Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Prijeten tek v dober namen :D
- malo zase
- malo za državo

S Patrikom sva odtekla dvojko, fant je lepo zdržal cel krog in je tako prvič pretekel skoraj 10 km v celoti.

Na koncu sva si v imenu simpatičnosti in naveze oče sin prislužila celo pokal od organizatorjev. Sicer pa vroče, soparno, nekaj TF udeležencev, ki so se vsak po svoje borili. :cast1:

Prireditev bo po vsej verjetnosti postala tradicionalna.

Tekaški pozdrav,

Marjan&Patrik
Uporabniški avatar
 kustus
LP

No tudi midva z Nadjo sva tekla dvojke bila mislim da suvereno zadnja a kaj čva zdelala naju je vročina, bila je preklemanska. Drugače pa super morda malo premalo tekačev a bo drugo leto več.
Uporabniški avatar
 Nadj@
CIAO

No pa sem tudi to odtekla res da z muko, kajti bilo je pasje vroče pa še v tretjem KM en klanec ki mi je dal dodobra dihati. Nato prijetno po senci končno tudi okrepčevalnica z vodo, nato pa pravi pekel čisto sonce, vročina tristo na uro zraka pa komaj kaj. Tiste ravnine ni hotelo zmanjkati, Brdo sem preklela ko pa sem pritekla na posestvo sem se zbrala in seveda tudi 2MUCH-i so naju spodbujali tako da sva končno dočakala cilj.
Uporabniški avatar
 Nadj@
CIAO

Aja še čestitke Marjanu in Patriku za pokal.

Fotke sledijo.
Uporabniški avatar
 Junc
No tako. Eden izmed tekov na dan državnosti, trasa po županovi poti (o razdaljah nebi 8500 ali 10 km?) in Brdo smo ponovno pretekli. Tek sem vzel kot trening, predvsem kot trening za tek v vročini, ker do samega tekmovanja me je minilo na enem 3 km. Vročina je bila huda, pa vendar, pretekli smo. Tek bo tradicionalen in upam da bo ob množici tekov na ta datum uspelo privabiti organizatorjem več tekmovalcev.

Vsaka čast 2MUCH4ME family. Če ne tečejo pa navijajo in to gredo iz ene lokacije na drugo in naprej :laola
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
Tudi jaz sem se udeležil 1. osamosvojitvenega teka okrog Brda. Po 6 mesečni pavzi in slabih treh mesecih, kar spet malo tečem, sem hotel preveriti koliko kondicije mi je še ostalo, zato sem dal vse od sebe in se preseneti z najboljšim časom do sedaj (mislim pa da pod 43 min ali kdo ve, kdaj bodo uradni rezultati?). Upam, da bo minilo brez posledic :bum:
Proga je odlična, v prelepem okolju s čudoviti gorskim ozadjem, rahlo valovita, dobro označena, dober makadam, zadnji km pa asfalt, samo vročina je bila grozljiva. Prav čutil sem, kako mi hoče odpihniti pokrov nad zavretimi možgani. Zato si prav vsi zaslužimo pohvalo, še posebej Patrik, za svoja leta je res dober-vsa čast :clap:
Škoda, da ni bilo več tekačev, mogoče drugo leto, če bo tek postal tradicionalen. Organizacija je bila dobra, brez zavlačevanja, prisrčen kulturni program... Edino, ni mi jasno kdo je dobil kolajno in kdo ne, glede pokalov mi je jasno, kolajne pa so nekateri imeli, drugi ne, nisem pa imel časa spraševat, ker se mi že je mudilo domov :driver: A kdo kaj ve o tem :?
Res sem vesel, da sem se teka udeležil, zdaj pa v nove zmage :laola
Uporabniški avatar
 kustus
LP

Medaljo naj bi dobil vsak udeleženec.
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
Nadj@ je napisala
No tudi jest sem tekla v nedeljo tak tek okoli Brda. ko sem po velikih mukah pritekla v cilj in videla da je moj rezultat boljši sem bila sprva vesela. Nato pa poslušaš tahitre ali pa tiste z garminom to je bil krajši tek. Pravijo da je okoli celega Brda 9,8 KM mi pa nismo tekli okoli celega saj smo prej zavili na posestvo protokolarnega objekta se pravi da naj bi bil ta tek dolg max. 9,3 km na vseh objavah pa je pisalo 10 km in tudi pri sami podelitvi je bilo rečeno rezultati na 10 km.

kustus je napisal
Medaljo naj bi dobil vsak udeleženec.

Očitno bom moral spremeniti mnenje o organizaciji tega teka in iti drugo leto kam drugam, izbire res ne manjka. Če najamejo Timing, da meri točen čas, bi pa res pričakoval, da bodo tudi metri štimali. Brez medalje se res da preživeti, je pa prijeten spomin na nek dogodek in mi ni vseeno, da sem bil spregledan-tako suh pa spet nisem :roll:
Uporabniški avatar
 Nadj@
DuleKTKV napisal/-a: Če najamejo Timing, da meri točen čas, bi pa res pričakoval, da bodo tudi metri štimali. Brez medalje se res da preživeti, je pa prijeten spomin na nek dogodek in mi ni vseeno, da sem bil spregledan-tako suh pa spet nisem :roll:

No tudi jest sem bila takoj na začetku presenečena da sem dosegla svoj nasj cajt navkljub slabemu teku, pol mi je blo bolj jasno zakaj tako "dober"čas saj je metrov manjkalo. No pa tukaj bi prireditelj lahko na koncu nadoknadil prekratko progo po stadionu za kasače in bi brez problema bilo lahko 10 km tako kot je bilo objavljeno.
Uporabniški avatar
 SasoP
Je pa toliko bolje na Županovem teku - ravno obratno. V cilju si najprej raočaran nad svojim časom, ko pa izveš, da je prava dolžina proge bistveno daljša kot razpisanih 8,5 km, je počutje že boljše. Sicer se pa strinjam, da ne bi smelo biti pretežko natančno izmeriti proge.
Uporabniški avatar
 Franci65
Po mojem natančnem kolesarskem merjenju ima celo Brdo 9,75km.
Uporabniški avatar
 skrb
Motivi za organizacijo osamosvojitvenega teka so res privlačni in upamo, da se bo prijel .
Teči na dan praznika in v dobrodolni namen je res enkratno, kot je okolje, kjer trasa poteka. Ker je bil tek organiziran prvič, predlagam, da spregledamo teh nekaj organizacijskih težav . Hkrati pa predlagam organizatorju, da upošteva pripombe in naslednji tek izpelje bolje.
Predlogi organizatorju:
-natančno izmeriti dolžino proge. S kakšno dodatno pentljo po parku bi se verjetno dalo doseči 10 km ;
-pred startom objaviti potek proge, kajti tik pred startom smo starterja spraševali , kam zavijemo po startu;
-ločen start za tekače in pohodnike;
-družinske dvojke ( brat-sestra, oče -hči, mama-sin, moža-žena...) namenom druženja družin in vzpodbujanja k teku predvsem najstnike, kajti na vseh rekreativnih tekih se srečujemo vsak teden eni in isti;
-sicer simpatični kulturni program bi bil lahko malo daljši, povabiti še kakšno šolsko skupino;
-tek naj bo resnična tekma, zato je odveč tekačem povdarjati le rekreativni pomen , potem ko jim daš startno številko in čip.
-krajša razdalja je nepotrebna . Dokaz je 10 letni Borik, ki je progo pretekel s svojim očijem, in moja žena, ki sicer sploh ne teče,je pa progo zmogla prehoditi .
Upam, da se na naslednje leto vidimo . :P :)
Uporabniški avatar
 Nadj@
CIAO

Vse super če se bodo predlogi drugo leto upoštevali a krajša proga naj vseeno ostane.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA