Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Hoj IRA,

lepo napisano in opisano. Ti naši teki so res nekaj posebnega. Kdor tega ne sproba, ne ve kaj dejansko zamuja. Vsaka tekma je zgodba zase in prav naše analize :drink in takšna poročila nam ta šport naredijo še lepši in zanimivejši. Hvala tudi tebi in Daliborju za super družbo.

Moram pa priznati, da jaz med tekom nisem opazil jezera :oops: , verjetno sem imel preveč dela sam s sabo. Zato se pa konec avgusta vračam na isto mesto in verjetno bo vsaj na biciklu dovolj časa za opazovanje pokrajine in okolice. A ja, prva disciplina bo pa itak čofotanje po jezeru, tako da ga bom tudi občutil :lol: .

Lp, MatjazV
Bravo IRA :clap: , super napisano poročilo, sem ga že nekajkrat prebrala. Moram priznat, da sem kar ene par solzic potočila :oops: ob prebiranju.

IRA napisal/-a:Mojca, hvala tudi tebi - moja sotekačica ... žal mi je, ampak tebe sva pa midva z Daliborjem dobesedno oropala nagrade :--( ... se ti bova oddolžila, obljubim!!!

Oh IRA, tole pa res ni, da bi se sekiral. Saj ne, da mi ne bi bilo v veselje in čast stati ob Maci in Eriki na odru in dobiti tisto krasno stekleno medaljo, ampak pri vsem skupaj je tole še najmanj pomembno. Najpomembneje je, da smo se imeli fajn, uživali, opazovali krasno okolico (videli jezero :lol:) in pa prejeli eno veliko porcijo motivacije. Ja, tile teki so res nekaj posebnega.
IRA, tvoje poročilo kar berem in berem, tok je fletno napisano, da se karbere. Tako kot Mojca sem tudi jaz ujela kako solzico,še nekrat podoživela tek,ki mi je ostal v spominu že lani.
Pa všeč mi je tvoje doživljanje, spremljanje občutkov drugih ljudi, senzibilnost in pozornost.
Rada imam in rada se družim z veselimi in dobrovoljnimi ljudmi. Še bomo kako ušpičili. Nas je kar nekajna TF, ki se radi smejemo in ki uživamo v vsem,kar spada k teku. Še bomo gledali jezera.
Ja, letos sem res videl jezero (lani sem ga spregledal)...je dokaj veliko ampak pogled se odpre glih takrat ko začne dolg vzpon...vsa pozornost je posvečena vzpenjanju do vrha.
Drugič smo bili pri jezeru cca.500m do cilja...spet tisto "še malo,še malo" in spet pozabiš na jezero.Seveda.ob easy teku je vse lepo vidno...kot na dlani.
Ja, ja ....
Tole jezero je res čarobno :mrgreen:
Eni ga vidijo, drugi ga ne vidijo ... :lol: Magično? Morda!

V bistvu je pa tako...
Ste že vidli kakšnega geparda, da vam pleza po solati ??? In opazuje vrt, ki je mimogrede prav tako lep, poseben in magičen ???
No tu na Faakersee-ju je bilo nekako podobno :D 8) :wink: :mrgreen:
No končno sem se tudi jaz spravil,napisat tudi moj vtis nedeljskega polmaratona.

Štart je bil malo hiter ker je veliko ljudi teklo na 10km in mi smo jim sledili. Ko se je skupina malo razredčila smo z Mojculjo in mojo hitrejšo polovico IRO upalili tempo med 6:30 in 6:45 kar mi je zelo ležalo. Ker sem zelo firbčen sem si med tekom ogledal celotno okolico jezera in kar mi je bilo še posebej všeč da so nekateri tekači že zdavnaj končali s tekom, je še vedno veliko ljudi spremljalo in spodbujalo nas počasne. V razmočenem gozdičku sem opazil tudi nekaj gob. Po dobri uri in dest minut smo se zatekli v drugi krog. Počutje je bilo super in zdelo se mi je kot da tečemo še hitreje kot v prvem krogu, dokler nismo prišli v gozdiček in nekje med 16 in 17km so me začeli prijemat krči. Ustavili smo se in sem se se hotel raztegnit ampak, ko sem hotel raztegnit eno mičico je druga zategnila tako, da nisem vedel kaj naj naredim. Opčutki so bili da bom ostal kr tam in da bo moj prvi polmaraton končal na 17km. Potem so bolečine malo popustile in sem začel hodit. Spet sem se ustavil da sem si rastegnil mišice in bilo je će bolje. Lahko sem tekel ampak sem se malo bremzal.
Ira in Mojculja sta šli po hribu naprej jaz pa sem ga prehodil in ko smo prišli do ravnine sem spet začel tečt. Trajalo je samo (kakih 800m) do zadne postaje z vodo in će spet isti problem. Raztegnil sem če enkrat in bilo je malo bolje. Šli smo dalje jaz sem hodil onedve pa trimčkale z zelo počasnim tempom pred mano. Nato že za nami en parček v spremljavi tistih, ki imajo napis konec maratona. Mojculjo in Iro sem poslal naprej, ker sem itak imel spremstvo zraven. Eden mi je celo ponudil kolo če bi se rad zapeljal do cilja ampak sem ga odklonil in rekel da bo šlo. Spet sem malo potekel in malo hodil do nekje 300m pred ciljem, ko sem si rekel, da čez cilj pa res nebom hodil in z stisnil zobe ter začel tečt. Nekih 100m pred koncem sem zagledal mojo ljubezen ki teče proti meni in jo prijel za roko in skupaj sva tekla proti ciljni areni kjer so me čakali gledalci in mi vsi ploskali, kot da bi bil prvi in ne zadnji. V tistem trenutku so me oblile emocije in spustil solze. To je bilo res neopisno.
Še zdaj pri pisanju, ko se spomnem tistih trenutkov mi gre skoiraj na jok :--(
Sledila je analiza podelitev in zabava. :laola
Dobil sem celo lepo košarico dobrot za 20. mesto v moji kategoriji in celo stal na odru tako da sem se počutil res kot zmagovalec. :laola :laola

Rad bi se zahvalil MatjažuV za magnezij, Mojculji in moji boljši polovici Iri za družbo in podporo med tekom, ter ostali družbi, ki smo bili skupaj za mizo po zaključku teka pa tudi za lepe slikice.
Čestitke vsem našim za pokale in medalje in tudi tistim,ki so ostali brez njih. :clap: :clap: :clap: :clap:
Drugo leto grem sigurno spet samo da bom bolj pripravljen. OBLJUBIM

HVALA HVALA HVALA
Dalibor,
prav čakala sem še tvoje poročilo, tvoje vtise s tvoje prve polovičke. :clap:
Me veseli, da bo prvi ostal v nepozabnem spominu, vesela sem, da sem smela biti del tega dogodka. :lol:
Želim ti, da se noga pozdravi prej kot rečeš keks, da bomo še kakšno jezero obtekli.
:laola na nove zmage (ne nad časom,samo ali najprej nad samim seboj)
Dalibor, čestitke za prvo polovičko in za opis tega doživetja. :laola
Je moralo biti lepo v cilj priti z roko v roki z drago in ob ploskanju navijačev.
Krči bodo kmalu pozabljeni, lepa doživetja pa ne.
Glede na to, da si med tekom opazil celo gobe, ne dvomim, da si bil med tistimi, ki so videli jezero. :D
IRA napisal/-a:Ja, ja ....
Tole jezero je res čarobno :mrgreen:

Hehe. No, če si ob jezeru, pravzaprav vidiš samo vodo, jezera niti ne. Če pa še laufaš na vso moč, pride premalo kisika v glavo, potem vidiš samo še par metrov poti pred sabo, okolica ne obstaja. :D

Evo, par slikic, da boste vsaj vedeli, kakšno je jezero (vreme je bilo precej kilavo, zato so fotke bolj švoh, ampak se vidi eno mal večjo modro lužo). ;)
Slika
Slika

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA