Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

2cho
Zdravo, zdravo!!

Kaj naj napišem, prvi je za mano, za nekaj časa najbrž tudi edini... Občutki so enkratni, cilj izpolnjen, zdaj pa novim zmagam nasproti...
Najprej nasvet: če je tvoj cilj preteči en maraton v življenju, si izberi enega izmed velikih!! So dodatni stroški in odgovornost, pa vendar je to tako doživetje in pa dodatna motivacija (če je tek v bližini doma in nisi 100% motiviran hitro najdeš izgovore, da prestaviš na kasneje...)
Ogromno ljudi, gledalci celotno pot, o progi bandi z raznovrstno glasbo...celotna organizacija od prevzema številke na sejmu pa do vgraviranja medalje odlična...

Še o samem teku... Začel dokaj počasi (masa ljudi in previdnost), skozi celotno progo držal zelo enakomeren tempo (časi za posameznih 5 km so se razlikovali za manj kot minuto), izkoristil vsako postojanko (za moje pojme bilo kar vroče in malenkost vetrovno), dvakrat pavza za WC, takoimenovani famozni zid "preskočil" in končal z rezultatom 3:57:07!! Zadnji kilometer skozi Brandenburška vrata...ni primerjave!!!!
Ni bilo sicer zlate ribice, pa tudi razmere bi bile lahko malo boljše (predvsem hladneje), pa bi bila tudi kakšna minuta hitreje...po drug strani pa zdajle razmišljam zakaj se je vse tako hitro končalo...
Še kot zanimivost: na vseh polmaratonih, ki sem jih tekel letos (5) sem imel na koncu povprečni utrip 180, 181. Na koncu maratona pa le 171!!!

V prihodnosti načrtujem malo odmora z "uradnim" tekom, se vračam v stare vode fitnesa, čez kako leto ali dve pa korak dalj: triatlon!!!

Lp in hvala za vse spodbude!!!
Uporabniški avatar
 klatez
Tako, tudi jaz sem se vrnil v internetne vode. Naprej vse čestitke 2cho! Prvega ne pozabiš nikoli :wink:

Moram reči, da smo imeli super podaljšani-turistično-tekaški vikend. Turistične zadeve naj ostanejo za kakšen drug forum. Maraton pa je bil odlično organiziran, vse teklo brez problemov. Sicer pa smo to tudi od Nemcev pričakovali, a ne?

Že en dan prej smo se zaradi mojega mladega spremljevalca (devetletnega sina) udeležili "Breakfast run". Ta je potekal od dvorca Charlotenburg do olimpijskega stadiona. Super vzdušje, maskote, zastave, več kot 10.000 udeležencev. Počasen tek, ki so ga res lahko zmogli vsi, med tekom petje, valovanje, zabava,... Na koncu pa smo pritekli na stadion kot na pravem maratonu in naredi še časten krog. Verjetno ne rabim posebej napisat, da je bil sin navdušen! Pa še 6 km je pretekel. Sledil je seveda obilen zajtrk (uf, kako smo se samo basali z jogurti, krofi, pecivom, actimili, sadjem, energetskimi ploščicami,...).

Maraton. Zjutraj najprej zgodnje vstajanje, zajtrk. Nato na avtobus in metro in še prej kot smo pričakovali, smo bili pri štartu.

Najprej fotografiranje s spremljevalci:
Slika

Seveda je sledila še fotka samo udeležencev TF (od leve: ata Jos, Jos, kseb, klatez, adrian):
Slika

In že smo naspidirani odšli v "runners area" - vsak do svojega tovornjaka in na štart. Štart je potekal neverjetno gladko in hitro. Ker smo bili vredu razporejeni glede na dosežene čase, sem že takoj na začetku lahko tekel v svojem tempu. Nekje na tretjem kilometru me je ujel Alan in kakšna dva km sva tekla skupaj in veselo klepetala. Nato pa dalje sam (no ja, "sam" - od štarta do cilja smo tekli v nepretrgani koloni). Pa seveda publika - pred tekom sem ujel, da pričakujejo 1 mio gledalcev! In res so bili ob celotni progi - vseh 42 km. Pa ogromno bendov. To vse je pomagalo, da so kilometri do konca kar hitro kopneli. Bilo pa je precej vroče (27 stopinj) pa tudi veter je kar nekajkrat močno potegnil. Tudi zato verjetno svetovni rekord ni padel, čeprav so vsi pričakovali prav to. No moj pa je :roll:

Tako pa sva zgledala s kseb-om po teku:

Slika

In še "pogled od zgoraj" na progo:
Slika
 marjan
Čestitam vsem :clap:

Marjan
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
klatez napisal/-a: Tudi zato verjetno svetovni rekord ni padel, čeprav so vsi pričakovali prav to. No moj pa je :roll:

Čestitam. Prav je, da ti je padel. Čuj, na to se pije.
Do drugega dolgega pa skrajšaš še za tri minutke - kaj boš pa pol?

2cho napisal/-a:... takoimenovani famozni zid "preskočil" in končal ...

2cho je preskočil berlinski zid na maratonu. Brrrravo.
Uporabniški avatar
 adrian
Hay,
evo da se oglasim še jaz ki sm od zgoraj omenjene ekipe prišel na cilj zadnji :bum:
Čestitke vsem ki so pretekli maraton, posebej še tistim ki so tekli osebni rekord :laola
ker vremenski pogoji res niso bili primerni.
Publika odlična, po celi progi spodbuda, ampak če nimaš svojega dne ti tudi to ne pomaga veliko. Nemci pregovorno natančni pa tudi malo škrti, čisto nasprotje od Italijanov :D . Če potegnem črto pod moj berlinski maraton, čas katastrofa, vzdušje in ekipa iz slo odlično. Se vidimo še kdaj.
Uporabniški avatar
 alan
Uf... je dolgo tega kar sem nazadnje tipkovnico videl...

Porocilo potem ko se spet za daljsi cas pri racunalniku ustalim, zaenkrat samo toliko, da se res splaca enkrat taksnole 'masovko' dozivet.

Vzdusje enkratno, potem ko smo na afterpartyu se helikopterske posnetke gledali, me je kar srh spreletaval.

Zdi se neverjetno, ampak v ponedeljek ne duha ne sluha o kaksnem teku. Nobene gobice, nobenega kozarca ali plasticne vrecke... Osmo svetovno cudo...

En 'Herr Flick' pozdrav iz Berlina in da ne bi kdo slucajno stopnic omenjal!
Uporabniški avatar
 klatez
Včeraj sem prejel še "novoletno čestitko" od organizatorjev.
Uradne rezultate (mesto, čas,...), diplomo in bilten.
Kaj naj rečem - fajn (tako se tej reči streže /beri organizira/)!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA