Ja, danes smo imeli pri Osnovah športne rekreacije eno uro predavanj namenjenih Ljubljanskemu maratonu. Seveda smo se trije sošolci, ki smo se ga udeležili, seveda ponosno dvignili roke, ko je gospod Herman Berčič vprašal, če je kdo tekel.
Ali ste vedeli, da je lani na maratonu delalo okrog 600ljudi, da je bilo porabljenih: 5000 banan, 5000 pomaranč, 20000 litrov ustekleničene vode... Nisem si dobro zapomnil vsega, zapisal pa tudi ne

.
Skratka predaval je tudi o teku, omenjal je tudi velik trud, ki ga je g. Škof vložil za popularizacijo teka, za izobraževanje in osveščanje o pomenu gibanja za človeka... Da je rekreativcem oz. vsej Sloveniji
predstavil program vadbe-torej načrtno treniranje oz. vadbo.
Pomislil sem: KAKO DOBRO JE BITI TEKAČ
Kar se tiče moje 21-ke, sem bil z rezultatom zadovoljen in pa v cilju utrujen dokler nisem pogledal na uro in je vsa utrujenost zbledela.
Med samim tekom se ne spomnim prav dosti niti tega kje smo tekli, vseskozi sem kontroliral čase na km oznakah in poskušal biti čimbolj sproščen ter teči z gospodom Lehnerjem, ki sem si ga izbral za zajca, če bi tekel sam bi šlo verjetno slabše (zavetrje), na koncu sem ga seveda sfiniširal. Zvečer sem razmišljal, da to ni bilo najlepše, a tako pač je enkrat ti nekoga, drugič pa nekdo tebe.
Na tekmah sem ponavadi v svojem svetu, okolice sploh ne zaznam, tako, da nisem videl nikogar od forumovcev, razen na štartu matjaža. Nekje na 16km sem bil pa zelo presenečen, ko je na okrepčevalnici vodo delil moj prijatelj iz Velenja, ki se je seveda začel na ves glas dreti moje ime, to mi je dalo krila in malce pregnalo mojo utrujenost, a le do 18 km, kjer pa sem začutil noge in malo spustil že omenjenega gospoda 10 m naprej.
V 19 km pa sem srečal gospoda Živko Romea(on je trener v Celju, bil je odličen tekač, njegova žena pa je zmagala na 21km letos-Anica), kimi je rekel stisni še malo in res sem pospešil in v šprintu prišel v cilj.
Napoved za naslednje leto:uvrstitev, ki bo zapisana z eno številko.
Vsa slava in čast tistim, ki so pretekli 42 km, kajti ob misli, da bi odtekel še en krog sem takoj utrujen.
Vsi smo zmagovalci!
Ljubljanski maraton je res PRAZNIK VSEH TEKAČEV
Lep tekaški pozdrav vsem

moje zivljenje je moje sporocilo.