša in sem prepričan, da nas bo drugo leto še več...

lp. zvone
Moj odgovor je preprost. Po Pohorju imaš različne poti do Dravograda, sedaj je odvisno katere poznaš in katere si izbereš. Potem je odvisno od tebe ,koliko si pripravljen fizično (kondicijsko) in koliko moči si pripravljen vložit v pot, iz tega pa sledi čas hoje ali teka.
Tudi na levem bregu Drave je popolnoma isto,( ali si izbereš pot na vrh Košenjaka in hodiš do Ostrega vrha" po meji". Potem imaš na Žavcarjevem vrhu izbiro, direktno v Brestanico ali preko Tojzlovega vrha v Kamnico. Poti in izbire je več. Pred dvema letoma smo z Romano in Urošem prehodili 154 Km v 34 h. Nabrali smo 6300 višincev. Začeli smo v Dravogradu. Sicer je pot opisana pod naslovom
romana, janez
Tudi z Zvonetom sva po Košenjaku in Kozjaku izbirala razne poti. Nisva pa se obremenjevala časom, kdaj bova prišla v cilj. Najlepše sva se imela, v soboto zvečer na pikniku na Pernicah. Lokalni fantje so naju lepo nasitili s "pikniško" hrano, ni manjkalo niti pijače po lastni izbiri ( hvala fantje). in še imava veliko lepih trenutkov,ki bodo nekoč lepi spomini, na prehojeno pot. Lp.
zvone napisal/-a:
ajp napisal/-a:Zvone in ostala družba hvala za čudovit dan se priporočam za celi krog naslednje leto. lp Andrej

Hvala tudi tebi Andrej!

Ja, prav lepo je bilo...

Celi krog bo tudi v naslednjem letu lep izziv za vsakega ultraša in sem prepričan, da nas bo drugo leto še več...

lp. zvone

Zvone&co. čestitke za prehojeno/pretečeno pot!

Se vidimo drugo leto.

Lp, Nino
janezs napisal/-a:Moj odgovor je preprost. Po Pohorju imaš različne poti do Dravograda, sedaj je odvisno katere poznaš in katere si izbereš. Potem je odvisno od tebe ,koliko si pripravljen fizično (kondicijsko) in koliko moči si pripravljen vložit v pot, iz tega pa sledi čas hoje ali teka.

Ja, hvala. Sicer sem Pohorje že večkrat prehodil in pretekel s smučmi (ko se je GRS še ukvarjala s Pohorsko smučino). Moje vprašanje je bilo mišljeno na tempo skupine na tokratnem memorialu, to je, če bi lahko šel zraven, da me ne čakajo preveč... Na tekmi si itak sam, s svojim tempom, ta memorial pa sem razumel bolj kot druženje ob spominu na Ivana. Sam se ga spomnim iz časov, ko še ni bil ultraš, jaz pa sem se takrat tudi bolj s šprinti ukvarjal...
MatkoD napisal/-a:
janezs napisal/-a:Moj odgovor je preprost. Po Pohorju imaš različne poti do Dravograda, sedaj je odvisno katere poznaš in katere si izbereš. Potem je odvisno od tebe ,koliko si pripravljen fizično (kondicijsko) in koliko moči si pripravljen vložit v pot, iz tega pa sledi čas hoje ali teka.

Ja, hvala. Sicer sem Pohorje že večkrat prehodil in pretekel s smučmi (ko se je GRS še ukvarjala s Pohorsko smučino). Moje vprašanje je bilo mišljeno na tempo skupine na tokratnem memorialu, to je, če bi lahko šel zraven, da me ne čakajo preveč... Na tekmi si itak sam, s svojim tempom, ta memorial pa sem razumel bolj kot druženje ob spominu na Ivana. Sam se ga spomnim iz časov, ko še ni bil ultraš, jaz pa sem se takrat tudi bolj s šprinti ukvarjal...

Če se lahko vključim...

Spoštovani MatkoD: Če pogledate Vabila na prireditev- tema Memorial Ivana Drvariča, sem podal približni pričakovani čas prihoda iz Maribora Čez Pohorje v Dravograd ( med 11-13 ur), Glede teka/pohoda čez Kozjak ( iz Dravograda v Maribor) , pa med 18 in 22 ur. Seveda je vse še odvisno od vremenskih in drugih razmer, posebej, če je skupina velika. Bili smo pripravljeni narediti tudi skupino z manjšim tempom, toda pokazalo se je, da smo bili dokaj kompaktni in smo ves čas bili ciljno naravnani, da v Dravograd pridemo pred 17:50 h, ko pelje zadnji avtobus za Maribor... Seveda, če bi ga zamudili, smo imeli rešitev v obliki prevoza za Maribor z avti.

Prisrčno vabljeni na 2. Memorial, čez leto dni.

lp. zvone
Zvone in druščina, bravo v prvi vrsti za idejo in takoj tudi za izvedbo le-te.
Vreme vam ni bilo ravno naklonjeno, namen pa je vseeno dosežen.

Z Ivanom sva skupaj pretekla in prehodila kar nekaj dolgih poti, ki jih je znal popestriti z debatami, ob katerih mi je zmanjkalo besed.

Letos se mi žal ni izšlo, a leto se hitro obrne...

Lp
hoja napisal/-a:Zvone in druščina, bravo v prvi vrsti za idejo in takoj tudi za izvedbo le-te.
Vreme vam ni bilo ravno naklonjeno, namen pa je vseeno dosežen.

Z Ivanom sva skupaj pretekla in prehodila kar nekaj dolgih poti, ki jih je znal popestriti z debatami, ob katerih mi je zmanjkalo besed.

Letos se mi žal ni izšlo, a leto se hitro obrne...

Hvala Helena!

Ja, leto se hitro "obrne"...

Se vidimo!

lp. zvone

Lp

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA