Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 majcka
#363423
MISIJA POLITANKE ALI POMETANJE KBK-JA
Ja tako to gre, če se prijaviš, pa se nočeš ta prav cajt sestavit, da bi lahko normalno potreniral za na KBK. Prav po gorenjsko greš potem na dirko, ker je škoda 12 evrov preč metat. Iz božje previdnosti sem se tako še pravi čas javila za metlo, da niso potrebovali še nekoga, ki bi mene pometal po progi.
Z Damjanom in Markom se skupaj odpravimo v Kopačnico, se oglasimo pri njegovi žlahti na rcnije, potem pa dvignit štartne pakete, da ne ostanemo brez cifer za na tekmo. Vmes poljubčki in pozdravčki na levo in na desno in naokrog....pa je ura že 9, ko štartamo. Jaz zadnja.....da se me ja vidi na posnetkih.
Meljem jaz lepo po svoje gorčez, mi jasno ob moji kondiciji pobegnejo vsi...pa saj je itak mišljeno, da bom zadnja, če sem metla. Prva okrepčevalnica je že skoraj pospravljena, ker se morajo prestavit. Me zagledajo in vprašajo, če bom kaj pila.....pravim, da ne, ampak da politanke bi pa jedla......POLITANKE SO! Jih zagrabim nekaj in šibam naprej, da se oni lahko odpravijo na novo delovno mesto. Študiram, kako počasna sem, da so mi res vsi pobegnili, pa naračunam, da sem v prvi uri naredila dobre 4,5 km, kar niti ni tako slabo za nič treninga, kolikor ga imam zadnje čase in za progo, ki gre ves čas navzgor.
Preden pridem do druge okrepčevalnice (une od Divjih zajcov) se iz megle pojavi en gospod, ki popisuje številke. Blazno je zadovoljen ,ko mu povem, da sem metla in da lahko zaključi s službo....pravi, da kok je to fajn, ker ga že zebe....malo naprej srečam prazen stol, pa se mi je najprej zazdelo, da mene čaka, potem pa skontam, da je od unga popisovalca, ki ga je zapustil v upanju, da bom kaj prej, če mi gre naproti. Za naslednjim vogalom pa Tone in Eva in kompanija z naglas muziko, politankami in pivom. POLITANKE SO! Se potiškam s Tonetom, Evi popijem nekaj piva in jo mahnem naprej v meglo. Kaj kmalu skalkuliram, da je Boštjan spremenil del proge....ker kolkor je blo megle (al zunaj al v glavi) tolk mi je pa blo jasno, da trasa ni ista. Naletim na razpotju enega GRS-jevca al kaj podobnega in mu rečem: »A trasa je pa spremenjena?« Pa mi odvrne, da je taka že tretjo sezono, da prej je bla pa drugje....aja?! Nekaj ne bo v redu...ne gre skup...megla je res...ampak trasa že ni ista. Kolovratim tako »grta« in buljim v meglo, da vidim, če kaj vidim, al so trakci al jih ni...mal po občutku, mal po poteptani potki....pa se naenkrat pokaže iz megle nekaj oranžnega....je bil človek vrh Blegoša. Povem, da sem in da za mano ni nobenga več....« A ti si metla? Pa so rekli, da bo ena v rdeči majici.« Ja prjatu, sem imam rdečo majco, sam če pa tko vleče, da sem morala anorak čez nategnit. Se pofotkam z njim za dokaz, da sva oba bila na Blegoši in grem naprej do unih, ki pišejo številke. Da sem tazadnja, jim povem in so od veselja tako hitro spakirali dol z Blegoša, da so bli po moje pred mano pri koči. Vmes so pa tri »punce« s Cerknega naročale, naj pozdravijo Boštjana Jezerška. Do vrha Blegoša sem potrebovala skoraj 2,5 uri. Ta prvi so po moje že zdavnaj doma tačas.
Pri Koči na Blegošu nova okrepčevalnica. POLITANKE SO! PTRF ekipa tudi. Jerca me pofotka in kar hitro drvim dalje...zdaj pretežno v dolino. Vmes me malo pod kočo uni z vrha Blegoša vpraša, če me pelje....da golfal pa ne bomo, mu odvrmen in maširam dalje....dobre tri kilometre naprej se mi una prejšnja ideja niti ne zdi tako slaba. Me sreča še enkrat in me ponovno vpraša, če me je treba peljat....najbrž sem tako švoh zgledala, al kaj? Ga še enkrat prav prijazno zavrnem in šibam naprej...celo nekaj teka sem zmogla.
Ko pridem v Maline la Robidnice al nekaj podobnega iščem, in iščem in iščem.......POLITANK NI VEČ. Baje, da so bile, pa jih je Domen pojedu, ker je šel na KBK namest fruštka.....no in pol so okrepčevalnico predčasno zaprli...jasno je nisem mogla najt. Zarad manjkajoče okrepčevalnice sem ratala lačna in sem do doline sanjala Lipana v ričetu s klobaso. Po poti se skoraj tik pred ciljem (čist mal pred tablico na 19-ih kilometrih) mi spodrsne in pokleknem prav po blesavo...jasno...levo koleno, ki mu že itak ni čist na glih, da sploh laufam. Preštejem zvezde in grem dalje. Končno pridrvim v cilj...poljubčke levo, poljubčke desno, objemčke in čestitke.....ja valjda...vsi so veseli, da je tekme končno konec. Še uro so ustavili 3:55 al nekaj takega...brez veze baterije nucat. No men je vseeno ratalo postavit nov rekord proge. Z Andrejinih 3:47:31 na 4:18:25...za cele pol ure....res pa je, da ni čist ista trasa....samo vseeno mislim, da rekord velja.
Rezime:
- Moja prva letošnja tekma – preživela...komaj, pa še to z metlo v roki. Mar bi šla s sesalcem.
- POLITANKE SO BILE na skoraj vseh okrepčevalnicah....oziroma kar na vseh, samo eno so prej zaprli, ker so pred mano vse politanke pojedli.
- Lipan v ričetu s klobaso je bil sicer planiran, vendar sem v vsem žaru dogajanja nanj pozabila, dokler ni bilo prepozno...tako mi je Ata Štrumf....ups...sori, Boštjan je bil....prinesel domač kruh, basko in sir...in orodje, da sem si lahko pomagala.
- Počutje....blesavo. Vse me boli in jutri bom mela musklfiber.


P.S ZZ Topka....si bla pogrešana...je tvoj sam pršu. :argue: :argue:
 TONEK
#363444
'Za 1€ na Blegoš in nazaj' se je glasilo vabilo na prvo tekmo leta 2010. Seveda dogodka nisem smel zamudit in tako sem bil včeraj že na jubilejni, deseti tekmi. Ime se je nekajkrat spremenilo, tudi trasa, vedno pa pelje na vrh hriba, zadnja leta žal, 'okrog riti v aržet' :D. Proga je tako bolj ravninska :lol: in posledično bolj obiskana. Ker gre dober glas v deveto vas, tudi vreme ne odvrne udeležencev od tega enkratnega dogodka, ki bi ga lahko primerjal s poroko, birmo, veselico...
Boštjan, idejni vodja, ima že tako vpeljano ekipo, da bi moral morebiten kiks iskat z lučjo. Tu uživaš pred, med in po tekmi. Cena še vedno ostaja znosna, nagrade so nekaj posebnega, zavlačevanja ni v nedogled (vsaj zame ne, ker pozno pridem v cilj) :cry: označbe zadovoljive - razen čisto na vrhu Blegoša bi bilo lahko v dolžini pedesetih metrov deset zastavic, tako gosta megla je bila.
Nikakor pa ni bila vzrok točno 6 min. slabšega časa kot lani, kljub temu sem prehitel 94 tekmovalcev. Po dveh porcijah odličnega ričeta, mhm, čaja je zmanjkalo :? in treh pirih, sem bil poklican na zmagovalni oder, saj je šesterici, kolikor nas je bilo na vseh tekmah, Boštjan pripravil prvovrstno presenečenje s super nagradami. Iskrena hvala, Boštjan.
Seveda je termin za drugo leto že rezerviran - časovni limit, 5ur, pa bo vzdžal ravno še novih deset let :--
Prilagam še rezultate vseh tekem.
http://kbk.sdmh.si/index.php/rezultati
Nazadnje spremenil TONEK, dne 20 Maj 2019, 07:52, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 majcka
#363445
TONEK napisal/-a:časovni limit, 5ur, pa bo vzdžal ravno še novih deset let :--


Seveda bo...še jaz ga nisem prebila, pa sem se kar dobro potrudila. :-- :-- :--
Nazadnje spremenil majcka, dne 20 Maj 2019, 13:05, skupaj popravljeno 1 krat.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA