Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

 mojA
#372738
Pozdravljeni.
Po desetih letih sem spet tekla na Teku trojk na dolgi razdalji. Pred desetimi leti sem tekla s hčerkama in smo bile navdušene, oni dve še bolj kot jaz. Sama sem se namreč spominjala trojk še malce nazaj, ko smo bili ob startu pospremljeni na malo drugačen način.
Letos sem bila pa razočarana. Občutek imam, da smo za organizatorja nevidni, prezrti. Nobenih fotografov, najav, navijačev. OK, navijači so bili na pohodu, recimo ;).
Startali smo za "softiči" in se glede na vreme precej dolgo pražili po vročini. Seveda nas ta počasnih ni nihče pričakal v cilju, razen podeljevalcev medalj. Sicer pa sem tega že vajena iz maratona.
Zakaj sploh tole pišem? Ker smo bili včasih na TF zelo povezani, aktivni in so nam organizatorji tudi prisluhnili. FB skupina je brez veze.
Pišem pa predvsem zato, ker mi je prišlo na uho od kredibilne osebe, da se bodo trojke na 29 km ukinile, ker nas je premalo. Saj veste kaj v resnici so trojke na 29 km? Valilnica maratoncev.
Kaj mislite pa ostali o tem? Ali morda kaj več veste...
Meni se zdi škandalozno, da ukinejo najatraktivnejšo razdaljo. Tradicionalno. In baje naj bi jo zamenjali za 21 km kar se mi zdi, oprostite na izrazu, naravnost BUTASTO.
Če je vse to res, sem res žalostna. Sam softeraj. Mentalni in fizični. Mentalni zato, ker se organizatorjem ne ljubi razmišljati.
Vse skupaj vas prav lepo pozdravljam. Če zgoraj napisano drži, se na teku trojk ne bomo več srečevali, ker me ostale razdalje ne zanimajo.
Uporabniški avatar
 husein
#372740
Res je kar si napisala. Sem v soboto na Valu 202, poslušal prispevek o trojkah, kjer je ena izmed organizatoric dejala, da se res razmišlja v smeri o krajšanju dolge trase, da bi le to, približali širši množici tekačev. Naj bi pa zaenkrat tek ostal brez štartnine.
Sam upam, da trasa ostane taka kot je.
Uporabniški avatar
 jorgamesh
#372741
Zakaj se ne organizira tek dolgih trojk po celotni trasi PSTja, torej 32km, lahko tudi na nedeljo, če je v soboto preveč gneče zaradi pohodnikov. Manj zapor cest, manj stroškov, lepša trasa kot zdaj, kjer je večina teka po ulicah. Start-Cilj premaknejo na najbolj dostopno točko PST. Sedaj pa se imenuje tek ob žici, dejansko pa se po PST teče koliko? Mogoče 5 km vse skupaj.
 spela*
#372756
Ja, resno razmišljajo o tem, ne vem pa, ali so se tudi že odločili.

Meni tudi to ni všeč. Ker je smisel trojk tudi to, da se moraš malo potruditi in da je ekipa s tabo, ko je malo težje.
Drži, če je problem, da se zaradi peščice tekačev ne splača postaviti cestne zapore, naj traso izvedejo po PST. Mi bomo še naprej imeli svoj tek, drugi bodo pa lahko nemoteno šli v BTC ... :roll:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA