Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Zdravo,
Najprej čestitke vsem tekmovalcem, ki ste zmogli preteči 10,5 km dolgo progo v Zagorju v tako vročem vremenu. Vsem se zahvaljujemo za udeležbo. Nekaj tekmovalcev je prepozno prišlo na prijavno mesto. Ti v konkurenci niste mogli startati. Se opravičujemo, a morate razumeti, da smo imeli po razpisu zaključek prijav planirano za 15:50h. Kljub temu smo dovolili tek v konkurenci vsem, ki so prišli na prijavno mesto do 16:10h.
Na teku 10,5km smo letos imeli rekordno udeležbo. Vseh tekmovalcev na tej razdalji je bilo 242. 61 žensk in 181 moških. Rekorda proge ni bilo, a je bil čas prvega tekmovalca kljub temu soliden, saj je vročina naredila svoje.
Vzsporedno s tem tekom, so v centru Zagorja potekali otroški teki na 300, 500, 1000 m. Na 200m so tekli invalidi. Otroških tekov se je udeležilo 371 tekmovalcev iz vse Slovenije. Invalidov je teklo 24. Tudi pri teh teki je bila udeležba rekordna.
Ker upamo da ste dan preživet v Zagorju uživali in se imeli lepo, vas vabimo, da se našega teka udeležite tudi v letu 2010.

Tekaški pozdrav,
Bani
dobr ste se imeli v Zasavju in iskrene čestitke vsem sodelujočim. Za drugo leto si bom pa tudi sam uzel čas, da sprobam ta tek pa magari naredil isti dan dve tekmi, ker ponavadi sta skupaj z Bohinjem,,,,,
Pa še komentar takega, ki je zjutraj tekel v Bohinju in potem v Zagorju. Brez težav se da udeležiti obeh tekov, le pred 14. uro štartaš z bohinjskega jezera in je vse pravočasno.

Mislim, da sem bil prvič v življenju v Zagorju in .... ljubezen na prvi pogled. Mesto je lepo in urejeno, da o ljudeh sploh ne izgubljam besed, ki so bili prav vsi zelo zelo prijazni.. Vrnil sem bom tudi ne tekaško samo tako za ogled in nadaljnje spoznavanje.

Glede organizacije sem bil prav tako izredno zadovoljen in menim, da je tudi z vidika štartnine nadpovprečna. Organizatorju mogoče s tekaškega vidika lahko zamerimo pomanjkanje še kake okrepčevalnice ob progi pri teku po vročini (pravijo okoli 30 stopinj).

Ob prevozu z avtobusom na štartno mesto smo vsi ugotavljali, da bo proga verjetno zelo sončna z malo sence, a se je med tekom situacija popravila (vsaj tak občutek sem imel), tako da spet ni bilo tako hudo.

Proga se mi kljub vsem ugotovitev ni zdela en sam spust (OK, ni bilo vzponov), a je bila po mojem mnenju več kot polovico ravninska. Noge niso nikakor hotele same navzdol. Po mojem Garminu je bilo za 270 m negativnih višincev, kar pa ni dosti glede na dolžino proge. Glede dolžine pa je moja GPS naprava izmerila 10,45 m teka, kar pomeni, da je organizator dolžino proge določil pravilno.

Glede svojega teka lahko povem, da sem izredno zadovoljen. Kaj izredno.... super, mega, špon, galaktično,... Približno tako razdaljo še nikoli nisem odtekel tako hitro. Svoje cilje sem krepko presegel. Na splošno sem letos presegel vse cilje, ki sem si jih zadal in ko vse skupaj premlevam, ugotavljam, da mogoče tudi ni tako dobro hiteti in bi se moral mogoče malo zaustaviti. Vedno znova si zadajam nove in višje cilje, ki zahtevajo seveda tudi več "vložka". Mah, verjetno se bom res malo zaustavil in použival v doseženem.

Pri renosu podatkov z GPS naprave na program, ki podatke "premelje" pa sem ugotovil, da sem za celoten tek porabil niti 400 kcal energije, kar je v povprečju skoraj 40-50 % manj kot običajno pri podobnih tekih (od 700 do 800 kcal). Tega podatka si ne vem razložiti oziroma bi želel,da bi me o tem razsvetlil nekdo drug, ki ima ali je imel enake izkušnje. Sam menim, da je to posledica drugačnega "izgorevanja" zalog, saj menim, da sem bil glede vloženega truda približno enak preteklim tekom (zadihanost, utrujenost, srčni utrip,...). V naprej se zahvaljujem za morebitne odgovore.

Po končanem teku sem dosegel tudi glavni cilj, ki sem si ga zadal za ta tek: druženje z forumovci. Kot vedno je bilo tudi tokrat enkratno biti v družbi vseh znanih in novo spoznanih tekačev.

Vsem sodelujočim čestitam za dosežene rezultate, predvsem seveda kot ponavadi dobitnikom nagrad in tistim, ki so presegli ali dosegli pričakovanja.

Upam, da se tudi ostali udeleženci teka strinjate, da je bilo navijanje in spodbujanje ob progi presenetljivo množično, glasno in .... prijetno. Takega prihoda v cilj ne doživiš tudi na bistveno bolj množičnih in odmevnejših tekih.

Teka se bom zagotvo udeležil tudi v naslednjih letih.
Odlično organizirana tekaška prireditev v okvirju praznovanj občinskega praznika.

Proga je bila lepa in navidezno lažja ampak vročina ob njej je vseeno marsikaterega tekača dodobra izčrpala (tudi mene).V štartnem in ciljnem prostoru je bilo dobro poskrbljeno za okrepčila...na sami progi sem pa dobil občutek da manjka še ena okrepčevalnica oziroma voda za osvežitev...no to je moje subjektivno mnenje.
Številna TF-družba je tudi tokrat ustvarila edinstveno vzdušje...bilo je lepo.
Naslednje leto se vrnem in obenem priporočam vsem ostalim da se udeležijo te tekaške prireditve.

@Lenči...hvala za RD darilo
@Ksenija,Docca,Larchi80...lepo vas je bilo videti po dolgem času in malo poklepetati.
Vzorno organizirana prireditev, vse čestitke Milanu Bedraču in njegovi ekipi.

Res, mnogi, ki smo povezani z raznimi organizacijami prireditev se lahko samo učimo na prijaznih Zagorjanih. In to ob prijavnini 6€. Torej se tudi za tako nizke prijavnine lahko organizira prireditev na vrhunskem nivoju.

Predprijave ažurirane, dovolj prijavnih mest, ni bilo čakalnih vrst, vsak tekmovalec je dobil kvalitetno majčko in dovolj je bilo tudi majhnih številk, bon za mesni ali vegetariaski menu, vode in osvežilnih napitkov dovolj, vsak tekmovalec prejel še srečko za bogat srečolov, zastonj krofi, zastonj sladoled, pa zastonj balončki in prevoz opreme iz starta na cilj, pokali, medalje in praktične nagrade za najhitrejše, hitri in točni rezultati, dobro zavarovana trasa, preprečili so dovoz nekulturnih voznikov na cesto, in še sem kaj pozabil... Okrepčevalnic je bilo zame dovolj, se jih nisem posluževal, za tako kratke razdalje ima telo dovolj v rezervi. Lepo :clap: !!!

Lepo je bilo z vami, člani TF, Lauferju (Savo-tu) in Matjažu pa hvala za fotke.Pa Špeli za Cocto, zelo je pasala, hvala! Nejcu, Davidu, Ani, Evi, Zdravkotu, Bernardi, Valentinu, Štefanu, Matjažu, Milanu pa čestitke za stopničke. Vse te praktične nagrade smo komajda spravili v avto.

Hvala tudi Lonely-u za veliko koristnih informacij za naslednje teke.

Pridemo zopet in priporočam vsem TF-jevcem za naslednje leto!
LN Jože
Mislim, da ste že skoraj vse napisali,hvala vsem posebej še Lauferju za odličen suport z vodo in še posebej dobrimi fotkami. Moj rezultat odličen glede na trenutno pripravljenost, po nekaj daljši pavzi, tudi Matjažu hvala za odličen tempo.
Tekla prvič v Zagorju, prvič sem bila v tej dolini in je res lepa. Tek me je kar zmatral, sploh zaradi sonca in glavobola. Zame je bilo prevroče za tečt ob tej uri. Majice so prevelike, moške, bo pa dobra za spat. Okrepčevalnic je bilo dovolj, golaž na koncu je bil okusen, srečk za srečelov na cilju pa nismo vsi dobili, tisti, ki smo prišli bolj zadnji, ker so jih nekateri tekači jemali po več. Lepo se je blo malo sprehodit po mestu, fajn štimunga je bila, smo pa kar dolgo čakali na Jana, ampak ga je bilo še toliko lepše poslušat. Lep zaključek dneva, samo malo utrujena, danes pa velke bolečine v nogah.
Laufer je naredil izvrstne fotke. Ulovil je vse, kar je treba uloviti. Letos je bilo enkrat več tekačev kot lani, propaganda dela svoje.(zato verjetno premalo srečk, ne verjamem, da je kdo vzel dve) Zagorje je po urejenosti eno lepših mest v Sloveniji, zato me obisk sploh ne čudi. (ne vem kako je zgledalo v nedeljo zjutraj). priredite, za katero stoji občina, ki vzpodbuja šport, mora uspeti in vedno tudi uspe.
Glede okrepčevalnic, letos je bila ena več, malce pred Siporexom so očitno sami krajani poskrbeli za vodo. Ste bili prehitri da bi opazili otroške rokice, ki so vam ponujale kozarec vode ;)

V nedeljo zgodaj zjutraj so pridni fantje pričeli s pospravljanjem in dopoldne je bilo naše mesto očiščeno, pospravljeno.Zvečer je bilo pa kar čudno zaspat v tišini (Plestenjaka sem poslušala s kavča ;))
Še enkrat - me veseli, da ste uživali v naši Zagorski dolini :laola
Ksenija napisal/-a:Glede okrepčevalnic, letos je bila ena več, malce pred Siporexom so očitno sami krajani poskrbeli za vodo. Ste bili prehitri da bi opazili otroške rokice, ki so vam ponujale kozarec vode ;)

Ha, a je bilo to res? Nič videl :lol:
bobr napisal/-a:
Ksenija napisal/-a:Glede okrepčevalnic, letos je bila ena več, malce pred Siporexom so očitno sami krajani poskrbeli za vodo. Ste bili prehitri da bi opazili otroške rokice, ki so vam ponujale kozarec vode ;)

Ha, a je bilo to res? Nič videl :lol:

So bili in je prav pasalo spet malo polivanja pregretih možgančkov :clap:
Najprej gre zahvala mojim trem tekačicam za družbo v avtu, pred tekom, po teku,..(no med tekom jih pa ni bilo ob meni, ne vem kje so se potikale :lol: ).

Res je lep ta Zagorski tek. :) Dobra organizacija, tako da nimam pripomb. Mogoče bi lahko le avtobus šel malo pozneje na štart, da ne bi tam predolgo čakali in ovirali promet.

Sam sem bil s tekom zelo zadovoljen, še posebno ko sem prišel skozi cilj in videl, da sem tekel s tempom 4:28 :shock: in to brez večjih naporov. Pred tekom sem si namreč nastavil virtualnega partnerja z določenim tempom (sem mislil da sem nastavil 4:35, sem pa imel 4:30) z razlogom, da se ne bom na začetku preveč zagnal in sem se moral zato, kar malo nazaj držat. Je pa ob zvoku sirene (mene take stvari malo stisnejo, ker veš da nekaj ni v redu, pa še skrb se potem poveča za svoje bližnje na progi) zelo padel tempo, tako da sem potem moral malo pritisniti do cilja. Skratka z rezultatom sem zadovoljen, saj vidim, da se forma stopnjuje.

Hvala tudi ostalim članom TF za prijetno družbo, Matjažu za fotoaparat,da je lahko Laufar fotografiral (zelo se je potrudil).
Čestitke vsem tekačicam in tekačem za pretečeni tek,vsem prejemnikom pokalov in kolajn. :laola

Organizatorju, vsa čast, :D

Posebaj pa :clap: :clap: :clap: carici Lenči, za njene osebne dosežke , zajček :cast1:

Hvala Lauferju za super fotke :clap: (upam, da ti je uspelo, kar je pisalo na papirju)

Špela, nisem se niti uspela zahvaliti za :drink , ob priliki...
Družba, super ste :cast1: :cast1:

Lp

P.S.Jegart, hvala!!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA