Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 lojzeP
Dobrodošel GTA !

Lepo si tole seciral - kot pravi športnik si pokazal karakter, kot se spodobi

Zasleduj rubriko "Treningi v Kranju" in se kdaj oglasi - ponavadi ob sredah

2x NLP
Uporabniški avatar
 pegaz
GTA napisal/-a:Rezultat 10-ih tednov:
1. NE KADIM VEČ
2. IMAM 8 KG MANJ, ČEPRAV JEM NORMALNO(na hrano se nisem preveč oziral, saj je bilo preizkušenj kar dovolj)
3. POČUTIM SE SUPER, SUPER, SUPER!!!
4. TEČEM Z UŽITKOM (tudi ko sem bil aktiven športnik, sem se vedno izogibal fitnesu in teku, saj sem se ukvarjal s kolektivnim športom z žogo in mi je bilo vse ostalo odveč)
5. POZITIVEN POGLED NA VSE - neverjetno kako lepo in preprosto je lahko življenje.

Pozdravljen, GTA!
Ostani z nami, poskrbi, da se bo ta "filmska" zgodba o uspehu še nadaljevala, in da še komu pomagamo čez prag teka!

Dobrodošel, Pegaz :)
Uporabniški avatar
 pershing
GTA napisal/-a:15. avgusta ko smo se vrnili iz morja je bilo po lenarjenju stanje tako:
185/97/35 in dve škatli čikov dnevno. Neokreten, nažrt, naveličan vsega...
Rezultat 10-ih tednov:
1. NE KADIM VEČ
2. IMAM 8 KG MANJ, ČEPRAV JEM NORMALNO(na hrano se nisem preveč oziral, saj je bilo preizkušenj kar dovolj)
4. TEČEM Z UŽITKOM (tudi ko sem bil aktiven športnik, sem se vedno izogibal fitnesu in teku, saj sem se ukvarjal s kolektivnim športom z žogo in mi je bilo vse ostalo odveč)
5. POZITIVEN POGLED NA VSE - neverjetno kako lepo in preprosto je lahko življenje.
Glede na to, da v svoji okolici nimam kaj veliko podobnih osebkov obljubim, da vas bom v naprej pridno bral in sledil in se upam kaj pametnega od vas tekaških mačkov tudi naučil.
Lp vsem ob želji, da se na kakšnem teku tudi srečamo!!!

Tako se dela GTA, to je edina pot da se spraviš v red. Kar korajžno naprej - splača se. Se vidimo :!: :!: :!: :wink:
Uporabniški avatar
 Fotr
GTA napisal/-a:Rezultat 10-ih tednov:
1. NE KADIM VEČ
2. IMAM 8 KG MANJ, ČEPRAV JEM NORMALNO
4. TEČEM Z UŽITKOM
5. POZITIVEN POGLED NA VSE!

Bravo, GTA, za tvoje vztrajanje, točno to bi na forumu radi povedali vsem, da je tek in gibanje osnovna potreba človeka, osnova za kvaliteto življenja in zadovoljstvo. V to spada tudi druženje tekačev na treningih tekih in analizah. Vedno bolj se čudim, kako to, da se mnogi ki tečemo, srečamo prvič, a si imamo toliko za povedati, kot da bi se od nekdaj poznali. GTAjeve izkušnje so še en dokaz o zdravilnem poslanstvu teka, so ponovna motivacija za vse, ki še dvomijo, za vse, ki se jim gibanje upira, za vse, ki bi radi življenje gledali pozitivno. GTA, vidimo se na kakšni tekmi ali treningu!
Uporabniški avatar
 Fotr
Včeraj sem si ogledal krivuljo mojega srčnega utripa in videl, da sem na LM večinoma tekel z maksimalnim srčnim utripom, kar pomeni, da sem se matral kot konj, učinka pa nobenega. Vlekel kot konj s hitrostjo vola. Ne znam si razložiti, zakaj tako visok srčni utrip, mogoče veliko pričakovanje, slavnostno vzdušje, množično navijanje. Verjetno so še drugi vzroki. To ne pišem kot opravičevanje za slab čas, ampak kot izkušnjo in spoznanje, ki bo mogoče še komu koristilo
 maraton 100
Fotr pozdravljen!

Si bil na LM tako zaseden,da nisem mogel priti do tebe, da bi kakšno rekla. Ti si tako prepoznaven ,da te je težko zgrešiti. Bil sem na tribuni,ko si prihajal v cilj in nisem mogel čez ograjo ,da bi ti čestital.
Nikoli pa da več ne omenjaš "slab čas". V naših letih nič več ne šteje čas, šteje samo količina prelitega znoja. Vsi ki so pretekli v cilj so zmagovalci. Cilj pa si postavi vsak sam.
Okrog pulza pa toliko, na tekmi pulz ni vedno pokazatelj obremenitve. Večino je nekaj psihičnega dodatka in je puls večji kot običajno na treningu pri isti hitrosti ( pri meni je to 10-15 utripov).
Prijeten tek ti želim!

LP, Stane
Uporabniški avatar
 Andrejc
GTA napisal/-a:1. NE KADIM VEČ
2. IMAM 8 KG MANJ, ČEPRAV JEM NORMALNO
4. TEČEM Z UŽITKOM
5. POZITIVEN POGLED NA VSE

Bravo, GTA!
Pri meni je bilo v sredini avgusta podobno (189/95/29), le kadil nisem (samo občasno kakšen čik). Po neaktivnem poletju (imel sem kao izgovor, da ni bilo časa) in manj aktivnem zadnjem obdobju, sem sedel pred TV s pivom v eni roki in čokoladi v drugi in gledal olimpijski maraton. Že prej se je kopičilo, zdaj pa je bilo dovolj. Začel sem redno trenirat, včlanil sem se na TF in sklenil, da grem v jeseni na 21km v LJ. Najprej sem lahko pretekel le 20 min brez hoje, po 14 dneh pa že eno uro, itd., v začetku oktobra pa že 35km. Shujšal sem 9kg (v dveh mesecih) in se začel redno prehranjevat. Ker sem gorenjc in sem imel zastonj prijavo na 42km (zaradi trojk) sem se pač tako prijavil, z namenom, da bom tekel le en krog (uvrstitev mi sploh ni bila pomembna), a sem se 2 tedna pred LM premislil. No, ta pospešen napredek je sicer posledica ukvarjanja z alpinizmon v preteklih letih (upam da bo čas še za naprej), ko sem imel kar precej kondicije, sem pa danes zelo vesel, da sem prišel nazaj. In zdaj bo šlo le še naprej! Sem si obljubil!

LPa
Uporabniški avatar
 Fotr
maraton 100 napisal/-a:...Nikoli pa da več ne omenjaš "slab čas"...

Hvala, Stane za vzpodbudne besede, slab čas omenjam zato, ker vem, da sem sposoben teči bolje, vsaj na treningih je vse kazalo, da bi lahko pretekel 21 km v času okoli 2 uri. Saj nisem razočaran ali slabe volje, samo vzroke hočem ugotoviti, zakaj mi je šlo tako težko.
Upam, da se bova srečala na kakšni tekmi ali analizi in da bova kakšno rekla. Po navadi je tako, da ko se srečamo forumci prvič, si imamo veliko za povedati in izgleda kot da se že od nekdaj poznamo. Prepričan sem, Stane, da bo pri nama ravno tako.
Uporabniški avatar
 kacj
Se moj prispevek na temo LJM (precej pozno, pa spet verjetno bolje kot nikoli)... :?
Lani sem se prvic okorajzil in pretekel 21 km na LJM - prvic sem pretekel kaj vec od 9 km.
Za letosnji maraton sem upal, da bom uspel preteci maratonsko razdaljo, vendar si zaradi premalo treninga v zadnjih mesecih nisem upal poskusiti. Tako sem spet tekel polmaraton in celo dosegel moj najboljsi cas na tej razdalji (to je bil moj peti polmaraton v letu dni). Bil sem navdusen nad dosezenim :P

Po prihodu v cilj sem pricakal stevilne clane nase ekipe, cestital sem tudi nekaj Forumovcem, ki sem jih poznal. Cez cas sem se pridruzil stajerskemu delu TF, ki je navijal pri Drami. Navduseno smo navijali za vse Forumovce, ki so premagovali se zadnje metre maratona, vzpodbujali pa smo tudi vse ostale, ki so bili tako blizu zelenemu cilju. Kapo dol vsem! :cast:
Analiza v EK je bila temeljita in veseli me, da sem spoznal veliko clanov TF :)

Tudi jaz cestitam vsem, ki ste premagali zadano razdaljo! :cast1:
Uporabniški avatar
 Staša
Mimogrede, zmagovalec je iz Burundije. Kaj vemo o Burundiji?

Čist mal večja od Slovenije (27K), prebivalcev pa trikrat več, v vzhodni Afriki (med Kongom, Ruando in Tanzanijo), večina Katolikov, glavno mesto, pazi to... BUJUNBURA (nikoli slišano :? ), menda "slovi" po nemirih med poljedelci in godedorejci, govorijo kirundsko in francosko (je pa free od 62.)...

ojej... (sproti berem), pismenost samo 35%!!! BDP na prebivalca 160 dolarjev :( , je pa negativen (pada). V glavnem le samooskrbno kmetijstvo, izvažajo kikirikije (njami), čaj, kavo in, Mojcej77, Lučko in Runner, TOBAK.

Še nekaj groznega: povprečna pričakovana življenska doba za ženske je 42, za moške pa 38 let.

Sicer planotasto, pa ekvatorialno podnebje imajo (2 deževni dobi, a ne veliko padavin), temperatura pa okrog 23. O, pa en vrh mal nižji od Triglava imajo (Mount Heha, 2 670 m).

ZNAMKE:
http://maxxx.slohosting.com/index_files ... rundi.html
HIMNA:
www2.arnes.si/~lkkpcj1/himn/burundi.mid

Še kdo kaj več ve?
 Lučko
Staša napisal/-a:BUJUNBURA (nikoli slišano

:shock: Kako da ne :?: Če se pelješ iz Litije proti Bujunbura, morš v Št. Jakobu it levo na obvoznico. :roll: :lol:
Pr nm v Litiji, otroc v vrtcu Najdihojca, prv dan obiska vzamejo državo Burundijo in njeno glavno mesto Bujunbura. :lol:
Ejejejejej... pa tolk ajfung :--
Uporabniški avatar
 pershing
Staša napisal/-a:Mimogrede, zmagovalec je iz Burundije. Kaj vemo o Burundiji?

Še kdo kaj več ve?

Staša evo ideje za naslednje popotovanje in objavo v Poletu :!: :wink:
Uporabniški avatar
 Fotr
Staša napisal/-a:...glavno mesto, pazi to... BUJUNBURA (nikoli slišano :?)

Občutljivo križankarsko uho se je našpičilo in ugotovilo da je glavno mesto Burundija Bujumbura (Leksikon Cankarjeve založbe, dopolnjena 3. izdaja 1998, stran 132, Slovenski veliki leksikon MK od A do G, stran 269, Veliki splošni leksikon DZS 1998 od A do Ch, stran 541) ali Budžumbura (Mala splošna enciklopedija DZS 1973, A - G, stran 240). Samo v vednost če se slučajno najde ta pojem v kakšni križanki.
:D :D :D :shock: :evil:
Uporabniški avatar
 pegaz
Lučko napisal/-a: :shock: Kako da ne :?: Če se pelješ iz Litije proti Bujunbura, morš v Št. Jakobu it levo na obvoznico. :roll: :lol:

Lučko, to si ti z Butorajem pri Črnomlju zamešal. Ne vem, kakšno majo himno pa vojsko, ampak vino pa hrano majo pa super! ;)

Sicer pa se po nekaterih virih glavno mesto Burundija piše z M, Bujumbura. Dodatne info so na tem mestu.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA