Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Vreme v nedeljo zjutraj je prehitevalo za pol dneva, saj je v Ljubljani zjutraj že deževalo, a naju to ni odvrnilo od obiska Kolpe. Tam je padlo le nekaj kapljic, ki sploh niso motile. Tudi temperatura je bila kar pravšnja za tek, čeprav je celo pot kazalo, da bo bolj mraz.
Pot do štarta sva dobro naštudirala in kmalu po Banjaloki z glavne ceste Kočevje-Delnice zavila na zelo ozko, strmo, a asfaltirano cesto mimo gradu Kostel ter prispela direkt na štart v Žago (kakšne 3 km od glavne ceste).
Proga je uradno dolga 14.3 km (polar in avto sta namerila pol km več) in poteka po cesti ob Kolpi do Dola. Dolina Kolpe je tu ozka in kaj več kot za ozko cesto ni prostora. Le ponekod, ko se malo razširi, so hiše, pa še te precej zapuščene. Tek je bil prav sproščujoč-če odmislim asfalt je bil v res lepi, neokrnjeni naravi. Cesta gre rahlo navzdol in tudi nekaj odsekov, kjer se naklon obrne navzgor, je kar položnih.
Organizacija dobra. Na cilju čaj in zelenjavna juha, majice, spominsko darilo in žrebanje nagrad. Obleko so nam zapeljali na cilj, do avta pa sem se pripeljal z njihovim kombijem (v prtljažniku, da je bilo bolj adrenalinsko :lol: ) Za pot nazaj pa sva šla iz Dola proti Kočevju čez Knežjo lipo, ker je od začetka malo lepša cesta.

Tek mi je bil všeč in moram priznati, da prav na tistem delu Kolpe tudi še nisem bil. Se pa splača :D

Rezultate ste pa lahko že včeraj videli in seveda kolajne TF
Uporabniški avatar
 MatjazV
Tole je ena od tekem Dolenjskega pokala, ki se je najraje udeležim. Proga mi je zelo všeč, ker je, glede na to, da poteka po cesti, nizvodno ob reki Kolpi, zares hitra.

Vreme smo imeli idealno, organizator pa je spet pripravil kup zanimivih nagrad. Posebnost v teh krajih, s katero so nam postregli je zelenjavna juha. Mislim, da ji pravijo Cušpajz.

V cilju sta bili tudi predstavnici Društva za zdravje srca in ožilja, ki sta nam merili krvni tlak, utrip, maščobe (trigliceride, holesterol) ter krvni sladkor. Po opravljenih meritvah sta me potolažili, da glede na rezultate lahko mirno pojem kakšno domačo klobaso in jo zalijem z dobrim vinčkom ali pa pirčkom. Nasvet sem upošteval in nemudoma nadoknadil pomankanje vitamina B.

Forumovci so spet pobrali par kolajn. V ospredju in med dobitnicami kolajn sta bili tudi Nataša in Nada.

Čestitke vsem skupaj, organizatorju in tekmovalcem.

LP, se vidimo na Gorjanskem teku na Vahti!

A se bomo kej zmenili za prevoz??

MatjazV

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA