Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 MojcaZ
Tut moja prva 21-tka. Zelo, zelo zadovoljna! Men je blo vse OK! Najbolj pa sem bila vesela navijačev, še posebej TF navijačev! :clap: Hvala vam za vzpodbudo. Potem, ko sem zaslišala svoje ime (po megafonu) so me noge kr same nesle. :lol: Sm bla na cilju pa bi lahko še kr tekla. :P

Zagotovo bom še šla. Enkrat pa bo treba tut ker drug polmaraton sprobat (npr. Berlin, Palmanova,...). Za letos sem zelo zadovoljna sama s sabo, ker sem si izpolnila željo :juhuhu: (za letos imam 3 največje želje, torej mi ostaneta samo še dve :wink: ).

Lepo se imejte in uživajte na sončku.

LP, Mojca
Uporabniški avatar
 LILA
Pravijo. če si nekaj iz srca želiš se ti uresniči. Že lani sem imela željo na 42km pa zaradi natrganega legimenta na desnem kolenu odtekla 21km.
Letos na SAM-u poškodovala še levo koleno.(ultrazvok pokazal mal natrgan levi legiment). Po enem tednu počitka sem ponovno začela s tekom. Najprej 5km-bolečina-STOP. Čez par dni 7km-STOP. Čez en teden pretekla 18,5km in nato še 2 x cc 20km. Bolečina se je pojavljala minimalno. Zadnji trening (gorska varianta-gor in dol) pa sem bila z bolečino na začetku. Prijavljena že na 42km in nisem vedla, če bom lahko pretekla 21km ali če bom sploh šla. Ko sem dvigovala štratno številko sem bila v dvomih ali naj spremenim razdaljo. Pa je nisem. Na štart odšla zaskrbljena a mi je zbrana množica ljudi in tekačev dala filing in sem si rekla kar bo pa bo. IN JE BILO. Prvi krog 1,55(koleno je bilo glasno, da sem hotela že nehati in ko sem ugotovila, da bom morala počakati 20 minut, da bom uvrščena na 21 sem zavila v koridor za drugi krog. V drugem krogu pojačala muziko, ker število navijačev se je zmanjšalo in jasno tudi tekačev. Največji filing pa so mi dali navijači TF , saj sem morala tempo do cilja malo zmanjšat, da nisem pribruhala v cilj. Čas 4.02,57. Presrečna. Oba kolena danes že bolj tiha.

ZAHVALA VSEM NAVIJAČEM OB PROGI POSEBEJ TF IN LUČKOTU ZA SPODBUDNE BESEDE V PODUTIKU.
Uporabniški avatar
 obi
ZadniKING napisal/-a:PS

Dilema bruto - neto čas, kateri naj bo merodajen za uvrstitev, je smešna! In razlaga zgoraj nad mano ne zdrži! Če se - hipotetično - jaz osebno zapodim s starta minuto za onimi prvimi in jih dohitevam, ter na koncu pritečem v cilj recimo tretji, a s pol minute boljšim časom kot je zmagovalčev, potem je organizator v velikih "govnih", ako obvelja kar je zapisal(a) ROSI64. Nekdo najhitreje preteče razdaljo pa ne zmaga!?! Alo!
Izkušnje imam tudi z ameriških tekaških prireditev. Tam je vrstni red ne nujno tak kot je ob prihodu v cilj. S tem, da so najhitrejši tekači (z osebnim rekordom pod 2:45 recimo, t.i. "elite class") vedno že ob štartu na začetku večdeset tisoč glave množice in imajo isto izhodišče, posledično na TV ekranih vedno prikažejo PRAVE zmagovalce... No v Evropi se pač prakticirajo drugačne metode...

Tale dilema z bruto časom je že malo dolgočasna. Kakor jaz vem se tekma začne s pokom startne pištole. Takrat ura začne šteti čas in se ustavi ko pritečeš v cilj. Po tej logiki se tekmuje tudi na atletskih tekmovanjih in tudi rezultati so tako razvrščeni.
Ker pa je LM množična prireditev na kateri ni vsem omogočeno štartati istočasno merijo tudi neto čas, kateri je samo informativne narave (da vsaj približno veš koliko časa si tekel).

Tisti, ki vas tako moti bruto čas, enostavno sami poskrbite, da ne boste prikrajšani. Postavite se v prvo vrsto.
Uporabniški avatar
 ROSI64
Bravo obi postavil si piko na i.
Uporabniški avatar
 tamy
Hihi :lol: Tudi jaz in ostala skupina atletov [sprinterjev] smo prestali svoj tek, sicer "samo" rekreativni tek na 10km,ampak za nas je bilo ze to dovolj :oops:
Vzeli smo res rekreativni tek,ker smo se malo bali asfalta...pac smo sredi baze in "nimamo casa"- niti se ne zelimo poskodovati kaksnih noznih misic :roll:
Cas za nas ni bil pomemben,se manj pa uvrstitev...Moram pa priznat, da je bilo kar prijetno tect po Dunajski cesti :arrow: celo ulico so zaprli za tekace...yupi! Lani sem bila navijacica,ampak moram rect,da je tect mimo navijacev veliko boljse kot pa stat in ploskat :lol:

Tale dan mi je ostal v lepem spominu in drugo leto se ga verjetno tudi udelezim ob enaki misli-tja se grem rekreirat,zame tukaj ni pomemben cas...meni steje samo mojih 100m in 200m na tekmi :wink:
Uporabniški avatar
 Staša
Po 14 dneh počivanja v sončni jeseni in počutja kot da sem en nasedli kit, ko sem izgubila že vso koordinacijo, mi ni dalo miru, da ne bi šla pogledat mojih maratoncev ter jih malce spodbujat.

In bilo je super. Alja z izyemno družbo, Nta, Mateja, Simon, pa še nekaj bolj ali manj naključnih mimoidočih (in mimoplavajočih npr. meduz) smo se imeli enkratno, tudi samo kot navijači. Sama sem se najprej sicer res počutila na svojem stolčku nekaj med don corleonom in babico, ampak vsa ta tekaška srenja me je zopet navdušila. Res je super gledat te množice, še posebej, ker veš, da si sicer del nje...

Bravo, maratonci, čestitam vsem in vsakemu posebej! A se sploh zavedate, kolk je 10, 21 in kolk je 42??? :)

Sem se sem ter tja, ob opazovanju redarja, ki je moral kar naprej dopovedovati nejevoljnim šoferjem, prav zamislila kaj zamujajo ti nesrečniki, ki se jim svet ustavi, ker en dan ne morejo z avtom čisto povsem do željenega cilja! Tko no, tolk malenkostne reči (čeprav so res malenkostni tudi eni komentarji tule glede sto želja, ampak pustimo to...).

Komaj čakam, da bom spet zraven tudi kot tekačka!!! :D
 Nataša
Staša napisal/-a: Komaj čakam, da bom spet zraven tudi kot tekačka!!! :D

jest tut :D me je vmes parkrat kar špiknl, ko sem gledala vse tiste zadovoljne mimotekoče face :cry: Ampak sej bomo, sej bomo....
Uporabniški avatar
 RoKo
A kdo ve kje so objavljeni rezultati od vojske in policije?
Uporabniški avatar
 brankos
RoKo napisal/-a:A kdo ve kje so objavljeni rezultati od vojske in policije?

Za MNZ in Policijo bodo objavljeni na Intranetu - za 21km smo jih ravno danes prečistili, datuma objave ne vem. Če želiš neuradne za 21km mi sporoči mail in ti jih pošljem.
Uporabniški avatar
 IvanČ
Še nekaj o bruto in neto časih. Na Dunajskem maratonu, ki sem ga odtekel letos maja razvrstijo tekmovalce glede na neto čas. Isto tako je na Berlinskem maratonu. Na maratonu v Rotterdamu in Londonu pa za uvrstitev velja bruto čas. Mislim, da bo vsak tekač prijateljem povedal svoj neto čas ne pa bruto čas, ki je lahko na zelo množičnih maratonih tudi nekaj minut slabši. Kolikor vem tudi na maratonih v Ameriki velja za uvrstitev neto čas. Sicer pa kaj me briga uvrstitev, za mene šteje samo MOJ NETO čas.
Uporabniški avatar
 MihaPR
Takolele, še moje poročilo :)

Moj pred-polmaratonski teden je zaznamovala stava, ki je iz ob-šankovske (na pikniku TF) prerasla v vse-forumovsko. Obilna hidracija in paštazacija je prinesla smeh v službi in obremenitev lokalnega najboljšega soseda z zahtevami po špagetih :) Sicer sem imel doma ob vodji čirliderk močno podoporo, ampak na testeninki sem imel še krepke pomisleke okoli zmage. Sicer sem se skupaj z še1Pr, izyemno in softy udeležil slovenskega odprtja maratona (kjer je seveda paradiral tudi MatjazV), kjer je Pegaz uspešno igral mimobežnico, BojanU&Cujo zadnjo podoporo in tisti stari kerlci v testeninka šotoru najbolj bučno glasbo odkar hodim po žurkah.
Zjutraj me je moj kamški konkurent precej pred pomembno uro pobral s svojim Grintavc-mobilom in prepeljal v bližino štarta. Seveda bi se zahvalil najbližjemu grmu, ki je v nekajminutnih intervalih sprejemal mojo odvečno tekočino. hitro ogrevanje in prerivanje na štart, ki pa ni ravno uspelo. Štartal sem v boxu 2uri+ za 21km, kar je povzročilo prehitevanje prvih 10km.
Sicer mi je proga v Ljubljani vedno bolj všeč. Preden pridemo do ovinka je že skoraj 5 km :) vmes me je nadlegoval nek prepotenten Italjan, ki je celo mislil, dabo lahko držal moj tempo. srečal sem Milana (SAM) na progi in ob progi Obija, Damjana malo višje (hvala za dvojno navijanje). Mateja sem zagledal tam okoli klateza (dobr, da ma oranžno majco) in lovljenje tempa je bil kar velik projekt.
Od 13 km do konca lahko rečem, da je bil eden najboljsih tekov do sedaj. Matej mi je sproti tezil, da me bo prehitel, bodočemu tastu je skoraj odpihnilo fotoaparat, ko sva priropotala mimo, za konec pa sva se naši najboljši navijaški ekipi Slika(seveda jo je vodila moja Slika) tudi zahvalila s poklonom in končala z ramo ob rami v Vlajkovo dobro :).
Pravzaprav se mi je letos prvič zazdelo, da je ob progi stalno nekaj ljudi, navijačev. Tudi mediji so se potrudili (skoraj mi je čeljust dol padla, ko sem v ponedeljek zagledal sliko maratona na prvi strani menda naljbolj branega časopisa), saj so v soboto članki o maratonu kar sisili na naslovnice.
Tudi organizator (z nekaj kiksi, ki niso vredni) se je resnično potrudil, praktično ni bilo napak, tako da lahko rečemo, da je ta prireditev dobila mesto med evropskimi :).
Za konec, hvala moji tukalici, da me je prenašala, ko sem težil s karbo-loadingom sredi noči (in vsemi ostalimi bedarijami,nebulozami, tuljenjem v polno luno, itd, hvala lubi SlikaSlika, seveda je tudi Slikapustila v predalu), hvala vsem navijačem ob progi, med in ob koncu ter Mateju, da je držal tempo do konca ;)

Se vidimo naslednje leto.

P.S.: Famlija PR je bila letos v popolni postavi, še1pr na 10km, mi trije pa na 21, kjer je fotr MirkoPR dosegel izjemen čas 1:58:26 in mami MajdaPR 2:00:52 :) bravo Slika
 Pujsa
Čestitke vsem za vse osebne zmage :laola :clap:
Uporabniški avatar
 Fotr
MihaPR napisal/-a:...na 21, kjer je fotr MirkoPR dosegel izjemen čas 1:58:26

Mirko odlično, :D čestitam, leta ne pomenijo nič. :twisted:
Uporabniški avatar
 Speedy
obi napisal/-a:Tisti, ki vas tako moti bruto čas, enostavno sami poskrbite, da ne boste prikrajšani. Postavite se v prvo vrsto.

Ej, samo tega ne !!
Že itak se vedno v prve vrste rine vse preveč modelov, ki nimajo tam kaj iskati. Tako smo hitrejši prikrajšani, da nam je celo neto čas slabši kot bi lahko bil. Ej, a nismo mi še bolj bogi od onih, ki se ubadajo samo z bruto/neto razliko... :D
Uporabniški avatar
 primus
triman napisal/-a:...Tekla sva z vozičkom na 21km... ... potem se pa počasi prebijala naprej in dosegla čas 1:35 oziroma 1:33 neto. Hčerka je približno pol poti prespala ...
A prehladila se pa ni ?? :D :D

Čestitke !
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA