Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 oranzni_slon
Pozdrav!
markomr napisal/-a:1. Ugotovil sem, da sem si nehote (z brisanjem quoted konca teksta prilastil odstavek od Slona, sorry Slon, .......snip, snip....

8) Ni problema. :) Srecno! :D

lp, oranzni slon
Uporabniški avatar
 mare
Se mi zdi, da sem se enkrat že tudi jaz zgražal nad tem, da otroci delajo 50 km in več. Še vedno mislim, da jim tega ne bismeli pustiti, ampak po moje je še vedno boljši maraton v supergah, kot vsakodnevni maraton pred računalnikom ali TV s čipsom v roki.
 klopotec
mare napisal/-a:Se mi zdi, da sem se enkrat že tudi jaz zgražal nad tem, da otroci delajo 50 km in več. Še vedno mislim, da jim tega ne bismeli pustiti, ampak po moje je še vedno boljši maraton v supergah, kot vsakodnevni maraton pred računalnikom ali TV s čipsom v roki.

Zanimivo Mare. Ti šest, sedem letnemu otroku ponujaš kot alternativo sedenju pred TV s čipsom, pretečenih 50 km v 24 urah. Da tak otrok iz čistega veselja preteče v takem času tako razdaljo? Kapo mu dol, ampak takih je malo. Morda v Grosupljem, alu Grosuplju, Koliko je že star naš predsednik vlade?
Kaj hočem reči. To je podobno, kot če nekomu rečeš , malo te bom ubil, zdaj pa povej kako želiš to, ali tako, ali pa tako. Možnosti je mnogo. Rezultat je pa enak.
 aleksander
Moje mišlenje je,da je pri otrocih treba biti previden,ker razmišljamo mi namesto njih.Jaz nisem nikoli tekel zraven svoje hčerke in jo "priganjal" saj je sama njbolj čutila kaj zmore....Sem pa tudi jaz mišljenja ,ko pri svojih otrocih vidim koliko kilometrov naredijo po vasi in se ne "utrudijo",da je mnogo bolje,da jih počasi uvajamo v tek ali drugo obliko rekreacije,ko pa da cele popoldneve razbijajo po tipkovnici pred računalnikom.Vem,pa ,da je lažje otroka zaposliti z igricami na računalniku,kot pa ga odpeljati v naravo in ga na drugačen način pripraviti,da ponoči lepo spi... :wink: Vsakega nekaj in seveda z "politiko"ne pa z silo pa nam bodo mogoče otroci kdaj hvaležni.

LP Aleksander
Uporabniški avatar
 bla_k
Moram še nekaj dodat na temo otroci in tek:
1. Otroci (govorim za tiste mlajše od 10 let) so le težko sposobni v enakomernem tempu teči ali hoditi dalj časa. Zato je zelo primerno, da ob daljših sprehodih delamo veliko kratkih postankov. Prmer iz vrtca kjer delam. Otroci se ''mučijo'', kadar gremo iz vrtca na bližnji hrib in hodimo v enakomernem tempu 45 minut. Na isti hrib jim ni problema iti, četudi tečemo, pa se ustavimo, pa spet tečemo, se ustavimo, hodimo, se ustavimo...
2. Otroci imajo veliko več energije kot si odrasli lahko zamislimo. Poizkusite se postaviti za otroka in od jutra do večera za njim ponavljati vse gibe, ki jih bo naredil otrok. Zelo težko vam bo uspelo. Spomnim se, kako sva z očetom hodila v hribe. Ko sva se popoldne vrnila domov, je on lahko le še počival (pa je bil tista leta tudi sam rekreativen tekač), jaz pa sem celo popoldne preigraval nogomet za blokom...
3. Današnjim otrokom v osnovi manjka gibanja, gibanje pa je v prvi vrsti tek!
Uporabniški avatar
 oranzni_slon
Pozdrav!
klopotec napisal/-a:Zanimivo Mare. Ti šest, sedem letnemu otroku ponujaš kot alternativo sedenju pred TV s čipsom, pretečenih 50 km v 24 urah. ....snip, snip....

Aleksander in bla_k sta tole lepo povedala. :) Torej nam ostane, da izberemo enega hiperaktivnega otroka in mu montiramo gps ter ga spustimo ven, da se "lajha" s prijatelji cel dan in potem zvecer pogledamo rezultate. ;) Predvidevam, da bomo vsi malo debelo pogledali ob koncnih stevilkah. :)
Srecno!
lp, oranzni slon
Uporabniški avatar
 markor
Hm, pa imajo ti otročki naslednji dan kaj musklfibra? Musklfiber sreče.. :wink:
Uporabniški avatar
 bigfrik
No da se jest dodam svoj komentar!
Dovolj je tekov kjer poleg teka za odrasle organizirajo tudi tek za otroke njim primerno!Mislim da je to veliko boljsa varianta in tudi v Grosupljem bi se lahko zgledovali po njih!Ampak o organizatorjih tam je skoda zgubljat besede,se itak vidi po temu da je vsako leto manj tekmovalcev.
Komentar pa dodajam zato,ker sem tudi jaz bil tri leta tam in gledal kako ti otroci naslednji dan sepajo(zelja je res velika,zdravo pa zanesljivo ni!),pa ni prav nic lepo videti!Sej je lepo zmagat,ampak mislim da je se pomembneje da otroci ostanejo zdravi!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA