Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

hoj,

včeraj se nas je na zaključku hrvaških tekaških prireditev zbralo kar precej - skoraj 300 tekačev in hitrohodcev, med njimi tudi kakih 10 iz Slovenije. klasični trije krogi okoli Jaruna so kar hitro minili in tako je krog sklenjenm saj je bil prvi pravi tek ravno tu v začetku marca.

vreme je bilo bolj tako tako, časi pa kljub temu hitri. vsem se je nekaj mudilo :)

sam sem s svojim tekom kar zadovoljen a se je čutilo, da ni več prave svežine. itak je bi to zadnji tek sezone, tako da ni panike. zdaj sledijo trije tedni čisto brez teka, le hoja in počitek.

rezultati :arrow:

hvala ekipi za dobro družbo in hvala šoferjema! še dve ilustraciji iz Google Eartha (ta programčič je noro dober!):

[url=http://www.tekaskiforum.net/galerija/thumbnails.php?album=622]Slika
Slika[/url]
Uporabniški avatar
 MatjazV
No, pa sem odšepal še en MM. Sem se precej namatral. Definitivno je bila to zadnja tekma v tej sezoni. Sedaj pa vsaj dva tedna tekaškega počitka (na 3 tedensko podlago).

Sezona je bila dokaj uspešna. Skupno sem vknjižil 40 tekem, od tega 2 maratona in 8 polmaratonov ...

FOTKE z Jaruna.

LP

MatjazV
Uporabniški avatar
 2MUCH4ME
MatjazV napisal/-a:Skupno sem vknjižil 40 tekem, od tega 2 maratona in 8 polmaratonov ...

:cast1: :clap: :cast: Ko bom velik, bom MatjazV! :wink:

Čestitke vsem forumašem za uspešen nastop.
 laufar
runner napisal/-a:kaj sta sladka
:-)

Cestitke vsem udelezencem ...

Kwa je pa to za en ata na slik? :lol:
Uporabniški avatar
 Staša
Hoj!
Haha, grozne slikce! Ampak toliko prijetnejši dan! :) Po ljubljancu mi je kar malce padlo vse skupaj, kar nisem se spravila na daljši tek, čeprav sem ga potrebovala (terapija po službi PRESS). Mi je malce dolgčas sama tekat.
In kaj je lepšega kot poklicati Matjaža zadnji hip, zaslišati nedeljsko budilko ob šestih, še zjutraj iskati nogavice, pa hlačke, pa... pa gremo v sosednjo prestolnico na Jarun.
Neverjetno, tako blizu, pa tako malo poznam. Enkrat sem sicer bila na eni študentski izmenjavi v Zagrebu, a juter za nas tedaj ni bilo, spomnim se samo Medvednice in piva v potokih in žura... (ampak teh spominov ne bi zamenjala za nič). Ja, zdaj pa hop v tekaško opremo in tekanje medtem ko še pol Zagreba verjetno podaljšuje počitek v topli postelji.

Cilj mojega teka tokrat je bil teči nad dvema urama. Po svoje, treniranje bremzanja:). Precej sem oklevala, ali bi se prijavila, sploh po prigovarjanju naših fantov, a kolikor sebe poznam, bi s štartno številko želela imeti boljši čas, jaz pa sem potrebovala samo mal tekanja. (hehe, zato tudi lučko na sliki s in jaz brez sendviča-ga je dobil s prijavo)

Jarun je res lep. Menda so napravili jezero za univerziado konec osemdesetih, a na srečo ima precej boljšo usodo kot podobni objekti v naši ex yu. Urejeno kot se šika, že skoraj malce preveč (zavist PRESS). Tekaški, rolerski, kolesarski poligoni, jezero in kanali za plavanje in veslanje, fitnes na prostem (z utežmi in klopcami)... vse urejeno, pokošeno.. Vmes pa male restavracije. Nisem poznala, ampak definitivno dober zgled. Že skoraj tako prijetno kot Copacabana, kjer je tudi vse to. :)

Tekala sem torej mal sem mal tja, na začetku me je Milkec malce zmotil in ob zanimivi debati o forumu sploh nisem opazila, da gre pol minute prehitro. Komaj sem se ga znebila! ;) No, potem je sledilo malce sanjanjerja (endrofin PRESS) in že je bilo treba navijati za ta hitre, ki so me prehiteli za en krog.

Prvič sem tekala na tak način in vmes sem prišla na idejo, da morebiti sploh ne bi bil problem iti še 3 kroge v tem tempu. Drugo leto? :roll:

Srečali smo se še s Krunotom, ki je kot vedno zelo prijazen in gostoljuben in pozoren. Ga je skrbelo, zakaj me ni med rezultati. Drugo leto bom zagotovo! :)

No, dan se je končal z večerjo v Trebnjem, kjer smo se "kao" najedli ob opazovanju vaških gostilniških prizorov (Lučko, dobro, da te ni bilo več - sicer bi videl, kako ata utiša svoj komaj hodeči naraščaj in glede na naš pogovor na Otočcu, bi lahko prišlo do kakšnega hujšega obračuna, smo bili še mi precej zgroženi :? ). O večerji ne bi izgubljala komentarjev, ampak ta gostilna (Opara) si ga zasluži: moj zrezek je imel za omako 2 dcl olja. Ne pretiravam. Matjaževi kalamari pa so imeli poleg deci olja še ajvar! :(

Kaj še? Hja, dobra družba spet, ene par dobrih čvekov, romantična vožnja ob standardni plesni glasbi za nazaj, novi načrti... lepo!

Hvala Matjažu za vožnjo v avtu z dobro glasbo!

Aja, sem pa postala kripl, upam, da kmalu mine - boli me podplato za popiiiiiii..! Pojma nimam, kaj je to, ampak ko stopim nanj se zdi, kot da je ena buška. Na otip pa nič. Boli, da ne morem hodit. Ampak bo že minilo! :D
Uporabniški avatar
 milkec
Ja kratko in jedrnato... Slovenci lahko kar koli čez naše sosede jamrajo, se zgrožajo ali kakorkoli, ampak naj si gredo tudi pogledti Jarun... Sicer je res, da je to le na zunaj, lahko da je v ozadju tako kot v Planici, vendar vseeno izgleda na zunaj super. Vredno ogleda!

Tek je bil užitek, s smehom skozi vsak krog (ne samo v cilj), dolgčas so mi krajšali smešni hrvaški tekači. Tekel sem namreč z enim, ki je doma čisto blizu Jaruna, včlanjen je v Varaždinski klub, ki mu noče dati majice (Kruno!!!) in mora teči s svojo lastno. No kar je pa zanimivo je to, da me je spraševal, kje je cilj, koliko krogov je še, na katerem kilometru sva, kakšen čas bova imela na cilju (pa to je bilo prav vsak kilometer), pa vseskozi ga je skrbelo, če nisva zadnji kilometer malce popustila... V glavnem jaz sem se prav zabaval!

Čas pa... saj veste: 21,1 km!
Uporabniški avatar
 marathon95
milkec napisal/-a:...včlanjen je v Varaždinski klub, ki mu noče dati majice (Kruno!!!) in mora teči s svojo lastno.

Svaki se mora najprije dokazati :mrgreen:
milkec napisal/-a:...spraševal, kje je cilj, koliko krogov je še, ...

To mu je bio prvi polumaraton, a prvu trku u životu je trčao tjedan ranije u Dugom Selu

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA