Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

bine
Desetič na ljubljanskih 42km. Lep tek, posrečeno speljana nova proga, približana ljudem, številnim navijačem. Nič slabše kot na kakšnem tujem maratonu.
Čestitke organizatorju, številnim prijateljem, prostovoljcem in sodelavcem ljubljanskega Timinga. Računam na to, da bo še prilika za pohvale in seveda tudi predloge, kako se da še kaj izboljšati. V štartnem prostoru so se mešali tekmovalci za vse tri proge.
Menim, da ni samo mene motila možnost prihoda na štart. Za 11. maraton nujno postaviti vhodne oznake na več mestih, z velikimi napisi s katerimi št. tevilkami lahko vstopajo tekmovalci. Po zgledu številnih maratonov v tujini.
Ne nazadnje zahvala številnim navijačem ob progi, še posebej prijateljem in znancem pod Brdom.
 laufar
Ejga, Bine, a sti Oskarja dobu? 8)

Drgač pa tole berem, eni hvalte, eni grajate, pa enmu to ni blo všeč, jest sicer nism bil prisoten in ne morem ocenjevat, samo, organizacijo pa prireditve mamo take, kakršne si zaslužmo!
Uporabniški avatar
 žure
Car napisal/-a: Vklopil sem pogon na trmo in začel slediti dvema »te-ef-ovcema«: najprej je bil inspiracija Žure , kasneje Gregorb...

Kul, še nikoli nisem bil nikomur inspiracija.

Car, car si!

PS
:D :D :D :D
Uporabniški avatar
 lojzeP
Na analizi v VB me je v totalno dobro voljo spravila Mojca 77, ki se poklicala, inu se zanimala, kako in kaj okoli teka in ( jasno ) analize. :D
Kljub vsemomogočim argumentom jo nisem mogel pregovoriti, da bi relacijo Črnuče - Vič v vsesplošnem interesu premagala, in nas počastila z obiskom. :roll:
Je pa obljubila, da naslednič pa zaziher 100,7690543 % pride :wink:

p.s. prijetno je, ko ti nekdo že tako dobro voljo povzdigne na še višjo ravan 8) :D
Uporabniški avatar
 Dušan
O Klavdija, si bla tudi na maratonu!!! Čestitam! Hvala za navijanje! Zadnjih par kilometrov je bilo res težkih, prihod v cilj pa veliko olajšanje ... in čudovit občutek! Sem si privoščil par pirčkov ... a v prijetni družbi bi teknili še bolj ... !! Tisti najin ... ja pokvaril se ne bo, čaka pa res že dolgo!

Pozdrav tja v lepe kraje!

Dušan
Uporabniški avatar
 Vlajko
klavdija napisal/-a:.....- Vlajko - čestitke! Tista sekunda čez pomeni, da se vidimo na naslednji enaindvajsetki.....

Hvala, T'minka, vračam čestitke. :D
Moja naslednja planirana polovička bodo najbrž Radenci. :wink:
Uporabniški avatar
 Junc
Vlajko napisal/-a: Moja naslednja planirana polovička bodo najbrž Radenci. :wink:

Nebi raje šli na mali kraški maraton?
Uporabniški avatar
 Vlajko
Junce napisal/-a:...Nebi raje šli na mali kraški maraton?

Brez skrbi, da bom tudi tam, vendar imam v Sežani neporavnane račune s "ta kratko". :wink:
Uporabniški avatar
 Špik
Še moji vtisi v parih točkah:

- lepo je bilo teči po ljubljanskih ulicah, v družbi tekačev namesto avtomobilov, prav poseben občutek (prvič na LJ maratonu)

- zelo dobro sem preživel zame dolgih 21km (čas sicer bolj slab, 1.57) glede na to, da sem od Celovca naprej samo kakših 6x tekel... Na štartu se nisem niti malo ogreval, ker sem delal praktično do štarta.

- dan sta mi pokvarial picopek oz natakar v VB, kjer jim ni uspelo v 1 uri speči pice :twisted: :twisted: :twisted: (je pa pivo toliko bolj pasalo)

- komaj čakam naslednjič, malo bolj pripravljen

P.S. Pa kar nekaj rdečih pik se vidi na posnetkih (ZDAJ! tvs2, petek 16.55)
 kotocom
LP

Kot kaže so tukaj vsi komentarji pozitivno naravnani. Tole je že moj 4. mali maraton in že prejšnji je imel nekaj problemov pri preskrbi s pijačo, ki so jih letos nadgradili.

Za prihod na štart sem se moral prebijati skozi nekakšne koridorje, kjer so gledalci ob štartu ustvarjali zelo ozka grla. Le napovedovalcu se lahko zahvalim, da nas je usmerjal na Prešernovo cesto.

Štart je bil zelo počasen, saj sem rabil več kot 2 minuti do štarta (moj osebni rekord) . To pomeni, da je bila prireditev zelo množična, kar pozdravljam.

Tek je lepo potekal, saj nisem tekel na čas, ampak s ciljem priti do cilja. Smešno je teči po cestah, kjer z avtom drvimo tudi po 80 km/h brez najmanjšega napora.

Stojnice ob poti so bile letos veliko bolje založene in se je redko zgodilo, da je bila stojnica prazna. Na eni stojnici(13-14 km) sem vseeno uspel vzeti edini prazen kozarec, saj drugih kozarcev ni bilo.

V cilj sem pritekel rahlo utrujen, potem pa so me zbodle nekatere stvari, ki jih je treba pokritizirati:

1. Od cilja do prejema vrečke je nastala ogromna kolona, tako da sem čakal pet minut v dolgi vrsti. Vsi smo bili utrujeni, dehidrirani in srečni, da smo prišli do cilja.

2. Ko sem prejel vrečko, sem se želel čim lažje in neboleče prebiti od štarta do avtomobila. Že pot s cilja je bila ena sama bolečina : sprehajanje po stopnicah gor in dol.
Kongresni trg je veliko bolj primeren za takšno prireditev, saj je dostop do štarta in cilja boljši, pa še stopnic ni.

Kako si lahko organizator zamisli rekreativca, ki porabi vso energijo za (mali) maraton, potem pa mora nepričakovano premagati še nekaj stopnic.

Matjaž
 Nataša
kotocom napisal/-a:Kako si lahko organizator zamisli rekreativca, ki porabi vso energijo za (mali) maraton, potem pa mora nepričakovano premagati še nekaj stopnic.

Če si za mali maraton porabil toliko energije, da ti je ni ostalo niti za dve štengi, potem nisi bil dovolj pripravljen.
Uporabniški avatar
 Špik
kotocom napisal/-a:
Kongresni trg je veliko bolj primeren za takšno prireditev, saj je dostop do štarta in cilja boljši, pa še stopnic ni.

Kako si lahko organizator zamisli rekreativca, ki porabi vso energijo za (mali) maraton, potem pa mora nepričakovano premagati še nekaj stopnic.

Zdej se pa že trparije klobsajo.... Sam na Kongrescu bi potem moral paziti ker je cilj na kalncu navzdol in bi se potem težko ustavil...

Pa za vrečke je bila že tukaj gneča, kjer je veliko večji prireditveni prostor kot pa na Kongresnem...
 Nataša
Špik napisal/-a:Sam na Kongrescu bi potem moral paziti ker je cilj na kalncu navzdol in bi se potem težko ustavil...

ja, in dodatne finance bi šle za mreže za metulje, v katere bi nas lovili... :lol:
Uporabniški avatar
 obi
kotocom napisal/-a:LP

1. Od cilja do prejema vrečke je nastala ogromna kolona, tako da sem čakal pet minut v dolgi vrsti. Vsi smo bili utrujeni, dehidrirani in srečni, da smo prišli do cilja.

Na večjih maratonih (Dublin, Rim) so ta problem rešili zelo elegantno. Ko prideš v cilj ti podelijo medaljo, potem pa greš lepo domov. S tem so ubili dve muhi na en mah;
1. ni ti treba čakati v vrsti na vrečko
2. ni ti treba utrujen vrečke nositi.
Uporabniški avatar
 žure
Ej aje kdo pregledal polet.

Našega Runnerja so scenzurirali :shock:

Kot da ga ni :lol:

Le dedič :lol:
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9