Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 orbita
V soboto sem se udeležil polmaratona v Ostendeju, na belgijski obali. Ker sem bil edini Slovenec, maraton pa se mi zdi, zelo zanimiv, podajam poročilo.

Najbolj zanimiva je trasa maratona, ki poteka od De Panne-ja, obalnega mesta blizu meje s Francijo do Ostendeja, ki je najbolj znano belgijsko obmorsko letovišče, smer pa je določena glede na veter. Torej, že v pravilih piše: ""The wind determines the course direction." . Tako se zjutraj pogleda v katero smer piha in se proti vetru tekmovalci odpravijo na štart s tramvajem, ki vozi ob belgijski obali. Za polmaratonce je zadeva enostavnejša: pojavijo se na štartu točno na polovici maratona in gredo pač proti cilju (kjerkoli že je). Zaradi tega je mogoče doseči zelo dober čas, čeprav je regularnost tega rahlo vprašljiva.

Trasa je izredno ravninska in večinoma po sprehajalni ploščadi nad plažo. Veter ti tako vsake toliko časa postreže z mivkasto prho, ki pa jo dobiš v hrbet, tako, da ni nadležna. Razgled na obalo, kjer se belo penijo valovi in "kite mojstri" vihtijo svoja padala je božanski.

V soboto je bila napoved vetra nekaj srednjega: cca 20 km/h, tako, da je bil končni čas zmagovalca VAN GEYTE-ja 2:14 pravzaprav niti ni tako zelo dober. Še udeležba: polmaraton cca 1300, maraton: cca 900, štafete (6 tekmovalcev): 266 ekip

Če si na (začasnem) delu v Belgiji ali okolici je vsekakor obisk tega maratona zadetek v polno.
URL: http://www.sport.be/running/2005/eng/we ... tmarathon/

marco.
Uporabniški avatar
 milkec
Kaj naj rečem: BRAVO :laola
Uporabniški avatar
 Damijan
orbita, hvala ti za tale prispevek; malo me je zagrabila nostalgija po Belgiji, Ostendeju, ki sem ga obiskal v času študija v B...dolgih 10 let nazaj.

Lepo se imej!

LP iz SLO.

PS: kje še lahko doživiš vse letne čase v enem dnevu?
Uporabniški avatar
 Windek
:cast: Bravo :wink: Nostalgija po Belgiji se vrača.. :) Sicer tisto ni tramvaj, ampak bo kar vlak :P

sam sem bil v KnokkeHeistu in gor višje v naravnem parku.. In hvala :) Ob prebrani reportaži, sem se kar lepo vživel v kajtarje in potke nad obalo :) :)
Uporabniški avatar
 vanja
Uf, noro je tole!

Sicer nimam zakaj cutiti kaksne nostalgije po Belgiji, ti pa zavidam tako lep tek!!! In cestitam!

LP, Vanja
Uporabniški avatar
 orbita
[quote="Windek"]Sicer tisto ni tramvaj, ampak bo kar vlak :P

:) Je, je, kar tramvaj. Res pa da je ta moderen in proti našem zugom zgleda res kot vlak. :) Je to čist druga tema, ampak Bruselj - Ostende je cca 120 km in rabi (navadni) vlak 1:10... nekoč bo tko tud pri nas.... nekoč.

A je kdo bil na Nizozemskem na Dam tot Damloop? To je največji tekaški dogodek pri njih (teče se 10 milj). Za občutek: možna je samo predpirjava, ki se zaključi 4 tedne pred tekom in je blo letos polno (30.000 tekačev) še mal prej iztekom roka. To bo tud treba probat.... več na : http://www.damloop.nl

marco.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA