Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Saj ne bi. Po včerajšnjih 28 kilometrih danes res ne bi šel na nobeno drugo tekmo, vendar pa mi duša ni dala, da bi tole zamudil. Prizorišče tega simpatičnega krosa oziroma Špelinega gozdnega teka (organizator je Atletski klub Špela) je namreč oddaljeno samo kakih 300 m od moje hiše in kako bi mogel ostati doma, če pa se na bližnjem gričku slišijo glasovi iz zvočnikov. Ko veš, da je tam tekmovanje, pa čeprav še tako miniaturno.

Tek je bil res žepni. Udeležencev nas je bilo dokaj malo, a bi rekel, da ravno prav. Mislim, da sem bil edini iz TF. Prizorišče je bilo na kolesarsko - atletskem poligonu na Predalah, v Vnanjih Goricah. Tam sicer vsako leto v avgustu poteka kolesarsko tekmovanje višjega ranga. Štartnina je bila 500 SIT.

Zanimivost je najdaljša dolžina v najstarejših kategorijah - in ta dolžina je bila cela 2 kilometra! Dejansko smo tekli 5 krogov po razgibanem terenu, s precej ovinki. Kar lepo. Seveda pa za Mostiščarja to ni ravno pravšnja proga - ne po dolžini in ne po konfiguraciji. Mostiščar se dobro počuti samo na asfaltu, ravnem in dolgem. Pa še včeraj sem branil barve TF na "ta dolgi žici". Zato sem med veterani (letnik 63 in starejši) zasedel drugo mesto, kar je pomenilo kar lepo medaljo. Grenak okus zaradi poraza sem popravil s sendvičem in si rekel naslednje besede: Mostiščar, več boš moral dirkati po gozdovih gor in dol, ne pa samo nabijati dolžine!

Toliko.

Mostiščar
Uporabniški avatar
 pegaz
Ah, Mostiščar,

Ne vem, kako mi je ta tek ušel z radarja...

Sicer pa, a ni boljš laufat po Predalah, kokr pa kres kurit al pa fuzbal nabijat?
Včasih smo celo s smučmi tam skakali...

Ko sem zadnjič tekel čez Velki vrh proti Predalam, me je prav presunilo deblo ene od bukev, zavito v penasto gumo. Očitno tam še vedno kraljujejo kamikazni kolesarji - al so pa tekači tako zagreti?

Mogoče pa lahko kakšen trening organiziramo v Vnanjih Goricah?
Tam so še Bossta, pa Ivan, pa Dpop (gastarbajter). Kaj praviš?

Lep let, Pegaz :)
Uporabniški avatar
 Mostiščar
Pegaz, res je treba opravit kakšen skupen trening, zdaj, ko nas je kar nekaj s tega konca. Zate vem samo to, da si letos tekel z Raziskovalcem žico. Daj, kar določi kak termin in zbirališče. Radij imam kar velik. Pa še kakega od Vnanjčanov povabi zraven, da se spoznamo. Čudno res, da nisem vedel, da so tudi v našem koncu še drugi člani TF.

Sicer pa - drug teden so Radenci, tako da bi jaz lahko opravil skupni trening vse dni, razen srede, sobote, torka (ko imam tempo teke) in potem seveda četrtka in petka (počitek). Se zlahka prilagodim - čez teden imam čas pač popoldne, ustreza pa mi tudi zvečer.

Mimogrede - ali gre kdo iz našega konca v Radence? jaz grem v petek, pa kar z busom, in bom tam prespal. Nočem 42 km odteči še ves pretresen od poti in v stresu od skrbi, ali bom ujel štart ali ne.

En lep pozdrav,

Mostiščar

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA