Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 orbita
Kot začasni dopisnik iz Beneluxovega dela Evrope podajam "kratko" poročilo Amsterdamskega maraton.

Za maraton je značilna dokaj enostavna konfiguracija, ki omogočajo izredno dobre (regularne) čase, celo tiste blizu svetovnih rekordov. Poleg tega ga 20.000 udeležncev in pridih velemesta naredijo "velikega". Sam sem bil že na Dunajskem in bi mu v primerjavi z njim očital, da proga ni tako atraktivna, kot bi lahko bila (izogne se centru), ter da Nizozemci po organizacijskih sposobnostih niso na ravni Avstrijcev. Tako sem recimo po nehote domov odnesel čip za merjenje časa, čeprav nisem niti plačal kavcije (moral bi zapisati številko kreditne kartice, ker pa jo nisem imel pri sebi (denara pa niso sprejemali), so mi rekli "make up the number"). Kot pozitivno stvar bi omenil veliko število WC-jev (ni vrste) ter cilj na štadionu - veliko število gledalcev se zbere na njem, da si ogleda sam prihoda v cilj in temu primerno vzdušje. Meni je v spominu ostala tudi masaža po tekmi: sem mel srečo, da sem dobil mladenko iz Surinama, ki me je vzela v roke. Je pa 45 maserk in maserjeve vzelo vsakega, ki se mu je dalo čakati cca 45 minut v vrsti in ne tako kot na Dunaju, kjer je zadeva rezervirana samo za maratonce.

Na dogodku smo imeli 5 predstavnikov: 2 fanta sta opravila z maratonom pod štirimi urami (od tega eden svojega prvega), trije pa smo odtekli polovičko. Mene je pobralo že na 15. kilometru in od željenega časa izpod uro in pol ni bilo nič. O organizaciji še tole: V uradnih rezultatih so mi pribili cca 8 minut, mi podtaknili napačno številko (moje prav sploh ni v rezultatih) ter napačno zapisali prvo črko priimka.

Za dobro voljo pa komentar zmagovalca Gebresilasija na cilju (RTVSLO):
Gebrselassie je v 35. kilometru tekel še v času novega rekorda, v naslednjih petih kilometrih pa je zaostal kar 50 sekund. "Nisem vesel. Zadnjih pet kilometrov sem se premalo trudil. Več moram trenirati," v cilju ni bil zadovoljen Gebre
Uporabniški avatar
 Damijan
Ojla, orbita,

tekel si na teku skupaj z Gebresilasijem?!
Uaoooo...

LP
orbita napisal/-a:"Nisem vesel. Zadnjih pet kilometrov sem se premalo trudil. Več moram trenirati," v cilju ni bil zadovoljen Gebre

Kaj nam povedo te besede Gebre-ta, da človek nima meja, kar se tiče rezultatov.Vedno lahko teče človek hitreje čeprav misli, da je dal zadnji atom moči.Seveda pa je to neke vrste vzgled mnogim maratoncem ali pa tekačem sploh povsod, zavoljo tega, da ne izgubijo voljo do teka.Da morajo si samo spomniti teh njegovih besed, ki jih je izrekel v cilju maratona.In jih sicer ne vzeti dobesedno, ampak v tem smislu, da je treba trenirati in trenirati, in ni hudič da ne bi rezultat prišel na plano slej ko prej v dobrem smislu.Seveda če ni poškodb po sredi.
Torej v nekem smislu je hotel povedati Gebre, da upanje umira vedno zadnje! :wink:
Kaj bomo pa mi porekli po 10.Ljubljanskem maratonu? :oops:
PRIŠEL, VIDEL, ODTEKEL, PODLEGEL :lol: :lol: :lol:
ČAO!
tekačica napisal/-a:
tomaz.zupancic napisal/-a:PRIŠEL,VIDEL,ODTEKEL,PODLEGEL :lol: :lol: :lol:

Vse OK samo ta poudarjeno besedo izpusti oz. jo zamenjaj z besedo ZMAGAL :D

:cast: :cast: :cast: Čast mi je se pogovoriti s tako tekačico, ki da vse od sebe! :lol: :wink: 8) .Mimogrede to sem hotel s tem povedati da če bi mi hoteli tako hitro tečti bi prišla v poštev zadnja beseda poudarjena.Drugače sem pa dejansko mislil, tisto kar si napisala ti osebno.Da je vsak zmagovalec, ki pride skozi cilj vsake dirke, saj je konec koncev premagal samega sebe!Tako velja tudi za vse udeležence v maratonih in podbnih tekih!
TOREJ
"VENE, VICI, VIDI!"

ČAO!
Uporabniški avatar
 bosin
"VENE, VICI, VIDI!"

:roll: ne razumem
Uporabniški avatar
 še1PR
bosin napisal/-a:
"VENE, VICI, VIDI!"

Nč hudga :!: :!: :!: :evil: :twisted: :-- :--
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
bosin napisal/-a:
"VENE, VICI, VIDI!"

Simpel ko PREBRANAC PRESS :lol: :twisted: !
Rimljani so dejali PRIŠEL, VIDEL, ZMAGAL :roll: :twisted: :lol: :wink:
Ali drugače rečeno:
"VENE - prva tretina proge tako hitro da izstopijo vene-žile na vratu!
VICI - druga tretina proge tolk hitro da si izmenjaš kak VIC PRESS
VIDI - tretjo tretino proge pa tako hitro da uspeš videti cilj, in ga po
možnosti prečkati - ciljno črto namreč!"

A sedaj ti kapiši, fršten zi! :lol: :wink: 8) .Tako je dejal TOPORIŠIČ PRESS!
ČAO!
Uporabniški avatar
 bosin
Alora mi kapiši fršten ! :P
Uporabniški avatar
 miro
Tomaž ,bosin ti je hotel povedati, da si zamenjal vrstni red besed, alora kapiši.
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 Vlajko
... in to že drugič letos .... :roll:

My suggestion is: Google rules! :wink:

PS:
Ko sem se že "v kr nekal" v to poročilo. :oops:
Tudi jaz čestitam vsem našim udeležencem amsterdamskega maratona. :wink:

Aaaahhhh, Amsterdam, kako fantastično enotedensko službeno potovanje sem imel tam, nekaj let nazaj...... :D
tomaz.zupancic napisal/-a: :cast: :cast: :cast: Čast mi je se pogovoriti s tako tekačico, ki da vse od sebe! :lol: :wink: 8) .

Ok za tole nisem čisto prepričana da si zadel :roll: . Kaj pa ti veš... mogoče se pa na prvem ovinku dol usedem :shock: :D
tomaz.zupancic napisal/-a: Da je vsak zmagovalec, ki pride skozi cilj vsake dirke, saj je konec koncev premagal samega sebe!

Ja do tukaj je pa še dolga pot, ampak... nekoč nam bo uspelo :D

tomaz.zupancic napisal/-a:Tako velja tudi za vse udeležence v maratonih in podbnih tekih!

Tukaj spodaj se pa tudi jaz podpišem.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA