Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 miro
,Danes sem se udeležil teka , ki se je pričel v avstrijski Koroški, potekal tudi po Gorenjski, ter se zopet končal v Avstriji , na stari avstrijsko -jugoslovanski meji.(tek je bil ravno pravšnji za podvozje mirka1).
Proga je bila dolga 10 km z višinsko razliko 1050m.
Proga je bila zelo lepa po gozdu in seveda razgibana. Najhuje je bilo med osmim in devetim km, ko se je proga skoraj postavila v vertikalo, prava poslastica za gorske tekače.
Vseh tekačev iz Slovenije je bilo enajst, ostali pa iz cele Koroške.
Med ženskami je zmagala naša Mateja -Mathew, vsaj mislim , da uporablja ta nick.
Drugo leto bo start ponovno pri nas na Gorenjskem in upam na večjo udeležbo foruma.
Drugače pa lep trening , saj smo se v dolino vrnili peš, pa mi je pot kar hitro minila ob dobrem in lepem spremstvu- dve dekleti.
Vreme ni bilo najbolj naklonjeno , saj je na cilju zelo pihalo , ponujal se je celo sneg, saj je padlo kar nekaj snežink.
Na cilju je bilo kar precej navijačev , saj je bilo kar nekaj pohodnikov z "naše strani".
Skratka lep dan, ki mi ga ni pokvarila niti "slaba" uvrstitev , saj edini nisem s seboj ob vrnitvi prinesel medalje.
Upam , da tega ne bo spregledal Dule in mi bo milostno naklonil točke na njegovi lestvici.
Toliko za sedaj!
Lp
Uporabniški avatar
 bojanu
Na potepanju ob severni mejismo kakšen meter na avstrijski strani na sedlu Jepca opazili tole tablo, ki kaže v smer Jepca/Kepa:

Slika

Nekaj o teku sem sicer po dolgem iskanju našel tule, vendar ni opisa proge.

A lahko kaj več poveš, kje je bil start, cilj, kje ste tekli, ..., ker izgleda tek prav zanimiv :wink:
Uporabniški avatar
 miro
Bojan pozdravljen!
Bojim se da ti ne bom mogel preveč pomagati ,saj so mi podatki ušli iz glave. Glede na tablo si bil blizu proge , ali celo na njej.
Štart je bil pri bivši gostilni , ki je v lasti koroškega Slovenca Wrolicha(upam , da sem pravilno napisal primek), ki je oče ekstremnega kolesarja Petra W..(Paco). Upam , da si boš s tem podatkom lahko pomagal, saj ima Peter tudi kolesarske "tabore" , kjer se srečujejo kolesarji in malo potrenirajo in teoretično obdelajo vožnjo. Na tej prireditvi nam je veliko pomagala njegova mama, saj nam je prevajala, kaj je govoril župan , ker prevajalca ni bilo. Je bilo pa zelo lepo organizirano , saj je visela tudi slovenska zastava na startu , kjer je bila tudi podelitev priznanj.
Cilj je bil nekje na vrhu Jepce, ne vem nekaj kot Maria... oprosti vendar se mi ne da brskati po zemljevidu.
Lanko leto je bilj cilj vSloveniji ,kakšnih sto metrov nižje od letošnjega,je pa bila podelitev medalj na letošnjem cilju.
Namen tega teka pa je Pozdravljen sosed, in druženje prebivalcev z obeh strani meje.
Toliko upam , da sem ti vsaj malo pomagal!
Lp!
Miro
Uporabniški avatar
 bojanu
Hvala. SI že malo bolje predstavljam-v bistvu večinoma gozdne ceste, cilj pri Anini koči pod Kepo (kjer naj bi zgradili novo kočo).
Uporabniški avatar
 miro
Točno cilj je pri Ana Hitte, samo v Avstriji se ni teklo skozi po gozdni cesti , čeprav smo jo tudi večkrat prečili.
Lp
Miro

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA