Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Pri nas doma je pač tako, vsake kvarte enkrat :oops: pride na vrsto tudi Carmen, da se udeleži kakšnega teka in da jaz prevzamem funkcijo čuvaja družinskega podmladka. :twisted: :lol: Tako je bilo tudi danes, ko se nas je vseh pet natrpalo v avto in se odpravilo na Gradiško jezero pri Lukovici. Vam rečem, to je res sanjsko okolje za teči, se sprehajati ali samo uživati v naravi. Jezero je umetno in ga je država zgradila, ker bi lahko zaradi nove avtoceste prihajalo na tem območju do poplav. Jezero obkroža makedamska cesta, ki se vije delno skozi gozd, delno pa po odprtih košeninah. Dva klančka ne zgledata bogve kaj, pa vendar znata biti za tekače, na tej 4,2 km dolgi progi kar zahrbtna.

O sami tekmi pa tole:

Tekov je bilo veliko. Za najmlajše 1,2km, za ostale pa 4,2km, 8,4km ali 12,6km. Ker je bil štart na 4,2km pred tekoma na daljih dveh razdaljah, se mi je ponudila možnost, da vendar tudi jaz odtečem svojo dozo teka, brez da bo Carmen prikrajšana za svoje prostovoljno trpljenje. :D

Organizacije je bila res enkratna. Odlično opremljeno prizorišče, topli ljudje, bogata postrežba, medalj na tone...
Še posebno me je razveselila Staša, ki se je pojavila na tekmi in smo spet lahko malo klepetali, malo pa je tudi pomagala krotiti naše zverinice.
Tekli smo pa seveda spet do daske in pobrali veliko medalj. Ne zgodi se prav pogosto, da prideta v eno familijo kar dve zlati v enem dnevu. No, drugo leto bo konkurenca sigurno hujša, tako da bom spet capljal bolj odzadaj, kjer mi je tudi mesto. :roll: Bom pa zato v poročilu verjetno pisal več o analizi, o kateri danes ne bi toliko. Bila pa je in to prav fajn. :D :D :D
Uporabniški avatar
 Staša
Hoj!
Cel teden sem planirala Umag - z nekoliko slabe vesti, ker se mi nabira delo v nedogled. Pa me sredi tedna pokliče sošolec Dušan, in me, kot že nekajkrat, povabi na tek tja nekam, kjer imajo oni eno jezero. Hmm, mora biti pa res lepo, če me tako vztrajno vabi...

In tako sem se znašla v Lukovici in potem še malce naprej v res prijetni okolici med Posavskimi gubami. Carmen in Matej z družinico so me prav lepo razveselili in tokrat me Eva ni polulala. :)

Za tekanje so bile na izbiro tri možnosti: 1, 2 ali 3 kroge okrog jezera, kar pomeni 4, 8 ali 12 kilometrov. Zbralo se je kar nekaj tekačev, večjih in manjših, in tek resnično poteka po eni lepših tras. Potka je speljana tik ob jezeru, je urejena, resda pa ima nekaj klancev. V zadnjem krogu sem srečala še laboda. Navijači so bili glasni, še bolj povezovalec, ki je tri ure govoril nepretrgoma! :) No, ustavil se je le, ko smo dali izjave tekači.

Tekaški forum je pobral 3 odličja: Carmen in Matej zlato, jaz pa srebro. BRAVO!!! Za štartnino, ki je znašala 1000 sit, smo dobili majčko, vodo, jabolka ter piškotke, ki so jih stegli otroci, napekle pa najbrž njihove mame. Aja, pa še žrebanje nagrad je bilo: Carmen, ti si dobila 2 krofa, ki jih je pojedel Marko;), Dušan je dobil majčko, Marko je dobil uro tenisa, jaz pa prvo pomoč za motoriste. :)

Po zanimivem klepetu, mimogrede, Matej, analiza JE bila, resda pa je bila tokrat za nas bolj glasbeno usmerjena, me je Dušan povabil še na izvrstno joto in pehtranovo potico ter jabolčni sok. Enkratno!!! Pa dej, no, oglasi se še ti!!!

Naslednji plan: 4.6. opera. ;) Komaj čakam!
Uporabniški avatar
 Cowboy
res lepo uspela prireditev :!: čeprav sm pričakoval mal večjo udeležbo glede na to da je bilo tud vreme naklonjeno :idea: :?:

edin mal mi je blo žal da sem tekel samo en krog.bi se potem mogel bol matrat :twisted: :lol:
Uporabniški avatar
 Matej
Saj nisem rekel, da ni bilo analize. Če ni analize, potem tudi teka ni, to je vendar jasno. Pa še prav fajn je bilo. Sonček, fajn mize, malo goveje muzike, dobra družba in union pivo (heretiki).

Še par slik: http://www.sportosplet.net/galerija/thu ... ?album=463

Staša, tista slika, ko sem skoraj v lukno padu, je pa motna. Matr, pa tok fajn si gor.
 Cholnar
Živjo!

No Staša, pa se le oglašam na forumu. Še posebno z veseljem, ker je bil tale tek v mojem domačem okolju gradiškega jezera, kjer sem napravil že kar precej korakov in ob tem nadvse užival v jezerski pokrajini, tudi še takrat, ko o jezeru ni bilo ne duha ne sluha. Iti okoli jezera je prav božansko po kakšnem deževju, ko se nad jezerom ustvarijo čarobne meglice in v tišini misli ustvarjajo lepe vile in prijazne škratke, ali ko te zahajajoče oranžno sonce pozdravlja v jezerski gladini.....

No pustmo romantiko za drugič. Moram rečt, da sem prav vesel, da sem se spoznal s parimi forumovci in bodite sigurni, da se še kaj vidimo. Staša me je že lansko leto nagovarjala, naj se kaj vključim, no evo, pa je pomagal domač teren.

Čeprav je bilo kar težko vstati po slabih treh urah spanja, pa sem prav vesel Staša, da si se odločila priti na tale naš tek, namesto v Umag, ker me sicer ne bi bilo na teku.

Hkrati vabim tudi vse ostale na kakšen trening okoli jezera. Kot je že Matej napisal, je krog dolg 4,2 km in narediš krogov po želji, tudi če jih je več, ti na poti ni dolgčas.

Skratka, Staša, naredi malo reklame, da pridete enkrat na trening, za analizo pa poskrbim jaz :lol:

Hasta luego

Dušan (oziroma Cholnar na forumu - ker je bil Dušan že zaseden)
Uporabniški avatar
 Staša
Hej, "cholnar" dobrodošel! Od kje pa tako vzdevek? :)

Tole te bomo držali za besedo, glede organizacije treninga in analize. Ampak... te opozarjam, ko gre zares, se nas zbere nekaj več...;)

...

Ja, Matej, saj res nisi napisal, da ni bilo analize. Sorry, sem površno prebrala. Pa še čevapčiči so bili...

Tule je še nekaj fotk: http://www.tekaskiforum.net/galerija/di ... at=0&pos=0
 Benady
Tole pa zgleda prav lepa proga za kak tek...kako se pride do tega jezera oz. kje tocno se nahaja?
 Benady
Pardon, sem ze nasel...v vabilih na prireditve....stupid me! :P
Uporabniški avatar
 Cowboy
a ma kdo kj več slikc :?: :oops:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA