Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 lunca
Vse ste že povedali o 9. LM, zato naj rečem samo: BRAVO! Bravo vsem, ki ste premagali zame gromozansko razdaljo (za sedaj :!: ), bravo navijačem in fotografom, pa ne morem mimo Barb, za katero se mi zdi, da je za spremljavo pretekla celo več kot mi rekreativci :clap:. Bravo seveda tudi vsej Poletovi ekipi, dr. Škofu, Alešu in Janku, ki so nas pripeljali do zaželjenega cilja.
Zame je bil to en nepozaben dan! :D
Uporabniški avatar
 Matokc
Vidm,da ste vsi užival saj tko kokr jest al pa še bol!Žov sm zarad objektvnh (bole...) razlogov lanski cajt (1.35 min/21 km) kr za 13 min. zgresu! Je pa to tak TEKAŠK PRAZNK ,de ti kokr kol prideš u cil še zmerej lahko od vesela ksna solza dol prteče , sploh če te prčaka prvič 7-mesečni sinček! 8)
Glede na to de sm do zdej teku bl sam ,se bom pa zdej z veselm prdružu TF-jovcem za kšn skupn lauf okol Brda al pa ke druge! :?: Pa tud una me zanima Ana....!
Uporabniški avatar
 primus
pegaz napisal/-a: Prosto po Primusu, "dres TF dol in tečeš sam, zase, kot občan".

Eh, Pegaz, to mi deli. Ti si še v redu. Ti me še citiraš, ti me še pobožaš po ranjenem in zmrcvarjenem egu... Ja, pa Barb, ona je še tud u redu... Sem tistih 100 m renčal pa strup pljuval, ona pa, ti si car, ti si zmagu... Eh, ko bi bli vsi taki...

No na primer, evo ga, kva mi Matevž dela: v bidon naj lulam ! Ni čudno, da gre vse narobe... grrrr.
Matevz napisal/-a:Primus:
Glede WCja je fina varianta, da vzameš en bidon, ga spiješ in se par minut pred štartom polulaš vanj in ga vžeš stran.

Glede nepripravljenosti: vsak je vedno nepripravljen. Ali ima premalo km ali pa gre prehitro.

In na koncu mi hoče prodat, da sem za svoj slab rezultat kar sam kriv ! E, to je pa višek...

primus

p.s.: berem nekaj aktualnih postov - prav v neobičajno popadljivih tonih. Da ne bo pomote, ta NI tak :D :shock: :D
Uporabniški avatar
 samo
Ljubljanski maraton, oh ta veliki dogodek.
Pričakoval sem boljši rezultat, ampak kaj, ko sem po par km ugotovil, da ne bo šlo, da sem preutrujen, da sem neprespan, da nekaj ne štima.
Pa sem kar tekel in tekel. Prvi krog 1.39, potem pa vedno bolj počasi, vedno bliže cilju. Potem so se, klasično, pojavile psihične ovire v glavi, potem je bil pa že cilj in 3.33.
Ja, sem ugotovil, da preveč stresa in premalo spanja res ni prava formula za maraton.
Ampak, sploh nisem nič razočaran, saj sem ugotovil kaj je bilo narobe, žal neizogibno, zato pa upam, da bo drugič bolje.
Uporabniški avatar
 mirc
Vzdušje je bilo res enkratno. Prvi krog te množica vleče za sabo. Vsakokrat, ko sem pogledal na uro, sem opazil, da mi gre prehitro. V začetku drugega kroga sem zmanjšal tempo. Pri cca 34 km so se začele bolečine v obeh kolenih in sem bil prislijen znatno upočasniti, pa kljub temu bolečine ne popuščajo. V zadnjih dveh kilometrih poskušaš vse, da bi dvignil tempo, ujame me Luka pa greva skupaj. Zadnjih petsto metrov pa te začne spodbujati množica, predvsem pa naši forumovci: na bolečine pozabiš pa gas, kolikor se da - ciljnih 200m pretečem s hitrostjo 15km/h.

Hvala vsem forumovcem za navijanje med tekom, predvsem pa ob prihodu v cilj.

Lp Mirč
Uporabniški avatar
 pershing
janko napisal/-a:No, rezultat 1:33 bruto oz. 1:20 neto, pa vseeno ni tako slabo.

LP in upam da bo drugič bolje! :)

In hvala tistim, ki so navijali! 8) :lol: :wink:

Ja kljub vsem prigodam oz. nezgodam janko je šlo izredno hitro-čestitam :!: :!: :!: v podutiku, ko si me prehiteval sem videl le senco ter slišal tvoj glas :lol: :lol: . Tudi jaz pravim, pa saj je jutri nov dan

LP Emil alias Pershing
Uporabniški avatar
 pershing
janko napisal/-a:No, rezultat 1:33 bruto oz. 1:20 neto, pa vseeno ni tako slabo.

LP in upam da bo drugič bolje! :)

In hvala tistim, ki so navijali! 8) :lol: :wink:

Ja kljub vsem prigodam oz. nezgodam janko je šlo izredno hitro-čestitam :!: :!: :!: v podutiku, ko si me prehiteval sem videl le senco ter slišal tvoj glas :lol: :lol: . Tudi jaz pravim, pa saj je jutri nov dan

LP Emil alias Pershing
Uporabniški avatar
 THOMAS
Končno tudi jst lahko vpišem moje vtise iz maratona.
Ne mislit, da sem rabil tri dni časa, da se sestavim..je pač služba zahtevala preveč dela...
Skratka..to je bil moj prvi maraton, za katerega sem se pripravljal celo(no po pravici pol)leta.Moj cilj je bilo preteči maraton v času okrog 3:30.
No pa sem se uštel oziroma po domače povedal sem popušil..
Prvi krog še vse po planu..mal sem imel slab filing edino zaradi tega, ker nisem čutil nog(nisem imel občutka niti da me bolijo niti da je vse ok).
Kmalu v drugem krogu, pa so se začele težave.Sploh ne vem, kaj mi je bilo ampak enostavno na 25 km sem začutil da ne gre več.....Če ne bi bil tako trmast in tako vztrajen, bi odstopil....No pa sem s pomočju prijateljev začel 17 km kalvarijo...Sej je kr šlo..mal sem hodu, mal sem teku, mal sem pizdil(seveda na organizatorje, ker so že pospravljali oznake na progi...ampak pazi jst sm meu na koncu čas 3:54:20..se pravi, da je bilo za mano še zeloooo veliko tekačev.....) Ne vem, ali je organizatorju važno samo, da pokasira.....očitno da, sicer nebi tega delal..
No tudi po koncu maratona smo dobil v vreči samo vodo in sadje....Ajde dejte si mal pogledat kako se to dela po drugih maratonih.
Skratka, zame si organizator ne zasluži ravno pohvalnih besed....
Drugače pa čestitke vsem, ki ste se udeležili in tudi uspešno pretekli Ljubljanski maraton.

Posebna čestitka pa gre Iqfree-ju....škoda, da sem crknu, da nisva mogla skupaj odlaufat do cilja...

Se vidmo na 10.LM
Uporabniški avatar
 pershing
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:laola
Ja tkole! Končno sem uspel pregledati fotke, vaše vtise in strniti svoje :!:

Kaj naj rečem? Moj prvi polmaraton v življenju se je začel že letos poleti, ko sem se javil na razpis za poletovo tekaško ekipo, nadaljeval ob klicu iz Poleta, da sem izbran, vse ostalo so le malenkosti... No ni čisto tako, kar nekaj znoja je preteklo, da sem na koncu uspel zaključiti "dirko vseh dirk" v spodobnem času 1.37.13 brutto. Ne spodobno, zame je to odlično in vesel sem, da mi je uspelo brez kakšnih težav in kriz. Na začetku se nikakor nismo premaknili in prva 2 km sta bila resda zelo počasna cca 5.30, tekel sem skupaj z sotrpinom iz Poleta Miranom in forumovcema Tini-jem in Lojze-tom in Pantha Rei-jem (sorči če sem se kaj zmotil) toda Miran, ki je že nekaj časa poškodovan je kmalu popustil, ostala četverica pa smo jo družno odkurili naprej, ko smo na vodnikovi izgubiili še Tini-ja.
Z Lojze-tom sva seveda pokomentirala nekaj simpatičnih udeleženk, pa tudi navijačic, v Podutiku pa sem opazil, da so vsi meni poznani zaostali in tako sem naprej čisto sam odtekel "simultanko" do cilja. Na vsaki postaji sem si privoščil požirek vode, na polovici pa sem požrl še power gel, tako da sem 2 km pred ciljem švignil mimo Kalčka, ki je nekaj brundal v brk.

Prva tovrstna izkušnja :shock: se je tako končala zame ugodno, ob glasnem spodbujajnju ljudi ob celotni progi ter tik pred ciljem tudi bučnem navijanju mlajšega sina Matija (ki se je udeležil 2.7 km teka in mimogrede v kategoriji letnikov 92 in 93 zasedel odlično 35. mesto med 261 udeleženci-še en bodoči maratonec ha-ha) :wink: in predrage žene Irene :wink: .

Ponavljam izredno sem vesel rezultata pretečenega malega maratona ter bi se ob tej priliki zahvalil vsem, ki so kakorkoli in s čimerkoli pripomogli
:laola
da mi je to uspelo (POLET, EKIPA DR. ŠKOFA, VSI SOTRPINI, TF-JEVCI IN MOJI NAJDRAŽJI), pa vas ne bi našteval, ne bi bilo pošteno če bi koga nenamerno izpustil...

Za naprej pa gremo v nove zmage, danes je trening-vsi Poletovci gremo dalje mar ne?
:wink: :lol: :lol: :lol:

PS: pa da ne pozabim čestitke vsem, ki ste tega dne švicali na katerikoli razdalji OD LUMPIJEVEGA TEKA, PA VSE DO MARATONA
Uporabniški avatar
 bosin
Ne vem, ali je organizatorju važno samo, da pokasira.....očitno da, sicer nebi tega delal..
No tudi po koncu maratona smo dobil v vreči samo vodo in sadje....Ajde dejte si mal pogledat kako se to dela po drugih maratonih.

Takole pospravljanje pred iztekom predpisanega maksimalnega časa najbrž ni zapovedal organizator, ampak je verjetno samoiniciativa redarjev na posameznih odsekih (da bodo čimprej opravili, ko bo konec). Občutek za tekače, ki na to naletijo, je pa, seveda, neprijeten. Se počutiš rahlo luzersko, kajne?
Kdo naj si pogleda druge maratone, pa tudi ne razumem popolnoma. Redarji, organizatorji, tekači, člani TF.. ? redarjev ne zanima, organizatorji so si jih (verjetno) ogledali že kar nekaj, prav tako pa tekači.... :roll:
Uporabniški avatar
 THOMAS
Kdo naj si pogleda druge maratone, pa tudi ne razumem popolnoma. Redarji, organizatorji, tekači, člani TF.. ? redarjev ne zanima, organizatorji so si jih (verjetno) ogledali že kar nekaj, prav tako pa tekači.... :roll:[/quote]

Tole je letelo izključno na organizatorje in redarje.
 mia
Čutim, da moram še jaz dodat, ko ste se vsi tako lepo potrudili.

V nedeljo sem totalno pogorela. Zmanjkalo mi je moči in sem že pri 10.km mislila odstopit. Potem pa sem vklopila glavo in tekla po preudarku.
Izmenjaje tek s hojo in prišla do cilja v 2.07 - za 2 min.slabše kot lani. Ni in ni šlo, tako da sem razočarala predvsem sebe.

Smešen je bil le komentar sotrpina na poti, ki me je enkrat prehitel in ogovoril:
"Ja kaj pa je zdaj spet to?!? Že tretjič te prehitevam, tečem, tečem, in te spet vidim spet pred sabo!?!?" :?

Pa mi je dvignil dobro voljo in je šlo lažje do cilja.

Čestitke in lep tek vsem - Mia!
 klavdija
Nisi bila edina, ki je pregorela. Jaz sem pri 10 km razmišljala, ali pomaham rešilcu, da mi ustavi, ali nadaljujem. Pa je na srečo prišla okrepčevalnica, kjer sem se dobesedno najedla (v prejšnih dneh sem se šparala s hrano - samo hidrati) in po petih minutah, ko mi je "cukr" prišel v kri, pričela z mojim pol maratonom. Od takrat dalje sem uživala v teku, kar je zame, popolnega rekreativca pomembno.

Hvala vsem, ki ste navijali. Se vidimo na našem Gorskem maratonu na Petrovem brdu. Vam že sporočim datum. Do takrat pa pridno trenirajte.

LP Klavdija
Uporabniški avatar
 tomaz ny
Ja, danes smo imeli pri Osnovah športne rekreacije eno uro predavanj namenjenih Ljubljanskemu maratonu. Seveda smo se trije sošolci, ki smo se ga udeležili, seveda ponosno dvignili roke, ko je gospod Herman Berčič vprašal, če je kdo tekel.
Ali ste vedeli, da je lani na maratonu delalo okrog 600ljudi, da je bilo porabljenih: 5000 banan, 5000 pomaranč, 20000 litrov ustekleničene vode... Nisem si dobro zapomnil vsega, zapisal pa tudi ne :D .
Skratka predaval je tudi o teku, omenjal je tudi velik trud, ki ga je g. Škof vložil za popularizacijo teka, za izobraževanje in osveščanje o pomenu gibanja za človeka... Da je rekreativcem oz. vsej Sloveniji
predstavil program vadbe-torej načrtno treniranje oz. vadbo.
Pomislil sem: KAKO DOBRO JE BITI TEKAČ :D :!:
Kar se tiče moje 21-ke, sem bil z rezultatom zadovoljen in pa v cilju utrujen dokler nisem pogledal na uro in je vsa utrujenost zbledela.
Med samim tekom se ne spomnim prav dosti niti tega kje smo tekli, vseskozi sem kontroliral čase na km oznakah in poskušal biti čimbolj sproščen ter teči z gospodom Lehnerjem, ki sem si ga izbral za zajca, če bi tekel sam bi šlo verjetno slabše (zavetrje), na koncu sem ga seveda sfiniširal. Zvečer sem razmišljal, da to ni bilo najlepše, a tako pač je enkrat ti nekoga, drugič pa nekdo tebe.
Na tekmah sem ponavadi v svojem svetu, okolice sploh ne zaznam, tako, da nisem videl nikogar od forumovcev, razen na štartu matjaža. Nekje na 16km sem bil pa zelo presenečen, ko je na okrepčevalnici vodo delil moj prijatelj iz Velenja, ki se je seveda začel na ves glas dreti moje ime, to mi je dalo krila in malce pregnalo mojo utrujenost, a le do 18 km, kjer pa sem začutil noge in malo spustil že omenjenega gospoda 10 m naprej.
V 19 km pa sem srečal gospoda Živko Romea(on je trener v Celju, bil je odličen tekač, njegova žena pa je zmagala na 21km letos-Anica), kimi je rekel stisni še malo in res sem pospešil in v šprintu prišel v cilj. :D
Napoved za naslednje leto:uvrstitev, ki bo zapisana z eno številko.

Vsa slava in čast tistim, ki so pretekli 42 km, kajti ob misli, da bi odtekel še en krog sem takoj utrujen.
Vsi smo zmagovalci! :laola
Ljubljanski maraton je res PRAZNIK VSEH TEKAČEV :!: :D
Lep tekaški pozdrav vsem :!:
Nazadnje spremenil tomaz ny, dne 28 Okt 2004, 20:31, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 GTA
Pozdrav članom na forumu in čestitke vsem soborcem iz Lj. maratona.
Danes sem prvič na vašem forumu, zanj mi je povedal kolega in ko takole berem vaše dogodivščine sem se odločil, da vam še jaz predstavim svojo izkušnjo.
15. avgusta ko smo se vrnili iz morja je bilo po lenarjenju stanje tako:
185/97/35 in dve škatli čikov dnevno. Neokreten, nažrt, naveličan vsega...
Zadnje dni na morju sem mlel in mlel...nekaj se mora korenito spremeniti če ne bo po meni. Do 25 leta sem se aktivno 15 let ukvarjal s športom, potem pa otroci, gradnja hiše, posel...itd, itn in sem obtičal (vem...izgovori...)
Prišel sem domov, vrgel vse kadilske pripomočke v smeti. Odločil sem se, da bom pretekel Ljubljanski polmaraton 100% - gorenjska trma. Šel sem teči. Zmogel sem 1.2 km(hudo za znoret) vendar sem s trmo prehodil in preracal 7.5 km in tako se je začelo.....knjiga Jeffa Gallowaya.....okolica se norčuje iz mene - kaj se greš! saj ne boš zmogel!....pretečem po enem tednu 7.5 km v 55min...tekaška oprema...kašljanje ob jutrih se zmanjšuje...bolečine v kolenih...menjava superg...nakup polarja...pretečem 10 km...20 km...25 km...malo manj komentarjev iz okolice...eden največjih kritikov je začel z mano občasno hodit na tek(in kasneje obupal)...30 km...90 kg...10km pod 45 min in še in še in...Ljubljanski maraton 21km v 100 min btto - zame NORO (treniral sem v zadnjih dveh mesecih 5xtedensko...ca 60 km na teden)
Rezultat 10-ih tednov:
1. NE KADIM VEČ
2. IMAM 8 KG MANJ, ČEPRAV JEM NORMALNO(na hrano se nisem preveč oziral, saj je bilo preizkušenj kar dovolj)
3. POČUTIM SE SUPER, SUPER, SUPER!!!
4. TEČEM Z UŽITKOM (tudi ko sem bil aktiven športnik, sem se vedno izogibal fitnesu in teku, saj sem se ukvarjal s kolektivnim športom z žogo in mi je bilo vse ostalo odveč)
5. POZITIVEN POGLED NA VSE - neverjetno kako lepo in preprosto je lahko življenje.
Glede na to, da v svoji okolici nimam kaj veliko podobnih osebkov obljubim, da vas bom v naprej pridno bral in sledil in se upam kaj pametnega od vas tekaških mačkov tudi naučil.
Lp vsem ob želji, da se na kakšnem teku tudi srečamo!!!
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA