Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 Vlajko
Na Dolskem teku sem bil metla. Uh, in to v kakšni družbi. :wink: Really happy, najlepši tek doslej. :D :D
Uporabniški avatar
 tomaz ny
Naj še jaz dodam nekaj svojih vtisov s z včerajšnjega teka. Včeraj sem bil preutrujen, da bi še kaj pisal.
Najprej bi se zahvalil Pegazu za prevoz tja in g.Kotniku(ne vem točno kako mu je ime za prevoz nazaj. Ker sem pozabil tudi denarnico, sem moral Pegaza zaprositi še za štartnino-hvala Pegaz ti vrnem! :)
Samo prizorišče je bilo letos malo bolje organizirano, kar se tiče jedače in podelitve, pa še TF je pobral spet pol nagrad-med tekmovalci in na žrebanju. Tale tek v Dolskem se mi zdi res zelo vzorno organiziran in mislim, da ima vsak tekač občutek, da so ga veseli, ker je prišel. Po dolgem času sem srečal veliko forumovcev, z enimi smo se pomenili malo več z drugimi manj, kaj moremo, če ima človek le ena usta in 2 ušesi (zaenkrat še, kloniranje je na pohodu) :) .
Analiza je bila v redu-nekaj novih obrazov, ki jih nisem uspel spoznati pa tudi nasploh sem bil bolj pasiven se mi zdi-sem bil res utrujen in sem videl le še posteljo.
S samim tekom oz. rezultatom sem glede na razmere zadovoljen, čeprav sem lani tekel 1,5min hitreje-letos se res ni dalo v klanec terat, sami veste zakaj. Pa rad bi bil še vedno med zdravimi. Na progi sem malo zašel tam nekje med 10. in 11. km, tako da sta me dva tekača prehitela, čeprav sem prej dokaj sigurno držal 3. mesto-vsa sreča, da nista bila preveč za mano, da sta opazila, da sem jaz zavil narobe in sta me priklicala na pravo smer. Seveda sem v tistem trenutku jaz zaostajal za njima cca. 10m. Nisem vedel ali bi se ustavil in povedal kakšno krepko fantu, ki je usmerjal ali kaj. Vseeno sem želel priti do cilja. Nekje 3,5km do cilja sem ju ujel- Venclja in Rebolja in se nekje po 500m odlepil, a ne za več kot 5mogoče 10m. Kilometer pred ciljem me je Vencelj prehitel in se poskušal odlepiti, a jaz sem ga pokril (z deko :shock: , ker sem videl, da ga zebe). No zadnjih 500m sem res dal vse od sebe in ostal na 3. mestu, ki bi vsekakor osvojil, če ne bi zalutal.
Rad bi čestital vsem, ki so tek pretekli in se zahvalil vsem, ki so nas spodbujali ob progi ter MatjažuV za lepe fotke.
Naslednje leto vsekakor pridem spet, če bo vse kakor mora biti in upam, da vi tudi!
Srečno 2006 pa poškodb se pazite, kolikor je v vaši moči! Odmor je tako pomemben kot napor!
:D
Uporabniški avatar
 tomaz ny
Sem vedel, da sem nekaj pozabil povedati :oops: .
Barb, lepo te je bilo spet videti v akciji.:D Zgledala si kot bi se ponovno rodila, čuvaj se in tako naprej!
Kdor ni nikoli tekel ne bo nikoli vedel, kakšna muka je biti pasiven.
Uporabniški avatar
 gregorb
Nataša napisal/-a: Grega, vidm da kula uženen res težko bit, k si tko hitr pobezlou dam, čeprav si dobil ene res prelepe ogromne havajske kratke hlače. Lahko jih preizkusiš na naslednjem teku, zate jih hraniva Tukalica d.o.o.

Kakšne pa so te hlače? Glede na to kolk sem se v decembru zredu, bi jih morala vidva oba naekrat obleč, da bi bile meni prav!
No zgleda, da bom moral it še na "iron men-a", če mam že havajske hlače, al pa vsaj na "Hawaian tropic" :lol:

Hvala Tukalici!
Uporabniški avatar
 pegaz
Dragi moji,

po dolgem času spet ena tekaška dogodivščina! In to kakšna! Potem, ko sem lani tekmo spremljal le z dolgim nosom in naredil gomilo neuporabnih fotk, sem imel tokrat pred sabo misijo - preteči Dolsko pa čeprav nato zmrzniti (arrivederci Roma!).

S Snežinko in Tomažem NY smo se napokali v avto, in se nismo niti preveč zgubili na poti tja (Snežinka hvala!). Ker me niso pustili na takratko progo (:( ) sem pujsnil na tadolgo. Takoj po štartu sem se na moje začudenje znašel na začelju, pravzaprav med zadnjimi. V bistvu je zelo neprijetno teči, če 3 metre za tabo vozi avto metla. ;)

S Klaudi in Ninočko smo držali tempo takoj za 2M4M ekipo (Andraž, Vilko in Anže). Zagor Te Nej in Tini in MihaPR in Aleš in Barb so jo strumno užgali s tempom, hitrejšim od našega za 1m/minuto in se tako počasi a vztrajno oddaljevali proti obzorju. Na srečo smo potem prehiteli enega ali dva tekača, ki sta za nas zadrževala metlo, da nam ni skoz sezuvala superg z levim odbijačem in trenirala nišanjenja (z desnimi vrati).

Klanec je odnesel Ninočko, s Klaudi pa sva se še naprej podila za TuMači. Kmalu sva prehitela konjenike in izbrano trojko - Vlajkota, GaGo in Leno - ne vem, če je bil še kdo (ojej Pegaz še dobro, da si se Vlajkota spomnil ;) :roll: :oops: )

S Klaudi sva mlela tekmece kot za šalo (predvsem tiste nad 70) in na koncu nama je pritekel naproti še Tomaž NY, ki nama je vlil novega poleta. Vseeno žal nisem mogel prepričati Klaudi, da v fotofinišu streva odpor 5rce in AL1. Sta bile že na pladnju!!! No ja, nekst tajm DEFINITLI! :)

Organizacija je bila izvrstna, pasulj super, topel zadružni dom, domiselne nagrade, šotor za hrano - ni kaj ni! No, je kaj ni - lahko bi bila ena okrepčevalnica tam na vrhu klanca, smo bli že mal žejni, pa smo zgveral. Definitivno toplo priporočam tale tek. Rebolj + ekipa: moj poklon!

Anali za bla bl tko, postana pica pa preveč radlerjev, pa Nta in Staša se nista mogli zment kaj bi si še obrisali s Stašinim šalom. Sploh potem, ko smo izvedeli, da zgleda da je tud Simon BISTVENO mlajši od Staše. (a je to zdej modern al se pa sam tko zdi. Hm, sem zgleda al pozabu al pa pomešou ;) al pa oboje)
He he

No tko upam da se kmalu vidimo, če ne prej druh let na Dolskem,
Lep let,
Pegaz :)
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Tudi moj nekoliko zapoznel odziv, a klub temu nič manj od srca.

1. To mi je bil 1. tek za TF (14,5). Spoznal sem Vlajkota in ogovarjal tiste z majico npr. 2M4M, ki so res vzorni, videl sem kdo je Pegaz .... Krasni ste vsi, za analizo pa žal tisti dan nisem imel časa.

2. Vse pohvale organizatorjem in posebej R., ki je zraven še sanjsko odlaufal (o takšni hitrosti lahko nekateri le sanjamo). A o tem (pohvala organozatorjem) so podrobno že drugi. Lahko se jim le pridružim. Tudi meni je bilo žal, da ni bilo kakšne vode na klancu, bi morda še kakšnega bolj žejnega prehitel :lol:

3. Subjektivni vtisi na teku pa so bili naslednji. Na začetku sem peketal tik pred Pegazom in se tudi sam podobno kot čudil, kako so drugi potegnili. Očitno so bili sami profesionalci. Sam sebi sem se zdel zelo počasen, a na srečo so bili (vsaj na začetku) kilometerski količki, ki so mi povedali, da tečem okoli 5 min na km, kar je zame prej prehitro kot prepočasno. Ampak še vedno je bolje, da se človek znajde na začelju na začetku, kot vmes ali na koncu. Kakšne dva kilometra sem tekel skupaj s kolegico, ki je gotovo iz TF, potem sem jo prehitel. Klanec sem pa vzel spoštljivo, a me ni nihče prehiteval (ker so bili že spredaj :shock: Tudi sam sem videl avto, ki se je ustavil, a ga nisem porival, ker sem imel dovolj opravka s Porivanjem samega sebe na drseči snežni podlagi (se hecam, mizunke so prijemale, kot bi imel verige) . Počutil sem se kot doma na Golovcu.
Potem sem prehitel Vlajkota (v dobri družbi) in ga ogovoril, potem pa sem tekel še mimo gospe iz ekipe 2M4M. Po klancu dol je šlo kot noro, ali pa so tisti na 10,5 tekli počasneje. V ravnini sem se umiril, saj ni bilo več kakšnih posebnih viškov energije in z nasmeškom prišel skozi cilj in dosegel čas 1:16:25. Ni kaj posebnega, a sem bil zelo zadovoljen, saj sem v soboto in nedeljo pretiraval s tekaškimi razdaljami in sem imel malo težke noge.

4. Dragi forumovci, se vidimo na naslednjih tekmah. Ko bo kakšna priložnost se priporočam za nakup majčke TF. Mi novi namreč poznamo le malo kolegov. Zato vse pohvale tistim, ki ste jih imeli oblečene na teku :TF)

Vsem srečno 2006 in veliko tekaških in drugih osebnih uspehov.

Vaš raziskovalec
Uporabniški avatar
 5rca
pegaz napisal/-a:Vseeno žal nisem mogel prepričati Klaudi, da v fotofinišu streva odpor 5rce in AL1. Sta bile že na pladnju!!! No ja, nekst tajm DEFINITLI! :)

lalala lejla, lala :nono: :--
Uporabniški avatar
 GaGa
Po dolgem času ponovno v družbi TFjevcev... se je splačalo pridet :D , smo se pošteno naklepetal - en del že med tekom, potem pa še na analizi. Lanskega rekorda v dolžini analize sicer nismo podrli, ker nekateri vitalni člani niso hoteli sodelovat :wink: , drugih pa sploh ni bilo.

Vlajko napisal/-a:Uh, in to v kakšni družbi. :wink: Really happy, najlepši tek doslej. :D :D

Res smo se mel super :D ! Obema še enkrat HVALA za družbo :D.
 žuža
Luštno je bilo po dolgem času tečt v družbi TFjevcev, kasneje pa kot ponavadi maratonsko analizirat. Čeprav smo na krajši progi štartali v klanec, se mi proga ni zdela težka. Vseeno sem ob pogledu na vinograd zaklela (spomini na Bušečo vas). :D
Vse pohvale organizatorjem, kar še tako naprej.
Analiza je drvela z vso hitrostjo, še posebej takrat, ko je Aleš pripovedoval in nas kuril o podvigih v letu 2007. Whatever, linke sem že vse prečekirala ;)
Uporabniški avatar
 Demck
Še en zapoznel odgovor od zavzetega navijača (žal se teka zaradi poškodbe (beri štor) nisem mogel udeležiti. Samo navijal pa sem po moje prvič in bil navdušen nad tako vnemo ob tako mrzlem in snežnem dnevu. Čestitam vsem nastopajočim :cast:
in če bo zdravje dalo se drugo leto pridružim nastopajočim.

Sem se pa odločil, glede na to, da rad tečem, da začnem malo več okrog hoditi s TF saj pridem domov vedno dobre volje (ne mislim pijan) in poln pozitivne energije. :lol:

Hvala vsem za dobro družbo.
Uporabniški avatar
 Lena
Prijeten tek, kot ga že dolgo ni bilo. Od vseh, ki smo se na štartu hvalili, da bomo tekli počasi, smo po kilometru ali dveh na repu ostali le trije in v primernem tempu pritekli do cilja. Gaga in Vlajko, hvala za družbo! Malo me je motil le avto, ki je pol poti vozil za nami, drugo je bilo pa vse O.K. Čaja dovolj, pasulj dober, analiza zopet dolga, kljub temu da nismo šli poslušat, kakšne zvoke oddaja nov kavč.

Lepo praznujte!
Lena
Uporabniški avatar
 Vlajko
Lena napisal/-a:... Malo me je motil le avto, ki je pol poti vozil za nami ...

Drugič teči malo počasneje, da te bo avto lahko prehitu. :wink:

Lena napisal/-a:... Od vseh, ki smo se na štartu hvalili, da bomo tekli počasi, smo po kilometru ali dveh na repu ostali le trije in v primernem tempu pritekli do cilja ...

A si pričakovala kaj drugega? :roll: Kljub temu, kar se mene tiče ... mi trije smo najboljši par. :D :D (Lovšin Press. )
Uporabniški avatar
 Dule
gregorb napisal/-a:Štartal sem tako neobremenjeno, kot še nikoli in zares užival od prvega pa vse do zadnjega koraka.

Gregor še veliko takšnih uživaških tekov ti želim :wink: Tudi sam sem občutil podobno kot ti, še posebej pa je bilo lepo srečati same poznane face.. :wink:

Vsem želim lepo novoletno praznovanje in veliko uspehov in zdravja v prihajajočem 2006 letu :!:
 maus
Prvič sem se udeležil Dolskega teka in sem nad samo prireditvijo navdušen.Moj nastop je bil bolj katastrofalen,ampak sem ugotovil,
da moj čas še pride in se mi ni potrebno preveč obremenjevat z
rezultatom.Komaj sem lovil sapo že po dveh km,po pretečen desetki
je pa "mašina zalaufala" in občutek,ki je bil pri teku prej vedno prisoten se je vrnil :D .Čas 75min ni omembe vreden :oops:
Po desetletjih(beri dveh),sem zopet videl svojega takrat še tovariša in razrednika g.Bokaliča,ki ga ob tej priložnosti lepo pozdravljam :)

V prihajajočem letu želim vsem tekačem in nepogrešljivim spremljevalcem(moja sestra Beti),veeeeliko tekaških užitkov,
uspehov in čisto nič poškodb:-)

lepo praznujte

Kristijan
Uporabniški avatar
 bigfrik
Evo koncno tud moje fotke v galeriji,sej niso bas nekej,ampak....,pa tud boljs pozn kot nikol! :lol:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA