Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

 senna3
#370518
Vroče poletje… 19. junij in dan za 4. tek po kraških klancih. V zgodnjih jutranjih urah smo se člani društva ter prijatelji začeli zbirati, da pripravimo še zadnje malenkosti okrog izvedbe prireditve. Napetost je kot vedno strmo naraščala, a sedaj smo že izkušeni in skrbi so bile popolnoma odveč.

Ko so se začeli zbirati otroci, ter odrasli tekači, se je začelo zares. Nekaterim članom so bile naloge že vnaprej dodeljene, nekateri pa so se sproti vključevali, kjer je bilo potrebno. Medtem so na prizorišče prispeli tudi Nattura, ki se ukvarja z izboljšanjem kakovosti vode, društvo za zdravje srca in ožilja z meritvami sladkorja v krvi ter krvnega pritiska in domačinka, izkušena svetovalka Naturopatskega centra Anivita. Vsak je postavil svojo »stojnico« in tako so se lahko udeleženci teka udeležili njihovih predstavitev in storitev.

Ob 9.30 se je začel otroški tek na 400 metrov, za predšolske otroke, ter otroke do 5. razreda osnovne šole. Pred tem so se v družbi Poskokca iz Sežane malo ogreli in že so komaj čakali, da bodo začeli s tekom! V cilju je vsak prejel svoj pokal, pred tem pa ob prijavi vrečko z okusnimi dobrotami ter bidoni za pijačo. Nato so po želji sodelovali z društvom Poskokec, kjer so člani poskrbeli za varstvo in zabavo. Vseh otrok je bilo 32.

Sedaj pa odrasli. 9 km v žgočem soncu?! Ojoj, srečno! Zbralo se je 46 tekačev in na progo so se podali ob 10.uri. Na poti jih je nekoliko osvežila voda, nekatere coca-cola, nekateri so si privoščili sadje ali sladkorno kocko. Kljub vročini so se odlično odrezali. Najhitrejši v cilju je bil Matej Jurančič s časom 0:35:39:78, med ženskami pa Klara Močnik s časom 0:40:20:43 Tekače sta na kolesu spremljala Dejan Gašperšič in Žan Lindič. Vsi so v cilju prejeli spominsko medaljo.
Sledila sta počitek ter malica. Nekateri so si postregli s sadjem in pecivom, drugi pa z golažem s polento. Medtem je ekipa pripravila rezultate in sledila je razglasitev in podelitev.

Tudi letos so bile nagrade zanimive. Pa začnimo po vrsti. Pokale so prejele ženske in moški absolutno, njim je šel v roke tudi majhen spominček na naš tek, ki pa je ročno delo, medalje pa so dobili uvrščeni po kategorijah, prav tako posebej moški in ženske.
Nagrado za najštevilčnejše društvo je prejelo društvo Kraški tekači, ki si bodo privoščili »kanc« terana, »feto« pršuta in »šalam«.
Glavno nagrado je poklonilo Kras pohištvo Sežana in sicer bon za nakup vzmetnice v vrednosti 500€. Izžrebali smo naključnega tekača, ki je bil seveda zelo vesel. Kdo ne bi bil?
Bon za storitev je poklonila naturopatinja iz Naturopatskega centra Anivita.
Za domač brkinski jabolčni kis smo izžrebali kar 10 tekačev, poklonila ga je kmetija Šiškovič.
Prvič pa smo podelili mini nagrado najbolj zrelima tekmovalcema in sicer ročni izdelek z na kamen narisanim logotipom »Tek po kraških klancih«, katere je ustvarila Dunja Čebron.
In za zadnjo nagrado smo kot ekipa ŠRD Kras podelili 5 majic »Tek po kraških klancih«, ravno tako naključno izžrebanim tekačem. Pri vseh žrebanjih so sodelovali najmlajši tekači, ki so »nalogo« resno in z veseljem sprejeli.
Na hitro smo predebatirali potek dneva, opisali svoja doživljanja, misli in ujete vtise nekaterih tekmovalcev, ter domov odšli z nasmehom in zadovoljstvom. Želja po še, pa nas že pelje k 5. teku po kraških klancih…

Zahvale:
Radi bi se zahvalili vsem sodelujočim, ki so na kakršen koli način pomagali in vplivali, da je bil dogodek odlično izpeljan. Vsaka malenkost šteje, da skupaj naredimo najboljše kar v danem trenutku zmoremo.

Posebna zahvala gre:
Sponzorjem:
Klančar žerjavi
Interland MAA
Vulkanizerstvo Tavčar A&B
Grafični atelje Samo Brajdih
S&K frizerstvo Samanta Černic
Dantra
Strajnar -KAT
Frizerstvo Martina Konjc
Okrepčevalnica Štoka
Športna unija Slovenije
Občina Sežana
Krajevna skupnost Tomaj
Vaški skupnosti Križ
Kras pohištvu Sežana za podarjen bon v vrednosti 500 €
Kmetiji Šiškovič za podarjen domač jabolčni kis
Naturopatskem centru Anivita za podarjen bon za storitev
Dunji Čebron za ročne izdelke
Društvo za zdravje srca in ožilja Sežana
Časomerilcem: Emil Klobas, Milojka Klobas, Matjaž Benigar
Voditelju: Marku Žerjalu
:laola
 TONEK
#370520
Pohvale organizatorju za obširno poročilo. Naj bo za vzgled tudi veliko "večjim" tekmam.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA