Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 mirko1
za poročilo bomo počakali na boruta 69,ali bigfrika...,bo bolj objektivno napisano.jaz sem pač dobravc :lol: .pa še tekel nisem :(
lp,mirko
 žuža
Metdem ko Bigfirk zabija žebelj v steno, ali pa spi na lovorikah včerajšnjega teka :wink: , bom na kratko opisala dogajanje. Okoli 4ih popoldne se je na območju Ajdovščine ulilo, shladilo pa prav nič. Pred štartom otrok je dež ponehal, takrat pa smo se začeli kuhati v sopari.
Za ogrevanje nas je takoj za ovinkom čakal strm klanec, potem pa en del skozi gozd, kjer je bilo potrebno malo popaziti in preskočit nekaj korenin in strugo potoka, sledil je tek po kolovozih ob njivah, trti, železnici in šc šc v cilj. :D
Ma vam nekaj povem. Najbolj ravna proga na Primorskem je mirna morska gladina. Tako pa nas že na suhem sprobavajo, če nam bo kaj slabo, ko po klancih pogledujemo v nebo, takoj zatem pa v tla,…
Velike pohvale organizatorjem. Proga je bila odlično označena. Okrepčevalnic je bilo dovolj, pa tudi navijačev. Tam nekje sredi polja je navijal tudi domačin Mirko1. Zagodilo je le vreme, ki je progo namočilo, tako da smo imeli dodaten blatni podplat. Da na koncu nisem popustila je kriv Bigfrik, ki mi je pritekel nasproti in držal tempo do cilja. tnx
Čestitke tudi Borutu69, Mirku1 in vsem, ki so se potrudili za super vzdušje. Čarga se je šele začela, ko smo mi na žalost odhajali. Pa kdaj drugič.

Na Primorskih tekih se bomo še srečevali.
:laola
Uporabniški avatar
 Vlajko
Sej ste vse medalje pobral :roll: :D :wink:
Bravo Žuža & Company.
:laola
Uporabniški avatar
 MCrnigoj
Na forumu se oglašam prvič, zato najprej pozdrav vsem forumašem. Vsem želim veliko dobrih tekov, predvsem pa, da bi še naprej tako uspešno delovali kot tekaška skupina in tudi kot prisrčna spletna druščina. V petek sem se udeležil malega maratona državnosti (na 10km), v nedeljo pa sem tekel še v Dobravljah, saj se redno udeležujem vseh Primorskih tekov. Če primerjam organizacijo teka v malih Dobravljah (za organizacijo katere je skrbel praktično en sam človek) in organizacijo teka v knežjem mestu ob Dnevu državnosti, potem bi rekel, da je bilo tisto v Celju, blago rečeno, sramota. Na sploh opažam, da so teki na vaseh veliko bolj skrbno pripravljeni, predvsem pa je drugačna publika, ki spremlja prireditev. V Celju je bila prava revščina. V resnici je bila bogata samo štartnina. Publika je bila slaba in ni ravno pripomogla k morali tekmovalcev. Po parkih (ki so bolj spominjali na smetišče) so se valile horde okajenih srednješolcev, tudi drugače so Celjani delovali precej anemično. Ko je prišel v cilj zmagovalec na 21 km, tam ni bilo skoraj nikogar, ki bi ga pozdravil. Prireditev so v ciljni ravnini še najbolj popestrili pijanci, ki so vsake toliko časa premetavali zaščitno ograjo. Pihalna godba in muzika sta sicer popestrili dogajanje, vendar se mi zdi, da je priredite služila bolj popivanju in nažiranju, kot pa teku oziroma športu. V Dobravljah je tekače v ciljni ravnini sprejela navdušena množica domačinov, ki so vzpodbujali in pozdravili vsakega, ki je v peklenski sopari prisopihal v cilj. Proga v Dobravljah je bila težka (res pravi kros), dinamična, blato se je lepilo na podplate, tako da so noge že na manjših klancih postale težke kakor svinec. Bila pa je dobro označena (tudi z znaki za nevarnost) in bogato založena z okrepčevalnicami. Dobraveljska sopara je bila verjetno hujša kot Celjska vročina, vendar mi nekako ni mogla do živega. Ker že več kot 20 mesecev uživam le presno hrano, se mi je temperaturna skala pomaknila za kakih pet stopinj navzgor, tako da mi motor začne dobro delovati šele pri kakih 25 stopinjah, pri 30-ih pa mi 'klenka' manj kot ostalim. Tudi poraba vode (potenje) je manjše, zato na vmesnih postankih nikoli ne tankam.

Toliko za prvič, še enkrat vse pohvale organizatorjem teka v Dobravljah in pozdrav vsem forumašem!

Marko
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
MCrnigoj napisal/-a:Na forumu se oglašam prviè, zato najprej pozdrav vsem forumašem. Vsem želim veliko dobrih tekov, predvsem pa, da bi še naprej tako uspešno delovali kot tekaška skupina in tudi kot prisrèna spletna drušèina. V petek sem se udeležil malega maratona državnosti (na 10km), v nedeljo pa sem tekel še v Dobravljah, saj se redno udeležujem vseh Primorskih tekov. Èe primerjam organizacijo teka v malih Dobravljah (za organizacijo katere je skrbel praktièno en sam èlovek) in organizacijo teka v knežjem mestu ob Dnevu državnosti, potem bi rekel, da je bilo tisto v Celju, blago reèeno, sramota. Na sploh opažam, da so teki na vaseh veliko bolj skrbno pripravljeni, predvsem pa je drugaèna publika, ki spremlja prireditev. V Celju je bila prava revšèina. V resnici je bila bogata samo štartnina. Publika je bila slaba in ni ravno pripomogla k morali tekmovalcev. Po parkih (ki so bolj spominjali na smetišèe) so se valile horde okajenih srednješolcev, tudi drugaèe so Celjani delovali precej anemièno. Ko je prišel v cilj zmagovalec na 21 km, tam ni bilo skoraj nikogar, ki bi ga pozdravil. Prireditev so v ciljni ravnini še najbolj popestrili pijanci, ki so vsake toliko èasa premetavali zašèitno ograjo. Pihalna godba in muzika sta sicer popestrili dogajanje, vendar se mi zdi, da je priredite služila bolj popivanju in nažiranju, kot pa teku oziroma športu. V Dobravljah je tekaèe v ciljni ravnini sprejela navdušena množica domaèinov, ki so vzpodbujali in pozdravili vsakega, ki je v peklenski sopari prisopihal v cilj. Proga v Dobravljah je bila težka (res pravi kros), dinamièna, blato se je lepilo na podplate, tako da so noge že na manjših klancih postale težke kakor svinec. Bila pa je dobro oznaèena (tudi z znaki za nevarnost) in bogato založena z okrepèevalnicami. Dobraveljska sopara je bila verjetno hujša kot Celjska vroèina, vendar mi nekako ni mogla do živega. Ker že veè kot 20 mesecev uživam le presno hrano, se mi je temperaturna skala pomaknila za kakih pet stopinj navzgor, tako da mi motor zaène dobro delovati šele pri kakih 25 stopinjah, pri 30-ih pa mi 'klenka' manj kot ostalim. Tudi poraba vode (potenje) je manjše, zato na vmesnih postankih nikoli ne tankam.

Toliko za prviè, še enkrat vse pohvale organizatorjem teka v Dobravljah in pozdrav vsem forumašem!

Marko

Marko, to pa je bilo lepo za slisati to delovanje motorja na rastlinski surovi pogon...
Tisto z nizko porabo vode namrec in delovanjem pri visoki delovni temperatura bo verjetno nam letosnjo poletje in zogdnjo jesen kar prav prisla. Pozimi pa se bomo pac malo bolje oblekli!?

Izgleda da bos kar imun na slabe organizatorje ob progi hehe...ob nizki porabi vode?!?

Celjani sicer organizirajo prijetne teke ( Celje-Logarska ) ampak tisto o anemicnosti oz. ravnodusnosti do dogajanj na tekaski prireditvi je pa za opozoriti. Mene te zadeve s postajami in oznakami tudi kaj dosti ne mucijo. Da pa ni neke energije v prireditvi pa se je za vprasati ce ni boljse preteci zadevo kot trening. Moram pa pripomniti da ta nalepka ni vedno tipicna za velika mesta. Ljubljanski maraton mislim da se je v veliko vidikih izboljsal v vseh teh letih kar ga spremljam ampak ta da je vzdusje naelektreno od starta do cilja ( in to v obeh krogih ) pa se mi zdi najvecje izboljsanje.
Morda se bo treba kaj nauciti. Pri Celjanih sem v prejsnih letih tudi opazal vedno manjso naelektrenost sicer pa sem se vedno super pocutil v Celju verjetno ker sem tam debitiral maratonsko razdaljo pa sem morda pristranski . Vsekakor tisti ki so bili na progi so sigurno dali maksimalno od sebe.
Skoda trasa je lepa in me kar potegne da potecem ko ni maratona. Upam da se ne bo podobno zacelo dogajati z najzahtevnejsim ravninskim cross-country maratonom v SLO Celje - Logarska. To bi bila res skoda.

Upam da ta sporocila berejo dekleta in fantje iz Drustva maratoncev Celje.
Uporabniški avatar
 bigfrik
Ja sej prav veliko ni za dodat!Organizacija je bla res super in ce to recem jest,k skoz nekej jambram :roll: ,pol je pa ze res!In dejansko ne dez,pa potem vrocina nista mogla pokvarit odlicnega ambijenta!Na koncu smo se vsi dobili nagrado na tomboli,pa za jest je bil odojek(tini si prebral tole???)!Pa tudi organizacija same tekme in prijaznost organizatorjev je bla res na nivoju!Skratka,definitivno tekma,ki jo je treba oznaciti v koledarcku za prihodnje leto!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA