Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 [mikkeni]
tekačica napisal/-a:[quote="[mikkeni]Imel sem to srečo da sem se videl na TVju, v ozadju zmagovalca, še dobro da se me tok slabo vidi, ker sem pricapljal kot kakšen invalid (levo koleno)

A ti si bil ta nesrečnež :?: ... potem sva pa res eden za drugim zaključila :D A si zdej dober?[/quote]

Koleno, ne vem gre na boljše, vendar s kakim tekom ne smem še forsirat, saj sem danes poizkušal z lahkotnim tekom. Ja ne vem, če misliš pravega, sicer pa si lahk ogledaš par fotk pa boš tkoj vidla, če sem bil tisti jaz ;)
Uporabniški avatar
 Tjaša
Čestitke vsem udeležencem 11.LjM. Lepo je bilo srečati spet stare obraze! :wink:
:arrow: Nekaj fotk :lol:
Uporabniški avatar
 Špik
Za menoj je še ena športna prireditev s kamero na rameh (in na kolesu - 30km sem prekolesaril z vami), se mi je pa tokrat kar knedl naredil v grlu ko ste štartali, sem bil pošteno jezen nase, da nisem bil med vami!!!

Ponovno bo treba obuti superge, kakšno kilo dol spravit (včeraj sem sopihal na smučkah kot že dolgo ne) in nasvidenje na 12. LM.

Nekaj o maratonu pa bo še tudi v oddaji ZDAJ! v petek okoli 18h na TVS2.

lp
Uporabniški avatar
 vidavida
Tudi z moje strani vse čestitke udeležencem teka.
Že nekaj let se udeležujem LM-ja kot navijač in moram priznati, da je tudi za navijače vzduše fenomenalno. Še posebej, če na progi poznaš in navijaš za veliko kolegov.
Žal sem za udeležbo na teku premalo pripravljena, morda čez kaki dve leti. Enkrat se bo treba preizkusiti tudi na tekmovalni strani.

Nad prireditvijo nimam pripomb. Glede na število ljudi, ki se vsako leto zgnete v Ljubljani, nisem opazila kolapsov organizacijskega sistema. Tudi organizatorji na progi (usmerjevalci) so bili zelo dobro razpoloženi in nekateri celo zelo duhoviti. Velikokrat se tekaških prireditev udeležim kot gledalec, pa moram žal ugotoviti, da so organizatorji nervozni med samo prireditvijo, kar posledično prinaša slabo voljo in nerganje. Tega v Ljubljani še nisem zasledila.

Kapo dol.

Se vidimo naslednje leto. Na kateri strani pa še ne vem. :D
Uporabniški avatar
 ROSI64
O maratonu ste že napisali veliko vtisov takšnih in drugačnih, nekateri ste zadovoljni nekateri ne. Življenje je pač tako in za ljudi različno. Jaz sem bil z organizacijo maratona zadovoljen.

Veliko sprašujete kaj je bruto in kaj neto čas? Bruto čas je od poka pištole (letos iz topa, ker je bilo svetovno vojaško prvenstvo) do prehoda ciljne črte. Neto čas pa je od prehoda štartne črte do prihoda ciljne črte.

Uradno se šteje bruto čas in to zaradi preproste razlage:
predstavljajte si tekmovalca A in tekmovalca B. Tekmovalec A štarta ob poku pištole in s tem takoj prečka štartno črto, teče svoj ne preveč hiter tempo saj je vodilni in ga nobeden ne ogroža in tako tudi prvi preteče ciljno črto. Tekmovalec B pa štarta 1 minuto za tekmovalcem A in teče hitreje od tekmovalca A, vendar skozi cilj priteče z 10 sekundami zaostanka. Če bi torej šteli neto čas bi bil zmagovalec tekmovalec B, ker pa to ni pošteno saj bi tekmovalec A lahko hitreje tekel če bi mu zelo blizu sledil tekmovalec B in ga hotel prehitevati.

Za lastno evidenco vam pa organizator meri neto čas, ker lahko tako dejansko vidite pretečen čas od štarta do cilja.

Upam da sem vam vsaj malo razložil kaj pomeni neto in kaj bruto čas.

PA NE PREVEČ EN ČEZ DRUGEGA BLATIT, SAJ V PRAVEM ŠPORTNIKU JE: "ZDRAV DUH V ZDRAVEM TELESU"
Uporabniški avatar
 Coyote
Še moje videnje 11. LM. Tekel sem drugič na 21 km, na koncu zadovoljen in srečen hkrati. Hvala navijačem ob progi za spodbujanje, naslednje leto je moj cilj 42 km.
Čestitke prav vsem udeležencem LM in da nas bo naslednje leto še več.
P.S. ali morda kdo ve kje bodo objavljene slike telačev?
Uporabniški avatar
 ZadniKING
No, evo tudi še mojega post festuma 11. izvedbi ljubljanskega maratona!
Sem malo računal in ugotovil, da je bila to moja osma 42ka. A kakor bi bila prva, sem se zakalkuliral v tempu, še zlasti vsled dejstva, da mi letos definitivno primankuje prepotrebna kilometrina za maraton. Tako se mi je pripetilo zbadanje po mišicah hitro po 33. km, zaradi česar sem upočasnil tempo teka do minimuma. Vseeno so še pred tablo z napisom 35 pričele mečne mišice leve noge nevarno trzati. Ker imam še iz svojih fusbalerskih cajtov (slabe) izkušnje s krči, sem se najprej povsem ustavil, potem pa lepo počasi odpešačil v cilj. No ja, slab kilometer pred ciljem me je skupina navijačev "sprovocirala", da sem zadnje metre spet (zelo previdno sicer) odtekel! Svoji napovedi sem tako dodal dobre pol ure zamude, 4:15 in še nekaj je moj najslabši rezultat v zadnjih dveh letih, vendar pa nisem pretirano nezadovoljen. Je vzdušje na in ob progi tisti dejavnik, zaradi katerega bom poleg tudi v prihodnje. Za povrhu pa je "ljubljanc" tudi priložnost, da srečaš "stare" znance in prijatelje...

PS

Dilema bruto - neto čas, kateri naj bo merodajen za uvrstitev, je smešna! In razlaga zgoraj nad mano ne zdrži! Če se - hipotetično - jaz osebno zapodim s starta minuto za onimi prvimi in jih dohitevam, ter na koncu pritečem v cilj recimo tretji, a s pol minute boljšim časom kot je zmagovalčev, potem je organizator v velikih "govnih", ako obvelja kar je zapisal(a) ROSI64. Nekdo najhitreje preteče razdaljo pa ne zmaga!?! Alo!
Izkušnje imam tudi z ameriških tekaških prireditev. Tam je vrstni red ne nujno tak kot je ob prihodu v cilj. S tem, da so najhitrejši tekači (z osebnim rekordom pod 2:45 recimo, t.i. "elite class") vedno že ob štartu na začetku večdeset tisoč glave množice in imajo isto izhodišče, posledično na TV ekranih vedno prikažejo PRAVE zmagovalce... No v Evropi se pač prakticirajo drugačne metode...
Uporabniški avatar
 Jančika
Najprej vsem skupaj lep pozdrav. To je moj prvi post na TF, berem vas seveda že dolgo, samo za povedati do sedaj nisem imela kaj :oops: .

V nedeljo sem prvič sploh tekla na kakšni tekaški prireditvi. Želja je bila prisotna že dolgo in za rojstni dan (ga imam 28.10.) sem si jo končno uresničila. Tekla sem na 10km. Vzdušje mi je bilo všeč, z organizacijo sem tudi zadovoljna. Navijači ob progi so me parkrat potegnili dalje, najlepša hvala!

Rezultat (1:07:16) in uvrstitev (708.) mi pri vsem skupaj sploh nista pomembna - cilj je bil dosežen s tem, da sem celo progo pretekla v enakomernem tempu in da me na koncu niso obletavale črne misli :P .

Vsekakor sem kar malo ponosna nase - dokazala sem si, da je mogoče tudi slabe štiri mesece po (drugem) porodu, ob dveh otrocih in polnem dojenju narediti nekaj samo zase, nekaj samo svojega. Štiri mesece po prvem porodu še niti nisem začela ponovno teči.
Uporabniški avatar
 ROSI64
ZadniKING napisal/-a:PS

Dilema bruto - neto čas, kateri naj bo merodajen za uvrstitev, je smešna! In razlaga zgoraj nad mano ne zdrži! Če se - hipotetično - jaz osebno zapodim s starta minuto za onimi prvimi in jih dohitevam, ter na koncu pritečem v cilj recimo tretji, a s pol minute boljšim časom kot je zmagovalčev, potem je organizator v velikih "govnih", ako obvelja kar je zapisal(a) ROSI64. Nekdo najhitreje preteče razdaljo pa ne zmaga!?! Alo!
Izkušnje imam tudi z ameriških tekaških prireditev. Tam je vrstni red ne nujno tak kot je ob prihodu v cilj. S tem, da so najhitrejši tekači (z osebnim rekordom pod 2:45 recimo, t.i. "elite class") vedno že ob štartu na začetku večdeset tisoč glave množice in imajo isto izhodišče, posledično na TV ekranih vedno prikažejo PRAVE zmagovalce... No v Evropi se pač prakticirajo drugačne metode...

A potem po tvojih merilih bi nekdo tekel naslednji dan in to z najhitrejšim časom in po tvoji razlagi bi pa bil zmagovalec in ne tisti ki je prvi pritekel v cilj.
Uporabniški avatar
 tekačica
[mikkeni] napisal/-a:Koleno, ne vem gre na boljše, vendar s kakim tekom ne smem še forsirat, saj sem danes poizkušal z lahkotnim tekom. Ja ne vem, če misliš pravega, sicer pa si lahk ogledaš par fotk pa boš tkoj vidla, če sem bil tisti jaz ;)

Na ta zadni okrepčevalnici so te z enmu sprejam našprical po kolenu... če tapravga mislm :?:
 dragons
Še jaz na kratko.
Lepo je bilo biti delček prireditve v Ljubljani.
Čestitke vsem tekačem za celoletni trud in navijačem za neumorno navijanje .

lp
Drago
Uporabniški avatar
 marčni zajec
tudi jaz sem bil prvič na 21km. moj cilj (pod 2h) dosežen, čez organizacijo nimam pripomb...meni je bilo super.
hvala za vzpodbudo navijačem TF na križišču pred podvozom.
lep pozdrav vsem
 MikMik
Hvala vsem ki so navijali ob progi, še posebej pa TF viharju, ki nas je čakal na strateški poziciji
in povzročil šprint proti cilju ko sem še sekundo pred tem štel metre kako priti do cilja.

Vzdušje je bilo res super lepo in moram povedat, da nisem mogel kaj, da
ne bi ploskal vsem glasnejšim skupinam navijačev. No TF kotičku sem namenil tudi poklon :)

Skratka to je bila moja druga 21ka. Izboljšal svoj čas izpred 1 meseca za 13
minut, predvsem pa razen žuljev prišel z nasmehom in odlično razpoložen v cilj.

Bil na lokaciji analize, ampak očitno prehitro in potem pač pobegnil nazaj v MB.
Uporabniški avatar
 kostolomc
Pozdravljeni, sicer sem že kar nekaj časa prebiral tale forum no zdej sem se pa končno tudi registriral in evo moram tudi jaz napisati par besed o maratonu...bil je moj 9. od tega sem bil 4x na 42 in letos petič na 21 km....glede na količino treninga sem zelo zadovoljen da sem uspel priteči pod 1:50.....naslednje leto pa planiram zopet za deseto obletnico udejstvovanja, preteči 42 km.....trenirati sem pa začel že včeraj hehehhe....
Me je pa zakuril Dunajski maraton ki bo 29. aprila 2007...in bi vprašal če je kdo že bil tam......naj malo opiše zadevo ?
Uporabniški avatar
 triman
Bi izkoristil forum, da se vsem zahvalim za bučno navijanje, ki sva ga bila deležna skupaj z enoletno hčerko. Tekla sva z vozičkom na 21km, toliko spodbudnih besed in navijanja pa še nisem bil deležen nikoli. Tudi, ko sem bil zelo visoko uvrščen. Zaradi gneče sva začela bolj iz ozadja, potem se pa počasi prebijala naprej in dosegla čas 1:35 oziroma 1:33 neto. Hčerka je približno pol poti prespala, drugače je pa medtem ko so nama ploskali tudi sama ploskala. :))
Še enkrat hvala vsem navijačem !
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA