Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

marjan
Tale maraton je pa tudi meni danes temeljito podkuril :evil: . Do sedla na Črni prsti je šlo odlično (mogoče celo prehitro), potem se je pa začelo :( . Po poti navzdol hud bodec, polovično zvitje gležnja, vendar najhuje je šele čakalo.

Začelo me je stiskati v pljučih, kriza je trajala verjeli ali ne 3 ure. Nisem mogel dihati na polno. Za povrhu me je ujel še krč na levem stegnu. Sedemkrat sem se celo usedel na tla, da sem se nadihal. Skratka ni da ni.

S Hudajužne sem se na Porezen vlekel več kot dve uri. Katastrofa od moje hoje v hrib. Zdaj že celo popoldne razmišljam, kaj je bilo narobe.

Ni pa vse črno. Organizacija, kot smo že vajeni, je bila briljantna. Bravo Jožko in pomočniki, v vaše kraje se bomo še vračali.

Čestitam vsem forumovcem za trud in lepe uvrstitve :clap:

Marjan
Uporabniški avatar
 mirko1
najprej kritike.organizator ni poskrbel za to, da JAZ ne bi med tekom imel krčev, ki so mi seveda preprečili izboljšanje svojega rekorda proge. :shock: :D
za vse ostalo pa je bilo, kot je že postalo na tem teku standard, poskrbljeno do potankosti.
vreme nam je služilo, mogoče nas je na Poreznu malo sonce prijelo. :D
udeležba TF je bila na nivoju.
posebno pohvalo si zasluži Mihaela, mimo mene je švignila že takoj na začetku ure resnice.seveda je med vsemi punčkami zmagala. :D
na marsikaterem teku pa jaz rad na koncu malo pokompiciram okrog hrane, ki večinoma meni ne ustreza. to mi tu ni uspelo, saj so mi brez kompiciranja prinesli vegetarijanski menu. pohvalno.
pa tuširanje, maserke, nagrade, srečelov, prijaznost na vseh okrepčevalnicah...pa kaj se ponavljam, kar je kaj na ostalih tekih dobrega, je tukaj standard.
bravo organizatorji
lp, mirko
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Res je, da je imel vsak svoje probleme. O mojih problemih na maratonu nebi razpredal, ker sem jih imel preveč. Moram pa povedat, da sem se pri zadnjem vzponu spraševal, zakaj hudiča mi je pa tega treba in da če bi prej vedel kako bo, se zagotovo nebi odločil za tak tek, saj menda nisem nor. Za potrditev zadnje domneve pa moram reči, da smo se v cilju že pogovarjali kakšno strategijo ubrati za prihodnjč.

Organizatorje pa moram pohvalit, zamišljeno in izpeljano je bilo za 5-ko. Proga, ki ni kratka, je bila res dobro označena.
Uporabniški avatar
 Pingo
Bil sem prvič pa sigurno ne zadnjič.Proge sem se lotil bolj na izi da ne bi prehitro nehal uživati.Ujel sem eno skupinico in se jih držal kot klop do Črne prsti.Tam sta me v obe nogi naenkat pičla krča :evil: ampak sme jih takoj nekam poslou. :wink: V nadaljevanju smo se prehitevali eni in isti tekači in tako sem od Kala naprej delal družbo Milanu :lol: katerega so vsi domačini poznali.Kako je fino občutiti kako so ti ljudje med seboj povezani,vsi se poznajo,pozdravljajo in vzpodbujajo ma KAPO DOL pred takimi navijači.Huda Južna dve juhce pole pa u lov na tiste pred nama.Na Porezen sem pršou lih en mal že zmantran zato so mi navijači odstopli kozarček mineralnega grenkega kozla :wink: :lol: .Porezn je biu moj :wink: in ostalo je samo dirkanje navzdol.Proti koncu so malo pekli podplati samo kaj ko so superge toliko grable na strmincah dol.Jožko je rekel da na tekmi porabijo 30min za spust s Porezna :shock: ,ma jaaa no sem si rekel le kdo,potem pa sem sam šibou dol 32min.Bom kr tiho drugič :wink:
Nadaljevanje je pa itak idealno hidracija,masaža,tuši,hrana enkratno.

Se vidimo naslednje letoo 8)
Uporabniški avatar
 pia
Prvič na tem čudovitem maratonu. Mnogo več prehodila kot pretekla, a za občudovanje pokrajine je bilo premalo časa - je bilo treba gledat pod noge! (Mi je pa Jožko obljubil, da nas bo peljal na kakšen (krajši) izlet tu okoli in bomo lahko tudi okrog sebe pogledali...):lol:
Po teh skritih kotičkih nisem še nikoli hodila in vesela sem, da so ljudje, ki imajo idejo, kako svoj prelepi del domovine predstaviti PRIVILIGIRANCEM - nam tekačem oz. tekačem - pohodnikom.

Ne morem prehvaliti ljudi na okrepčevalnicah; cele generacije prijaznih domačinov, ki niso vedeli, kaj bi ti še ponudili. Bilo je vsega dovolj, še preveč, vsi so nas spodbujali , ena gospa je povlekla še meh harmonike... Zato sem se pri ljudeh ustavljala več, kot bi bilo potrebno...

Po spustu s Črne prsti smo s Polono in Barbaro formirale žensko trojko, priregljale v Hudajužno, potem pa vsaka v svojem tempu spet v breg.

Zakaj bi rinil v Innsbruck, da bi tekel navzdol? Tukaj tečeš tako strmo navzdol (in tako dolgo), da je ta tek mučen za kvadricepse in si želiš, da bi se spust že nehal :roll: :lol: In želiš si, da bi lahko razbremenil obremenjene mišice s hojo navkreeeeeber. No ja, če greš v hribe, je pač treba lesti navzgor. In na predelu, ki mu nekateri pravijo "ura resnice", pa sta v resnici kar "dve hudi uri" do okusne južine, sem ubrala tempo himalajcev tik pod vrhom osemtisočaka: na vsak premik noge poskusiš trikrat vdihnit... :lol:
Tukaj sta bila pa Vanja in Mitja v prednosti: gibala sta se v njunim nogam znanih pogojih, zato je bil Porezen zanju manj strm…:wink:

Precej udeležencev je letos stokalo zaradi žuljev in prebavnih težav. Težko je bilo najti pravo mero konzumiranja vode oz. sladkih napitkov in prehranjevanja (na mizah je vabilo suho sadje, čokolada, žitne ploščice, pomaranče, limone, banane, geli, a kaj, ko želodec ni hotel.... ) Bilo je vroče (30 st.C), zato sem se precej potila in nisem imela občutka, koliko naj še pijem, da mi ne bo klokotalo v želodcu oz. da me ne zbode bodec... Tako na vsaki preizkušnji spoznaš svoje telo na nov način...

Ko smo šli s kužki proti zadnji okrepčevalnici Mojci nasproti, sem se zapletla v klepet z gospodom Robertsonom, ki odlično govori slovensko in obožuje (in ima sam) labradorce. Pogrešal je enega svojih marincev – ta je odnehal v zadnjem delu proge. Povedal je, da je svoje fante posvaril, da tale maraton ni navaden maraton; da od človeka zahteva NEKAJ VEČ. Da ga naj nikar ne podcenjujejo…

Hvala vsem, ki ste pomagali pri organizaciji (kar 180 ljudi), nas bodrili na pravih točkah - GRS reševalci tam, kjer ne bi pričakoval žive duše, pa prijaznim dekletom na prijavi, na cilju, pri nagradah, pa fantu iz strežbe v gostilni, kjer so nas resnično pogostili.... Toliko prijaznosti ne bom doživela v celem naslednjem letu! Zato pridem drugo leto ponovno ponjo…

Čestitam vsem, ki smo se opogumili hribolaziti (za TanjoO in Mirča je bil tole trening za Ararat) in vabim ostale forumovce, da na svoji koži spoznajo lepote in tegobe tega maratona.

Bilo je prelepo! :lol: :wink:
Uporabniški avatar
 Dušan
"Bilo je prelepo!"

Sem šel danes še enkrat del proge s Črne prsti dol (na tekmi sem se preveč šparal ... ha!)! Poznajo se stopinje, čuti se energija, misel ... ki smo jo včeraj puščali na progi! Vzdušje, pokrajina, ljudje ... enkratno ...!

Ena se mi je pa letos posebna zgodila! Prvič me je prehitela pred Znojilami! Je Jožko rekel, da ji je ime Marinka! Potem je nisem videl več do Prehoda! Tam se je ustavila pri lovcih, jaz sem šel pa hitro mimo. Po kakih 100 metrih spusta s Porezna mi je spet dihala za ovratnik in me tik pred kasarno prehitela. In naslednji trenutek zavila v "sprejemno sobo" kasarne ... lulat! Hitim naprej in me po kakih petih minutah spet ulovi! Že čez pet minut slišim eno vpitje ... "Kje je proga?!" Je bla ona, Marinka, je šla preveč levo ... sem kričal nazaj in jo za trenutek dohitel. Potem je oddirjala naprej in je do cilja nisem več videl ...

Priznam, vročina me je mal zjebala, pa kakšna kila preveč (tako je rekel Peter na vrhu Durnika) je bila tudi kriva, da sem lasten rekord zgrešil za 18 minut!

Ampak bilo je pa res lepo!

Pozdrav!

Dušan
Uporabniški avatar
 žine
Tole je ena taka dogodivščina presežkov: lepo je kot malo kje. Kar domači smo si že...z Rutkotom, gospodarjem na katerega dvorišču vsakič prespim tik ob progi :D v umirjenem poletnem večeru nad grapo, pa maserkami iz Idrije :D , vedno znova isti prijateljski obrazi....in če je merilo okus in toplota, ki ostane v srcu in duši, potem je ta gorski maraton daleč na prvem mestu. pozdrav v grapo, lpŽ
Uporabniški avatar
 Dule
žine napisal/-a:Tole je ena taka dogodivščina presežkov: lepo je kot malo kje. Kar domači smo si že...z Rutkotom, gospodarjem na katerega dvorišču vsakič prespim tik ob progi :D v umirjenem poletnem večeru nad grapo, pa maserkami iz Idrije :D , vedno znova isti prijateljski obrazi....in če je merilo okus in toplota, ki ostane v srcu in duši, potem je ta gorski maraton daleč na prvem mestu. pozdrav v grapo, lpŽ

Iz vaših poročil točno vem kako ste se imeli. Vsako leto enako, posebno enkratno doživetje. Čestitke vsem, ki vam je uspelo željeni rezultat in tistim, ki ni.. Vsi ste zmagovalci, vsak je moral dati svoj maksimum, da je prišel skozi lepi in težki maraton hkrati :!:

ČAU ČAU

ps: pa slikce tud vse povejo :!:
Uporabniški avatar
 bojanu
Tudi nama je uspelo pravočasno prilesti do cilja :D Lepa in težka tekma, a sem si vzel toliko časa, da sem lahko še malo pogledal naokrog in užival v naravi. Do Hudajužne lepo po planu, potem juhica, gel, še malo pijače in v nasprotni breg, kjer me je zaradi vročine malo zdelovalo, a s tisto rdečo pijačo v ta pravem razmerju z vodo in malo počasnejši tempo ter vetrič po grebenu so razmere normalizirali. Na Porezen sem prispel v redu, tako da mi je tudi pir že zapasal. Malo čveka z navijaško ekipo, potem pa še tisto malenkost navzdol, kjer sva s sodelavko Barbaro sočasno zaključila.
Potem sem dobil pri Rudiju pir (še enkrat hvala) in šel nasproti Mojci, ki je pritekla kmalu za mano. Malo si je zvila gleženj na spustu s Črne prsti, a je vztrajala do konca. Slabše jo je odnesel Yogo, ki si je bolj poškodoval gleženj in je moral odstopiti v Hudajužni. Čim hitrejše okrevanje obema.
Organizacija odlična, hrane in pijače dovolj, vsi zelo prijazni, tako da sem se kar predolgo ustavljal in čvekal. Maserke so odlično opravile svoje delo (danes sem skoraj kot nov :wink: ), peciva na naši mizi pa tudi ni zmanjkalo 8)

Pohvala in zahvala vsem, ki ste se trudili za nas :laola
Uporabniški avatar
 MitjaG
Ta maraton je pa res nekaj najboljšega za dušo. Vzpon na Črno prst je ponudil enega lepših razgledov na Triglav, ostanki snega so nam dali vedeti da smo nekam pa le prišli, spusta v Hudajužno ni hotelo biti konec in nato ura resnice :oops: - dolga dolga ura, prijazni pohodniki so se mi umikali čeprav so bili verjetno hitrejši od mene in nato končno Porezen in pogled tja daleč - na Črno Prst. In ko sem si rekel samo še dol se je začela spet nova zgodba - krč v mečih da me je kar poleglo :? in nato še zadnje muke do cilja,....in lepo nam je bilo.
Organizatorju pa največje pohvale za tako urejeno traso, za vse okrepčevalnice, za vse ki so navijali in seveda pohvale tudi maserkam, pa še kdo bi se našel.
Se vidimo drugo leto :D :D
Uporabniški avatar
 vanja
Sej ste že vse povedali!
Lahko dodam le, da sem se uspešno borila proti krčem :P ;
še danes sem huda nase, ker mi je uspelo v Hudajužni spregledati juho (pa tako sem se je veselila) :shock: ;
taktika s palicami, ki so me pričakale v Hudajužni, se je izkazala za odlično (v tisti klanec gre res lepše s štirimi nogami...) :D ;
in pa Porezen, kjer je bila res skoraj nirvana, prvič zaradi tega, ker gre potem samo še navzdol, pa tudi zato, ker so me tam bodrili moji starši (mati mi je prinesla libeliško vodo!!! - doping 8) ) in najbolj zlat kuža na svetu!

Organizatorjem se res zahvaljujem, da so nam omogočili doživeti nekaj tako lepega!!! Vsi tisti prijazni ljudje, milijon okrepčevalnic z vsem kar ti srce poželi (no, ja, želodček pa se upira :cry: ), narava je itak nepopisna... Zmagala pa je tista mama s frajtonarico!!! Potem, v cilju pa tuši, masaža, majčke, žrebanje, kosilo... In, kajpak, načrtovanje novih podvigov, taktik,... :D

Kako pa smo včeraj nesli na Krn 25 kg (Mitja) oziroma polovico manj (jaz) piva in kislega zelja, je pa že druga zgodba...
Uporabniški avatar
 Vlajko
vanja napisal/-a:... Kako pa smo včeraj nesli na Krn 25 kg (Mitja) oziroma polovico manj (jaz) piva in kislega zelja, je pa že druga zgodba ...

A sta slučajno letošnja oskrbnika Gomiščkovega zavetišča? V tem primeru vaju zanesljivo obiščem. :D

PS:

Tako vama kakor tudi vsem ostalim junakom tega maratona pa poklon do tal. :cast1:
Uporabniški avatar
 vanja
Vlajko napisal/-a:A sta slučajno letošnja oskrbnika Gomiščkovega zavetišča? V tem primeru vaju zanesljivo obiščem. :D

Nisva oskrbnika, ga pa redno oskrbujeva... Predvsem takrat, ko helikopterja ni in ni, na Krnu je pa treba nahraniti mnogo lačnih in žejnih ust :D Ta teden bomo tako vsaj še enkrat šerpe... Kar je seveda odličen trening! :P
 klavdija
Dobro jutro,

Najprej - rezultati so že objavljeni na http://www.lto-sotocje.si/maraton
Potem pa - čestitke vsem zmagovalcem, mislim na tiste, ki ste / smo prišli v cilj, pa tistim dvema, ki sta bila za mano še tik pod Poreznom in nista uspela do časa priti v dolino.
HVALA mojemu "supermanu"(možu), ki mi je omogčil uresničiti moje sanje - priteči v cilj. Tanja, uspelo nama je!!!!
Organizacija - samo kapo dol, brez besed...
Lep dan,

Klavdija

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA