Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 Jereb
Prov lepo je brati občutke drugih, k tale maraton je bil pa res dobr organiziran, tko da pohvale organizatorjem tudi z moje strani...še tako naprej... :)
Glede samega teka pa takole...Sm reku da grem sprobat 42tko, pa poskušat pridt v cilj pod 3.30... Že na začetku sem prehitro štartal, tko da sm teku prvih 10 km okol 39min...potem sm sklenil, da zmanjšam ritem in poskušam šparati noge za naslednji krog...držal sem se ene skupince, vendar so bili zame prehitri in sem reku zdej je pa treba začet delat z glavo...Kmalu priteče mimo mene BALONČEK 3.10...sm reku evo probejmo držat...vse lepo in prav do 27km...potem pa noge...joooooooj...tempo sem začel zmanjševati in bil prisiljen teči zaradi bolečine v mišicah počasneje...kmalu so me začeli prehitevati, tako da me je BALONČEK 3.30 dohitel v 37km...zdej sm pa reku da tole pa morm stisnt, drgač... :roll: in glej ga zlomka, prime me krč v levo nogo in tako sem lahko samo še pomahal skupini balonček...joooooojjj...kmalu krč popusti in v zmernem tempu odtečem do cilja...konec je bil 3.34...
Po premisleku in refleksiji o samem teku sm ugotovil, da sm delal velike napake, ki pa jih bom na naslednjem maratonu poskušal odpraviti...
Pa lepo se mejte, pa še kej napište...
Aja :wink:
Uporabniški avatar
 runner
nebeskaduga napisal/-a:Evo Runči, še ena "carska"

iiiiiiiii

:-)
Uporabniški avatar
 klaudi
No, pa je za mano že druga ljubljanska polovička. Naslednje leto bi se pa spodobilo odteči cel maraton. Zabaven se mi je zdel napis ob progi: Jaka, ti si polovičar. Tko eni gledajo na polmaratonce :D
Na progi je fino srečevati TF člane, vsakega sem se razveselila in tako mi je čas kar hitro mineval. Zadnjih pet km sem si dala gor slušalke, da bi dobila malo hitrejši ritem. Zato pa nisem slišala navijačev, ki bi me sigurno bolj pognali v dir. Hvala pa vseeno za navijanje, to človeku ful velik pomen.
Analiza je bila super, sicer so bili kelnarji orto tečni, ampak nič ni moglo pokvariti naše dobre volje.
Fino je bilo prebrati poročilo Kemika, da vidimo kako izgleda prireditev tudi z druge perspektive.
 gibson
Led je prebit!!! Prvič na forumu, prvič uradno na malem maratonu!
Naslednjič pod zastavo TF! Saj smem!? lp vsem!
Uporabniški avatar
 žure
A je potrebno vprašat :?:

Saj ne grizemo... (vsi že ne :twisted: )
 gibson
Saj vem, da ne, ampak ... so me učili....
Uporabniški avatar
 žure
Lepo, Gibson, lepo.
Olike nasploh primanjkuje.
Odgovor: how yes no, velkam badi. :lol:
eč nas je, bolj je veselo :D
Uporabniški avatar
 pegaz
Blo je tko - blo je tkole -
tekl smo okol in bli smo dobre vole!

- prosto po Muratu in Joseju

Dragi moji,

Letošnja Ljubljanska 21ka je prišla kot obliž na moj nič kaj svetal trenutni tekaški portfelj. Sicer sem junija še sanjal o 42, pa mi je Slon prostodušno priznal, da bi me on skenslou, če se ne bi sam premislil. Tako, kot letos na naših jablanah ni zraslo nič, mi je tudi čas v 6 mescih padel za 9:16 min. Veggie, eto kaj dobiš če ne treniraš kot kavbojc! :)

Pri Kidriču smo se dobili tako, kot smo se dogovorili. Blizu so bili grmiči za primer potrebe in tudi štartna črta. Žal je bilo treba 15 min prej na start, in Senžinka je žal ostala ločena od naše Goladne ekipe. Pod vodstvom Slona smo jo ucvrli, najprej proti modri stolpnici, potem pa še naprej. Gremlin je kazal metre in minute, Simi, Obi in kmalu tudi Klaudi pa smo jo pujsali za oranžnim vodjem. Okrepčevalnice so bile za 5, vreme je bilo super, družba še bolj, edino, kar sem pogrešal, je bila kondicija. ;)

Tek je minil kot v snu, in kot bi mignil smo se bližali Šubičevi. Simi se je hrabro borila z elementi do konca, meni pa je v finišu ob pobegu Obija padla rdeča zastavica in sem se zapodil za njim. Pa če nisva ene 10 tekačev prehitela v ciljni ravnini! Kot da bi imeli piknik. Hm.

Po teku ni bilo časa za jamranje (pa tudi vzroka ne), treba je bilo naprej, na analizo. Vsem se opravičujem, ker sem sobo očitno rezerviral ob 13h, prvi pa smo prišli ob 14.10, zato so bili natakarji penasti. Vsekakor se jim pena precej ur ni posušila, zato sem odprt glede predlogov za lokacijo nove analize.

Nato sem šel nazaj na traso, pričakal Slona (revež je zgrešil cilj prvič in je moral kot raketa še enkrat okoli Lune). Tokrat sem bil zraven, in smo ga uspeli utiriti in naciljati. S 3:58 je svoj čas izboljšal za 47 minut, kapo dol!! Je bil pa ta moj zadnji km s Slonom fizično najtežji v celi nedelji.

Analiza se je nadaljevala tudi po prihodu 42k in še prekmalu smo morali domov. Vsekakor veličasten tekaški praznik, po vaši zaslugi! Vesel sem vas bil, spet in vsakogar posebej.

Lep let,
Pegaz :)

Ja in? Kaj s'pa zdej s tem povedou?
Uporabniški avatar
 kacj
Malo pozno se moji vtisi :)
Zatem, ko sem pred mesecem in pol pretekel svoj prvi maraton, sem se odlocil, da poskusim tudi na Ljubljanskem tadolgo razdaljo :roll: Ker sem imel v zadnjih tednih tezave z bolecino v podplatu (kost), sem v glavnem intenzivno pocival :D

Tako je bila najvecja zelja ta, da pridem do cilja. Vseeno pa sem startal s tempom za rezultat okoli 3:30 :roll: Pravzaprav sem zacel se hitreje in prvi kilometri so bili precej pod zelenim tempom 5:00/km. Tukaj sem dohitel Staso, ki mi je pomagala kontrolirati tempo v naslednjih nekaj kilometrih ;) Lepo sem uspel drzati do 13. km, ko me je scipnilo v gleznju, po nekaj sto metrih pa je ze tako bolelo, da sem se moral ustaviti. Glezenj sem malo zategnil in razgibal, tako da sem dalje lahko nekako (med tekom) sepal. Po par km je bolecina le popusitla in lahko sem (skoraj) normalno stopal. Hitro je prisel konec prvega kroga, ki je bil povsem v okvirih zelenega, okrog 1:44. Mnozica okoli ciljnega prostora me je kar pognala naprej in kar nekaj casa sem potreboval, da sem spet upocasnil na "pravo" hitrost. V drugem krogu smo bili tekaci precej razredceni, se vedno pa smo se obcasno prehitevali. Tudi na "pocivaliscih" sem si vzel vec casa za pitje in hranjenje :roll: Proti koncu sem ze posteno cutil noge, ciljni finis pa je vseeno se ostalo nekaj moci. Zadnji kilometer je bil res fantasticen. Od studentov, TF stanta pa do ciljne mnozice. Sploh se ne spomnim, kako sem pretekel Presernovo in Subicevo :razz: Tudi cas super, malo pod 3:32 :lol:

Tudi na analizi sem se imel fajn, edino na pico sem cakal rekordni cas :twisted:
 janezk
Še moj komentar: :D

Najprej pohvala organizatorjem za dobro izpeljano prireditev in čestitke vsem, ki so zmogli zastavljen cilj, še posebno tistim na 42-tki!

Mi smo se družinsko udeležili LM, vsi prvič. Ker smo prijave za promocijski tek poslali zadnje dni po E-pošti, žal niso bile upoštevane. Kljub temu so bili prireditelji zelo tolerantni in otroci so ravno tako lahko tekli, ter dobili pričakovane nagrade.

Sam sem letos tekel svoj prvi polmaraton. Vleklo me je že lani, in že takrat sem se odločil, da naslednjega ne bom izpustil. Vtisi so enkratni! Teči v takšni množici po centru Ljubljane in ob takšnem številu navijačev, je res pravo doživetje. Tudi vreme in trasa proge sta bila zame idealna, le asfalta nisem najbolj vajen. Ciljal sem čas pod 1h30', želja je bila 1h25' in na koncu se je izšlo še malenkost bolje, tako da sem prebil svojo magično mejo - povprečen čas malo pod 4 min/km. Res pa je, da sem se (bolj slučajno) zelo dobro postavil na štartu, saj sem bil le dobrih 5 m za afričani. Bolj slučajno zaradi tega, ker sem hotel preventivno na WC, pa je bila takšana gužva, da sem raje kar ostal v boksu in kmalu so odstranili ogrado, da sem šel med prvimi na štart. Začel sem malenkost prehitro, kar sem ugotovil pri ozanki 2km, previdno zmanjšal tempo za nekaj sekund/km in potem nadaljeval naprej v enakem ritmu vse do cilja. Težav na srečo ni bilo nobenih, počutje odlično, sicer pa drugače skoraj ni moglo biti ob toliko navijačih. Še posebno aktivni ste bili TF-jevci. Tudi okrepčevalnice so bile dobro pripravljene in pohvale kemiku in kolegom(icam). Skratka res praznik teka v Ljubljani in dobra reklama za drugo leto, ko nas bo še več.

Po končanem teku smo se od cilja vračali proti Rožni, kjer smo imeli parkiran avto in med potjo smo bili priča težavam tekača, ki je povsem omagal 500m pred ciljem. Hitro smo šli čez cesto in mu skupaj s še nekaterimi poskušali pomagati, kar se je dalo, dokler ni prišla reševalna služba. Dogodek omenjam predvsem zaradi negativnega presenečenja nad večino prisotnih gledalcev, ki se za tekača enostavno niso zmenili. Mislim, da se moramo v takšnih primerih vedno postaviti v vlogo trpečega in mu priskočiti na pomoč.

Pa en lep pozdrav bralcem in članom TF
Uporabniški avatar
 klatez
Ja, blo je fajn...

Vse kao "tekaške cilje" te sezone sem izpolnil že prej, tako da sem bil neobremenjen. Edino, kar me je skrbelo, je bilo dejstvo, da kakšnih dovolj dolgih tekov nisem izvajal že od konca aprila. Pa me je vseeno zanimalo ali bo šlo preteči maraton.

Tam nekje do 32 km je šlo kot po maslu, potem pa so me pričeli grabiti krči v stegenskih mišicah. By the way - moj najdaljši dolgi tek pred tem maratonom je bil 32 km. Seveda imam glavno maratonsko lastnost - trmo - zato sem nadaljeval. Tekal pa sem zeeeeeelooooo previdno in prišel celo do konca. Sam čas pa se mi je glede na težave zdel neverjeten (očitno sem imel dovolj zaloge iz prvega kroga).

Tudi meni je ta proga bolj všeč od lanske, vzdušje je tudi vsako leto boljše, še posebej pa sem si zapolnil TF navijače in pa seveda Kemika na okrepčevalnici. Pa kaj pomaga Kenijcem rezultat, če pa so sami. Saj na tem maratonu še odstopit ne moreš (prvič bi te bilo sram, drugič pa te takšno navijanje vzpodbudi in prideš do konca).

A ja, sem že povedal da je blo fajn?
Uporabniški avatar
 žine
hoj,
letošnjega LM sem se udeležil kot gledalec/navijač in užival skoraj kot da bi tekel :D Predvsem je bilo zanimivo opazovati dogajanje na postaji z vodo na priključku Večne poti. Najprej skupina kenijcev, kot tista stara zelena dizlarca brez vagonov, ki se jo včasih vidi prileteti po progi in oddrvi potem nekam v neznano. Potem nekaj hitrih domačinov in potem počasi vedno večje skupine...najprej se podajalci vode še trudijo pobirati odvržene kozarčke potem pa je asfalt vedno bolj pokrit s pokajočo plastiko, vse šklepeta in poklja od pohojenih kozarcev, marsikdo v gneči ostane brez osvežitve, prehuda gneča je in vsem se še vedno mudi naprej....nekaj pofotkanih vtisov pa v galeriji: http://www.sportosplet.net/galerija/thu ... ?album=610

lpŽ
 mojA
žine napisal/-a:hoj,
letošnjega LM sem se udeležil kot gledalec/navijač in užival skoraj kot da bi tekel :D Predvsem je bilo zanimivo opazovati dogajanje na postaji z vodo na priključku Večne poti. Najprej skupina kenijcev, kot tista stara zelena dizlarca brez vagonov, ki se jo včasih vidi prileteti po progi in oddrvi potem nekam v neznano. Potem nekaj hitrih domačinov in potem počasi vedno večje skupine...najprej se podajalci vode še trudijo pobirati odvržene kozarčke potem pa je asfalt vedno bolj pokrit s pokajočo plastiko, vse šklepeta in poklja od pohojenih kozarcev, marsikdo v gneči ostane brez osvežitve, prehuda gneča je in vsem se še vedno mudi naprej....nekaj pofotkanih vtisov pa v galeriji: http://www.sportosplet.net/galerija/thu ... ?album=610

lpŽ

ODLIČNE FOTKE! SUPER!
 klavdija
Ojla,
pa še lep pozdrav iz doline Soče. Kaj naj rečem, čestitke vsem, predvsem pa organizatorjem. Jaz sem na desetki plačala ceno norega tedna z vključno soboto. Pa drugo leto bolje.. Naj izkoristim za čestitke in komentarje:
- čestitka možu (1.24) in Nežki (1.45) - fenomenalno
- Dušan, nisi bil neopazen. Jaz sem navijala in vpila na cilju. Čestitam!! Če se mi ne bi mudilo domov, bi te v Ljubljani povabila na obljubljeno pivo!
- Vlajko - čestitke! Tista sekunda čez pomeni, da se vidimo na naslednji enaindvajsetki.
Lep jesenski dan vsem.
Uporabniški avatar
 oranzni_slon
Pozdrav!
pegaz napisal/-a:....Sicer sem junija še sanjal o 42, pa mi je Slon prostodušno priznal, da bi me on skenslou, če se ne bi sam premislil. Tako, kot letos na naših jablanah ni zraslo nič,.....

8) Kompanjeros, jaz sem preprosta dusa in ne gre drugace kot prostodusno. :) :P Ze za trojke bi te moral z gajzlo po **** ****, pa se mi je malo moja roka smilila. :) Zgodbe naprej nima smisla obnavljat je pa polna tezav in tegob, ki so te tiscale skozi celo leto. In potem naj te suhtam, da pojdi dva kroga :?: Ajajaj. Lepo prosim, da tudi ti meni naglas poves moj emso, ko in ce bom zacel blodit s kaksnimi bolanimi casi. ;) :)
pegaz napisal/-a:Nato sem šel nazaj na traso, pričakal Slona (revež je zgrešil cilj prvič in je moral kot raketa še enkrat okoli Lune). Tokrat sem bil zraven, in smo ga uspeli utiriti in naciljati.

Se mi je zdelo, da mi Simi namiguje, da grem prehitro v tisti ovinek in da me bo odneslo nazaj v vesolje, ampak takrat je vladalo v meni navdusenje nad hitrostjo in v taksnih momentih me cisto odnese. :twisted: Hvala Pegaz :!: Kdo ve, morda bi se sedaj krozil po Ljubljani :?: :) He, he, morda bi me pocasi le zaneslo proti pivovarni :?:

lp, oranzni slon, Jusuf al Islam :twisted:
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 13

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA