Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 poldy666
Grosupeljskih 24 ur – Tek sreče, je bil zame veličasten dogodek, izziv in tekma proti svojemu telesu.
Je že res, da lahko odlično treniraš in si maksimalno fizično pripravljen, a če se glava in telo ne ujameta, je to težka bitka.
Sam sem prvo prebrodil z dieto, saj imam zelo močno alergijo na senen nahod. Težka je bila! 14 dni sem užival presno hrano in pri tem izgubil 7kg. To je pri moji teži veliko.
Veliko sem se spraševal, kaj naj naredim? Želja po teku je bila neznosna. Zmagala je!
Družini sem obljubil, če nastopijo težave, bom takoj končal.
Že sam prihod v Grosuplje je bil nekaj posebnega. Apartma, ki me je čakal je imel prekrasno teraso in pika Polonca je komaj čakala, da jo kdo stisne v objem. :wink: Da o razkošni spalnici, sploh ne zgubljam besed. Barb je menjala tekaško garderobo za vrtnarsko in mi odlično urejala okolico. Revica je tako kopala, da sem večkrat pomislil, če bomo imeli še bazen. :wink: :D Krasni sosedje Tekaškega foruma, pa so bili pika na i. Zelo sem bil vesel, da nas je obiskal Lučko, saj mi vedno, da kakšen dober nasvet in me spravi v smeh. Vsi polni energije smo že komaj čakali, da odbije šest in gremo vsak svoji želji naproti. Prve kilometre sem tekel v družbi bigfrika, katerega tempo mi zelo ustreza. A, po mojem prvem postanku sva se razšla. Naprej sem tekel v svojem slogu. Tudi tempo sem za krog dvignil. Postanek za počitek sem načrtoval za drugo ur in ga tudi izvedel. Dve uri počitka je bilo dovolj. Pisk ure me je vrgel po konci, topel val pa je že klical kapo, rokavice,….Začel sem malce hitreje, da sem se lepo ogrel in lahko odložil zimsko garderobo. V teh krogih sem srečal MihaPR in Milana, ki sta pošteno grizla kilometre. Tudi naša Maja je liga zase. Svoj spanec je posvetila Grosup. asfaltu in ni prekinila Savinjske štafete. Kmalu so začele mleti tudi ostale Savinjske lokomotive. Bolj kot je žgalo, hitreje so noge tekle. Patricijo, Marjana in Matejo, sem kar požiral in dobival še dodaten zagon. Kar težko se je bilo ločiti od samega teka. Ves poln energije sem moral superge menjat za natikače. Žulja sta pač naredila svoje. Korakal sem okoli, a to ni moj stil. Kljub bolečinam sem tekmo zaključil s sprintom, kot vedno do sedaj. To je zame božanski občutek. Okusite ga tudi vi.
Spoznal sem veliko novih tekačev, prijetnih veseljakov, ki vsak na svoj način vključuje tek v svoje življenje.
Posebni ste in rad sem v vaši družbi.
Za konec bi se zahvalil TFSS, za vso organizacijo in kar ste storili. Dušan, bil si mi druga mama. Res ste pravi prijatelji! Velika hvala sestri Mateji, ki mi vedno pomaga in verjame vame. Hvala, rad te imam.

P.S.: MatjažuV, Lučku, Alanu in Dušanu, hvala za čudovite posnetke, ki mi lepšajo arhiv.
Uporabniški avatar
 mihaperme
poldy666 napisal/-a:...
V teh krogih sem srečal MihaPR in Milana, ki sta pošteno grizla kilometre....

Ni bil MihaPr ampak en drug Miha :lol: :wink:
Uporabniški avatar
 poldy666
OPROSTI! :oops:
Ti pa čestitam, za odličen tek in gladko zmago. BRAVO!!!
Uporabniški avatar
 Barb
poldy666 napisal/-a:Barb je menjala tekaško garderobo za vrtnarsko in mi odlično urejala okolico. Revica je tako kopala, da sem večkrat pomislil, če bomo imeli še bazen.

Še danes imam čist črno za nohti :lol: , da o parkirnem mestu :ignore: sploh ne govorim :lol: :wink:
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Se je videlo kako smo imeli vse z rožcami posejano povsod naokoli naših šotorov :lol: , sami cvetovi, cvetice pri cvetlici!
:lol: :lol:
ČAO!
 Ninocka
Bila sem srečna v vaši družbi! (o posameznih "srečkah" in doživetjih pa kmalu kaj več...---beri: :?: usklajevanje projektnega dela tik pred deadlini, teka in pisanja na forum :D ).
 Milan Jankovič
hvala miha,da si me tako hvalo.NASLEDNJE leto bova naredla se vec kilometrov.pozdravljam pa tudi vse sotekace.MILAN JANKOVIC
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Ekola pa se je oglasil Jankovič :lol: :lol: mislim Milan.Še enkrat ti čestitam za dosežene kilometre, ki si jih opravil.Naseldnje leto pa se zagotovo vidimo.Še prej pa bomo nekateri tekli v Firencah eno 100km turco, da dobimo tisti pildek za eno ornk zadevo :lol: :wink: .Moram rečt, da je najbolj imel stvari pošlihtane poldy kar se tiče oskrbe.Sem potem videl še preden sem štartal in pol ko sem nehal zaradi bolečin v hrbtu :evil: :evil: :evil: .Mi ne gre iz glave pa konc. :evil: :evil:
No ja naslednji teden pa Mihaperme lahko prideš na en maratonček iz Železne kaplje do Predvora :lol: :wink: .
Je ravno fletn hribovito in slikovito na obeh straneh meje.
In seveda si potem vabljen v jesen na SAM iz Predvora do Jezerskega :wink: .To je eden najlepših maratonov v Sloveniji in daleč naokoli v Evropi.
ČAO!
Uporabniški avatar
 tomaz ny
Čestitam vsem ob lepih dosežkih, vsak posebej je spoštovanja vreden, kajti vsak od vas je vložil kolikor je lahko in pretekel razdaljo o kateri se večini ljudi zrola, če že pomislijo, da bi jo prevozili s kolesom, kaj šele pretekli! :)
Uporabniški avatar
 Jure
Malo pozno so tu še moji vtisi.

Čudovito je bilo biti del savinjske delegacije zlasti zaradi Dušanove organizacije :o :( Mojih 43 krogov je bilo precej pod pričakovanji, a z bolečim kolenom pač ne gre. Zaradi velikega uspeha ostalih članov TF in še posebej naše podružnice, sem na svoj rezultat zlahka hitro pozabil.

Sicer pa je bil najlepši del teka zadnji krog, v katerem sem skupaj s samim Fotrom nosil zastavo TF. Zapomnil si bom Poldyja v natikačih, kako je nabiral zadnje kilometre, pa Marjanovo borbenost, Inotov tek mimo mene v klanec, Mateijino tiho nabiranje kilometrov z najboljšim med cicibani, spodbujanje Ninočke in Barb, Žigo s številko 20 na hrbtu in računalničarje, ki so se borili še tudi potem, ko smo vsi ostali že zdavnaj odnehali:o :o :(

Ideja 24 urnega teka v Grosuplju je odločna in upam, da se bo njegova tradicija nadaljevala. Izboljšave bi bile potrebne zalsti pri spremljanju rezultatov, razmisliti pa bi kazalo tudi o poteku proge, ki ni najbolj prijazna, na nekaterih odsekih pa je lahko tudi nevarna.
Uporabniški avatar
 EnerGy
....Mislim, Jure,da si dosegel rezultat, ki je vreden vsega drugega, kot pa pozabe, še posebej, ker mislim, da je za prvih 40 krogov potrebno veliko več volje in truda, kot pa za drugih 20, 30, 40, sploh, če gledam iz samih začetkov priprav, treningov, volje in tudi včasih odrekanj, ki so potrebni za tak tek... ČESTITKE Jure!
Uporabniški avatar
 izidor
Tek srece je bil zame izjemna izkusnja. Ne toliko razdalja, ki sem jo pretekal ampak to, da sem bil na terenu skoraj celih 24 ur. Razdalja je le posledica teka, hoje in krumpanja.. ;)
Seveda mi pa svojih 60+1 krogov ne bi uspelo brez podpore v "boksih". Se posebej hvala Dusanu in ostalim, ki so tako ali drugace vplivali na mojo motivacijo. Cestitke tudi moji "masekri".. njen pokal lepo krasi najino dnevno sobo. 8)

Zdaj si po tem navijanju krogov v Grosupljah zelim takoj, ko se mi pozdravi noga.. teci nekam dalec.. naravnost in dalec. :)

So ze uradni rezultati: http://www.atletskiklubspela.si/index.php?CID=81
Uporabniški avatar
 bigfrik
Bom reku takole,teh rezultatov ce ne bi bilo, tud ne bi bilo nic hudega,ker ne drzijo,kot jim ni spilalo tud tam(mogoce tud en od razlogov,zakaj smo eni mal prej nehal :evil: ),pa bomo pac v bodoce nasli kaj bolj organiziranega!No pa sej vazno da je druzba super,ostalo pozabis.Je blo v pizzeriji velik boljs organiziran,ane Tini! :wink:
 Ninocka
No, končno sem našla čas, da se tudi jaz oglasim (beri: zamudila/zaspala za kolesarski maraton po Barju, tako da zdaj malce razgibavam prstke :D :wink: ).

V Grosupljem sem se počutila, kot na planetu Sreče! :D :D :D Toliko ljudi na kupu, ki ljubijo, živijo in tečejo na dolge proge :shock: :P . Sama sem že maja sprejela odločitev (in jo junija začela končno uresničevati), da bom dolgo tekaško kilometražo za 3-4 mesece zamenjala s kolesarsko, tako da sem v Grosupljah bolj kot ne počivala. 8)
Noro je bilo videti podružnico TF Savinjska z atom Dušanom načelu. Kot prav ekstremna športno-družinska zasedba. Takšna tipi topi organizacija z vsemi detajli, hkrati pa res sproščeno vzdušje, pa povezanost in športno-tovariški duh je kar vel iz vas! Zame ste Savinjčani zmagovalci pa ne zaradi ekstremne kilometraže, ki ste jo skupaj naredili (bravo, bravo predvsem puncam!!!!), ampak zaradi srčnosti, ljubezni do soljudi in teka!

Drugače pa na planetu Sreče je bilo lepo videti "netekače", ki so strašili s fotoaparatom ali ponujali vreče hrane: halbIM Pio in Matjaža, pa Lučkota (pred/po Plitvicah! Bravo!)...

No, pa gremo k tekačem: O Savinjčanih lahko napišem knjigo, tako da še enkrat carji ste!!! Najbolj vztrajne in trmaste punce so očitno iz Savinjske! :D Čestitke pa Poldiju, da je glede na"fizično" stanje telesa dosegel takšen rezulat.
Potem pa seveda ultarmaratonske carice in carji:
MajdaPR-noro, noro, ob 1 zjutraj si imela takšen tempo, da sem šla kar raje spati.., :shock: :wink:
Tomaz- bravo, naslednje leto boš raztural v Grčiji!,
Ero - kdaj si ti nabral to enormno kilometražo mi ni jasno, ker se mi zdi, da si ves čas sedel z nami,
INOT- več, kot je bilo km za tabo srečnejši si izgledal in hitreje si tekel: zate 48 urni tek!, pa one zvarke iz šmarnice mi boš dal za poskusit ob priliki :D :wink: ,
Bravo za Bigfrika in Mihapermeta, Poldeta, Bojana in Josa ki ste v lahkotno sproščenem tempu nabijala noro kilometražo. Super je bilo videti tudi ostale še-ne-TF dolgoprogaše!

Čestitke Darji, ki je postavila osebni rekord v kilometaži: in to še v nočnem teku!

V veliko čast pa mi je, da sem odtekla/prehodila zadnji krog z zmagovalcem Milanom!

Klaudijin TF-mobil je Barb, Alana in mojo malenkost vmes odpeljal še v tek na Bevke, kjer so se nam prikjučili še Fotr, Aleš, LojzeP...
Cela zasedba TF je naredila en krog TF krog sreče tik pred zaključkom prireditve.

No, edino zmrzovanje v prehladni spalki in posledična neprespanost sta bili moji malce negativni izkušnji.

Glede organizacije pa: nepojemljivo je, da se na »uradni« prireditvi dogajajo takšni problemi z merjenjem časa. Vseeno aplauz za organizatorje, ki so pokazali dosti dobre volje in truda, da bi stvari rešili čimprej... Očitno pa rezulati ne bodo nikoli čisto pravi. Dobro bi bilo, da bi bilo poskrbljeno tudi malo bolj zajeten vir pitne vode. Glede na to, da je večina udležencev prireditve otrok, je napovedovalec res primeren, ostali pa smo na trenutke morali malce izkljapljati ušesa. :D Vseeno dobra ocena organizatorjem za trud, vendar pa bi osebno v prihodnosti raje tekla 24-urni tek, kjer bi imela verodostojno meritev časa.... 8)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA