Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Hoj forumci :lol:
Opazil sem, da je bil ta vikend tekaško natrpan in da smo se forumci boril na večih mestih in več dni 8) No nekateri forumci pa smo šli tudi "mal" čez Schengensko mejo in to v sosednjo Hrvaško, točno v Plitvice na že tradicionalni, tokrat jubilejni dvajseti maraton :lol:
Ja kaj naj povem? Težak, težak maraton, ki pa poteka v prečudovitem okolju tisočerih jezer, je razlog, da ga človek mora doživet, je vreden trplenja, je vreden "smrtnega greha". Tokrat (z razliko od lanskega leta, ko je padal dež in je bilo jesensko hladno) je bila vročina, vročina (vam je nekako znano), ki je v klancih (nekako 26 km od 42 km je klancev) iz km v km jemala moči. Z razliko od Radencev je tokrat vsaj zdržala glava, ki me je počasi in previdno pripeljala na cilj 8) :arrow: Se zahvaljujem moja glava :lol:
Nekaj fotk na sami progi in okoli nje, je naredil moj litijski znanec, super kolesar, "osebni šofer"..., ki je vso to dogajanje spremljal na "bajku" in mi je bil na "težke" trenutke tudi v veliko pomoč. TNX Robi :wink:
PS
Štartne številke sva mela pa z Aleksandrom carske, a ne? K profija 8)
 aleksander
Naj napišem še jaz par besed kako sva z Lučkom zastopala TF na Plitvicah(No pa mogoče še kdo).Malo se je zapletlo v petek pri dvigu štartnih številk, ko celo dopoldne niso vedeli kje bo prijavnica.Čeprav je bilo vse skupaj najavljeno za 14. uro se je začelo šele nekje po 16. In tako sva bila na plitvicah z Lučkom No.1 in No.2 (samo po štartnih številkah :wink: )

Na dan tekme pa kot prejšnje dni,prelepo sončno vreme z solidnimi :wink: temperaturami.Že na štartu sem se odločil da ne bom pretiraval,ker je važnejše priti do konca.Pot je v celoti asfaltirana in poteka okrog Plitvičkih jezer ,začetek po gozdu do glavne ceste proti Karlovcu in nato nekaj KM spusta po cesti do mosta čez Korano,nato pa se začne klanec, ki ga kar nekako ne zmanjka,precej po senci,pa tudi sonca ne manjka.Najtežji del zame nekje na 28 km kjer sledi 3 km v eno smer do obrata in po isti poti nazaj,pregret asfalt brez sence. Nadaljevanje pa po rahlo razgibanem terenu in pred ciljem kakšna 2 km spusta kjer hitrost ni bila več moja odlika :twisted: in še nekaj sto metrov vzpona do cilja.Glede na vse okoliščine sem bil z svojim doseškom res zadovoljen,nisem pa še zasledil rezultate družinskega maratona z seštevek vseh treh prog 7,16,42 km,kjer smo imeli čas okrog 5 ur 57 minut.

Utrujenost danes je na spodnji meji, tako da naslednjo nedeljo na Visoko,
18.6. pa se vidimo na 4.občinah.... :wink: :wink:

LP
 Jožko
Halo !
Bravo Aleksander,dobro si opravil z razgreto progo na Plitvicah.Ali je bilo,kaj zanimanja za naše prospekte,Pri nas te čaka lepša proga z veliko manj asfalta.
Lep pozdrav vsem skupaj in lepo se imejte. Jožko
Uporabniški avatar
 marathon95
Evo i ja sam odradio još jedne Plitvice :lol: , ali ne maraton.
Za sve koje zanima, evo rezultata www.champstat.hr

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA