Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Evo, bom pa prvi opisal, kaj se mi je dogajalo na današnjem primorskem (derbiju) teku v Senožečah 8)

Torej, jutro je napovedalo sončno, lepo vreme že v LJ, tako, da sem hitro odbrzel proti Senožečam...prišel pravočasno, po izpolnitvi formalnosti, užival v sončnem vremenu ter se psihično pripravljal na tek :cenz: :lol:, počasi začeli prihajati še ostali tekači...kakšno uro pred štartom izvedel dobro novico, da so nam organizatorji letos prihranili prvi (najtežji) kilometer teka :clap: :cast1: :cast: , tako, da so štart prestavili na vrh hriba nekam sredi gozda, vendar se zaradi tega ni nobeden posebej pritoževal... :D :roll: Pred štartom srečal peščico forumovcev: vanjo, MitjaG, Kunec..., točno ob 10.00 štartali ter začeli premagovati precej razgibano progo, kmalu sem ugotovil, da je danes malo prevroče za tek, kar mislim, da smo vsi tekači še posebej občutili nekje na 9 km, kjer ni bilo nobene sence, da bi se lahko skrili pred prevročim soncem...uspešno pritekel v cilj, kjer so me takoj ustavila domača dekleta in zahtevale naj takoj vrnem štartno številko :shock: :oops: :lol:, z pasuljem bil še kar zadovoljen, počakal še na razglasitev rezultatov ter se počasi odpravil proti domu...Pa še rezultat: za 11,36 km potreboval 49,19 min ter se uvrstil nekje v sredino :cast:
Lahko rečem, da sem se v Senožečah zelo dobro počutil, tako, da vse pohvale organizatorjem...Če bo le mogoče, drugo leto zopet pridem...

LP!

p.s.: vanja, hvala za zamenjavo modre kuverte za rožo, moja boljša polovica je bila zelo vesela ter seveda čestitke za osvojeno drugo mesto :clap: :cast1:
Uporabniški avatar
 vanja
Prvič sem tekla v Senožečah in mi je bilo zelo všeč! Samo nekaj mi še do danes ni jasno: proga se je ves čas, razen malenkostnih nekajmetrskih izjem, spuščala :shock: in to brez zadnjega klanca strmo navzdol, ki je bil itak preveč za moje za 60 stopinj v drugo smer obrnjene želje :( , in kjer sem si pridno zvila desni gleženj (ma, ni hudega) :? Če strnem, ni mi bilo lahko. :D
Na koncu pasulj, pivo, čvek, prekupčevanje z nagradami (roža za modro kuverto 8) ), ter čakanje na razglasitev. Tek je bil tudi zaključek Teka prijateljstva, v katerem sem po hudem naključju osvojila prvo mesto v kategoriji in pojma nimam, katero mesto v absolutnem (stavim na eno izmed prvih treh mest), ampak je neutrudni Veselko kruto ignoriral moje včerajšnje uvrstitve. :roll: Tako sem na robu solz žalostno odpeketala in se šla tolažit z vertikalnimi podvigi v Vipavsko belo. 8)

PS: Obivankenobi, kasneje sem pomislila, da ni bila ravno poštena menjava (jaz sem se z njo bogato okoristila)... Tako da resnično upam, da je rožica dosegla želeni namen :P
Uporabniški avatar
 Kunec
Končno sem tudi sam spravil letos prvi tek pod streho, kar nisem vedel kako hitro naj tečem. Vedel sem le da mi proga leži, saj večinoma tečem po takih. Tokrat nisem rabil prav veliko ogrevanja, saj sem pomagal malo pri pripravi teka... Tek mi je šel kar dobro od nog, se nisem dal motiti med tekom in lepo mirno odtekel, tako da sem kar nekaj tekačev ulovil v drugi polovici proge. Po teku pa je bilo ob sončku prav lepo malo posedeti in opazovati podelitev priznanj.
Če ima kdo kakšno pripombo ali nasvet glede izvedbe teka, lahko kaj napiše in morda kaj upoštevamo in izboljšamo v prihodnjke. Pa pohnale tudi niso ,,prepovedane".
Uporabniški avatar
 MitjaG
Ja res je bil odličen tek, lepa in razgibana proga, po dobrih 40 minutah teka pa še dober pasulj, lepe nagrade, fajn družba,...se vidimo prihodnje leto :lol:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA