- 04 Dec 2005, 20:50
Evo pa je prvi štafetni Barbarin tek okoli Velenjskega jezera za nami. Najprej bi rad pohvalil organizatorje, ki so kljub majhni reklami uspeli pripeljati ob Škalsko jezero nekaj čez 10 štiričlanskih - mešanih po spolu ekip. Vreme je blo noro, proga skidana - na delih še malo ledena, temperatura se je pa okoli 10.00 ure približala vrelišču.
No nekaj minut čez deseto je uradni štarter oznanil štart in takoj sem se kot predstavnik ekipe Taborniki RJZ podal za tahitrimi (sem dal tahitre šuhe gor
). Tempo je bil nor, saj so spredaj vlekli Šuligoj (triatlonc), pa Primzy, potem Maraton 100, pa še vasjaj in jaz. No po 500m se je začel prvi vzpon in takoj sta se Šuligoj pa Primzy odlepla od nas in nas pustila kakih 10m zadaj. No potem tam okoli prvega kilometra je mimo mene švignil predstavnik ekipe TS Radenska (pojma nimam od kod se je pobral, ker ga v hrib ni blo za videt). No potem je blo še 500m ravine pol pa spet hrib (ta pa za spremembo cel leden) cel žur - 400m leda... No tu sta si vodilna naredila že kr prijetno prednost. No po tem hribu nas je čakal prijetna ravnina in kratek spust do ... ugotovili ste - do naslednjega vzpona (tk ko rečejo Save the best for the last). No pol od tu pa še sam gasa do cilja 3400metrov dolgega kroga. Čas presenetljivo dober, zaostanek za Šuligojem "borih" 91 sekund.
No potem pa menjava, pa še dva sotekača ter sotekačica. Vmes smo že uspeli pridit na 5. mesto potem pa padli nazaj na šesto.
Kaj naj rečem, verjamem, da bo tek postal tradicionalen in da bo naslednje leto še več ekip, ter še več konkurence. Aja čestitke pa tomaz ny in njegovi ekipi za zmago (malo manj kot 50min - premočni ste za nas amaterje), primzyju in ekipi za drugo mesto, maraton 100 in ekipi za tretje, ter vasjij ter ekipi za četrto.
Organizatorji (Meža, Primzy in Grubelnik) hvala za lep dopoldan. Se vidimo v 2006!!!
Čao
No nekaj minut čez deseto je uradni štarter oznanil štart in takoj sem se kot predstavnik ekipe Taborniki RJZ podal za tahitrimi (sem dal tahitre šuhe gor

Kaj naj rečem, verjamem, da bo tek postal tradicionalen in da bo naslednje leto še več ekip, ter še več konkurence. Aja čestitke pa tomaz ny in njegovi ekipi za zmago (malo manj kot 50min - premočni ste za nas amaterje), primzyju in ekipi za drugo mesto, maraton 100 in ekipi za tretje, ter vasjij ter ekipi za četrto.
Organizatorji (Meža, Primzy in Grubelnik) hvala za lep dopoldan. Se vidimo v 2006!!!
Čao
Nazadnje spremenil haupi, dne 05 Dec 2005, 14:04, skupaj popravljeno 1 krat.