Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

TONEK
S Cerknega pred dvemi tedni smo se danes preselili v sosednjo Idrijo. Organiziranih je bilo kar nekaj različnih prog, letos sem se odločil za najkrajšo, 14 km Čipko. Zelo prav sem se odločil, saj so iz daljših prihajali v cilj že v hudi vročini. Trasa je lepo speljana, malce me je motil dolg, raven začetek, naprej pa je bil lepo razgiban teren. Proga lepo označena, kjer je bilo potrebno, tudi pokošena. Kmalu smo ujeli počasnete s 27km proge, zato so se nekaj časa delali čepi in predlagam, da štartajo pred nami celo uro in ne samo pol. Na cici progi bi bilo tudi smiselno, da so na okrepčevalnicah kozarčki, da ne vlačiš s sabo prtljago, kot na dolgih trailih. V cilju sem bil izredno presenečen s super obilno malico - žlikrofi z ocvirki, gobami ali golažem. Tudi pijače je bilo dovolj in hladna lubenica je bila prav super.
Zadovoljen sem tudi s svojim rezultatom, ne pa z udeležbo mojih vrstnikov, saj sta bila na tekmi le dva starejša od mene v 122 glavi množici. Naj izpostavim, da smo bili na tekmi štirje člani KGT Papež in osvojili tri prva in eno drugo mesto.
Vse pohvale tudi mlademu spikerju, ki je profesionalno opravil svoje delo.
Vsekakor se drugo leto spet vidimo.
Čez dva tedna pa nepogrešljiva Črna prst.
Nazadnje spremenil TONEK, dne 20 Avg 2023, 06:27, skupaj popravljeno 1 krat.
 TONEK
Da ne odpiram nove teme, se bom kar tu prilepil.
Zaradi relativno poznega štarta je trpel moj bioritem (lačen) vendar me je gor držala misel o lepi progi, pravšnji temperaturi in prisrčnem ambientu v cilju. Štartam iz začelja s super lahkimi palicami, ki v prvih kilometrih še niso služile namenu. Prijeten lahek tek ob umetnem potočku kmalu preide v strmejši teren, kjer je prišel moj čas - iz ležernosti v aktivnost. Za vsakim drugim ovinkom se veselim novega klienta, da mu pokažem hrbet :D Na ozkem delu naletim na dvometrsko gorilo, z opletanjem s svojimi palicami je bil 'nevaren' v radiusu štirih metrov, zato tudi njega čimprej prehitim. Do Hleviš sem si očitno nabral pred počasneti kar nekaj prednosti, tako da me je med sestopom do cilja prehitela le trojica mladeničev, ki še ne ve, da so kolena zelo pomemben organ, ki ga je treba čuvati. :) Oznake super, na okrepčevalnice tudi nimam pripomb, tuši dobrodošli. Coca cole ni zmanjkalo, žlikrofi užitni, za repete je bila pa predolga vrsta... Ne vem, če je z mojega zelnika (zgornji zapis) - s tasrednje trase ni bil nihče ? v napoto, lončka na okrepčevalnici mi ni bilo treba izbrskat iz nahrbtnika, spiker še bolj prijeten kot lani, tako, da sem se vesel odpeljal domov.
https://timing.sportident.com/en/results/2025/hg-trail

Naslednjo soboto pa Blegoš.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA