Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

SILVJN
BASTI napisal/-a:Se strinjam da je tekma bila lepa,vendar bolj zavoljo lepega vremena.
Mislim,da proge ni uredil nobeden,ker je bila ze pac uhojena in zato ni bilo potrebe za njeno ureditev.Glede na pogoje pa je jasno kot beli dan da vsi niso imeli enakih in to se zdalec ne.Je ze res da je v razpisu pisalo,dovolj jasno da gre pac vsak kjer mu pac pase,sam da se zigosa na vmesnih postajah,meni se pa to ne zdi ravno fer,saj je nekaj domacinov ze prej poznalo vse bliznjice,drugi pac ne,zato naj organizator razmisli ce hoce v prihodnje organizirat tekmo,kjer bodo pogoji enaki za vse,ce ne naj raje razmisli o tekmi ki bo imela netekmovalni znacaj.
Pa se to,na tekmi ni bilo nobenega vrhunskega slovenskega gorskega tekaca,vsi ki so nastopali so vec ali manj usmerjeni v vec disciplin.
Mislim ce bi se tekme udelezili Kosovelj Mitja,Peter Lamovec,Igor Salamun in Zarnik Sebastjan,bi bil rezultat popolnoma drugacen.

Vse cestitke Nejcu Kuharju,Mihaeli Tusar in vsem ki so se borili v neenakih pogojih-verjamem da je vsak po svoje uzival,ampak grenak priokus vseeno ostaja.

Ja basti, ne vem če bi bilo kaj drugače, če bi še kdo prišel, zdej pamet soliti pa razmišljati če bi ta, pa če ta, pa ali je bilo fer ali ne.Boljše kot prva dva nebi šel sigurno nihče, tretji pa je bil le že 3 minute zadaj.Kar je je. fer bolj nebi moglo biti, pogoji so bili za vse enaki, treba je bilo pa uporabljati tudi glavo in ne samo moč.Kdor pa nikoli ni bil športnik, pa tako ali tako tega nikoli ne bo vedel. Vsi so imeli priložnost videti progo in naštudirati pot tako za gor kot za dol.Drugo leto-drugi rezultati-druga zgodba.lep športni pozdrav
Uporabniški avatar
 firbec
Jao, Basti!
Slovenec na kvadrat! Samo jamral bi. Socializma v športu ni. Absolutno enakih pogojev ni nikjer.
-pri teku na 200 metrov ima zunanja proga prednost
-naši smučarji imajo pogosto smolo s pogoji na progi - luknje, led...
-veter našim skakalcem piha v rit
-ravno naše jadrnice so brez vetra....

Gor dol gor ne šteje v SVETOVNI POKAL, ampak je pred-novoletno druženje naših športnikov, ki se ukvarjajo z različnimi disciplinami.
Tekma je bila prestižnega značaja (za pol klobase), ne pa neko svetovno prvenstvo. To potrjuje tudi prijetno vzdušje med in po tekmi.
Za mene je ta tema zaključena.
Srečno!
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
firbec napisal/-a: ... Za mene je ta tema zaključena ...
Škoda, do kosti sem se namejal.
... veter našim skakalcem piha v rit ...

:arrow: :rol:
PS - Na sami prireditvi pa je bilo res fajn. Čudi me samo to, da je bilo toliko mlečne kisline v tistem pivu, da so me še včeraj noge bolele. :toast:
 SILVJN
[Slovenec na kvadrat! Samo jamral bi. Socializma v športu ni. Absolutno enakih pogojev ni nikjer.

Ja Firbec bravo! Vsaj še eden, ki ve kaj je bil namen tega.Druženje po tekmi in prednovoletna zabava. Ko sem pa videl tele stihe od pogojev naših športnikov pa tud nebi mogel bol zadet.lp
Uporabniški avatar
 BASTI
SILVJN napisal/-a:[Slovenec na kvadrat! Samo jamral bi. Socializma v športu ni. Absolutno enakih pogojev ni nikjer.

Ja Firbec bravo! Vsaj še eden, ki ve kaj je bil namen tega.Druženje po tekmi in prednovoletna zabava. Ko sem pa videl tele stihe od pogojev naših športnikov pa tud nebi mogel bol zadet.lp

Ja res po pravici povedano kaj je bil namen tega-sportni nacin zivljenja je nekje v ozadju,tekma je bila zgolj povod temu,kar je sledilo po njej-SKODA.
Lepo da ste kar sami priznali in ni bilo treba meni napisat.
 aleksander
Ko berem te komentarje,Kraški marato,Kališče.......se včasih prav prijetno nasmejim,vendar mi nekaj vseeno ne da miru.Čeprav sem mišljenja da so kritike potrebne,do neke mere,pa pri nekaterih opažam,da je pri njih bistvo teka--kritiziranje--.Toliko kot imamo različnih tekem,pa nekateri še zmeraj ne najdejo ene zase,da ne bi potem imeli za napisat cel kup pripomb.V večini ali vseh primerih je v razpisih navedeno kako tekma izgleda,kaj ti nudijo in seveda za kakšno ceno,odločitev pa je potem odvisna od vsakega posameznika.Saj tudi meni ni vseeno,ko grem na tekmo z tremi družinskimi člani in je seštevek kar visok,vendar se za to sam odločim in niso zato krivi vsi drugi.....Tekme kot so 12 ur Kališča,GM4O,SAM,Grintovec,Črna prst.....in še nekaj bi jih lahko naštel,so mi prirasle k srcu in tudi na morebitne spodrsljaje (ki jih je malo) ne gledam tako,da bi po tekmi moral vsepovprek pljuvat po organizatorju......Žal mi je ker se nisem mogel zaradi službe udeležiti novoletnega Kališča,čeprav vem ,da bi kmalu po tekmi odšel domov,vsak pač po svojih željah.....

Vsem želim obilo lepih kilometrov v novem letu :wink:

LP Aleksander
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Me ima, da bi na to temo še kaj napisal ... nima smisla ... in vendar ... :wink:

BASTI napisal/-a: ... Ja res po pravici povedano kaj je bil namen tega-sportni nacin zivljenja je nekje v ozadju,tekma je bila zgolj povod temu,kar je sledilo po njej-SKODA.
Lepo da ste kar sami priznali in ni bilo treba meni napisat.

Ja, nekateri smo se šli skrit na kališče. Jaz sem laufal dvakrat gor, samo da sem lahko na skrivaj spil pir. Športni način življenja je bil v ozadju. Sicer bi pa zaradi športa iz Maribora itak imel bližje Pohorje - če bi šlo le za laufanje. Poznam nekatere, ki po večkrat skočijo na Kališče. Nisem vedel zakaj. Bil sem namreč prvič na Kališču. Sedaj vem. Poleg makaronov smo dobili kasneje še joto - gratis. Ma je pasala. Pa še boljša je bila kot v Sežani, kjer so jo vsi tako hvalili.

Me ima, da bi na to temo še kaj napisal ... nima smisla ... :wink:
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Ja škoda da me ni bilo vsaj kot navijača na tej tekmi pač družinske obveznosti.Vidim in prebral sem kako zanimivo je napisal Hribovc o tem teku in je res moralo biti napeto do konca.
Čestitke vsem udeležencem tega teka in se vidimo naslednje leto in pa letos na 12ur Kališče.
ČAO!
 janezu
pravkar sem se vrnil iz toplih krajev in res mi je žal,da nisem mogel biti na kališču.pa drugič.čestitke za eminentno udeležbo in še boljše rezultate,posebno pa čestitam zmagovalni ekipi powerfita. enako igiju za idejo. pozdrav vsem sodelujočim,pa se vidimo na 12UR kališča! ju

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA