Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Vse je bilo super, že pred začetkom in tudi po koncu. Glede organizacije, proge je bilo rečeno skoraj vse....

Glede proge bi dodal edino, da se je po mojem merilcu nabralo več kot 1.000 višinskim metrov. :?: Tako , da po mojem mnenju roga ni bila lih pri ta najlažjih, čeprav nobena ni lahka, enostavna,.... Tudi podlaga verjetno ta najhitrejšim ni omogočala dosego svojih najboljših rezultatov. A je vse odtehtala narava, pravo vreme in čudovita gozdna proga večinoma v senci.... Skratka je bilo vse super.

Organizator se je res potrudil kot tudi vsi prijazni domačini. :clap: Upam, da smo jih tudi mi tekači lahko nekako povrnili to naše zadovoljstvo. In da so ga začutili.

Nagradni sklad je bil fenomenalen in eden najbogatejših do sedaj.

Naslednje leto je udeležba zame obvezna. Priporočam vsem!
Moj prvi tek v Kočevju (Breg) in res moram pohvaliti organizatorja: ODLIČEN TEK!

Enkratno tekaško vreme, razgiban tek po senci v gozdu, res veliko okrepčevalnic, označba proge s km oznakami vsak kilometer, v cilju enkratno vzdušje, lubenice, makaroni in veliko sladkega peciva, hitra razglasitev rezultatov in bogate nagrade (motor!) :D .
In to vse za štartnino 8 eurov! :clap:

Čestitke vsem za odlične dosežke tudi sam sem popravil svoj PB na 21km! :clap:

Še enkrat kapo dol organizatorju in se vidimo drugo leto!
Arabo napisal/-a:Glede proge bi dodal edino, da se je po mojem merilcu nabralo več kot 1.000 višinskim metrov. :?: T

Z barometričnim višinomerom sem, na polmaratonski razdalji, nameril 180 metrov vzpona. Meritvi je verjeti, saj je izrisani višinski profil v delih, kjer se trasa ponavlja, lepo zrcalen.
Arabo, sicer nisem tekla polmaratona, a močno močno dvomim, da bi se nabralo toliko višinske razlike.
V eni drugi temi (ne vem, ali o Garminu 405 ali o katerem drugem pripomočku) je govora o natančnosti meritev višinske razlike. Ugotavljam, da je stara metoda risanja profila proge s štetjem izohips na (natisnjenem, ne elektronskem) zemljevidu (tisti, ki ste bili taborniki, boste vedeli, o čem govorim) sicer res bolj zamudna, a glede na nekatera poročila med najbolj zanesljivimi. :D
Arabo napisal/-a:Glede proge bi dodal edino, da se je po mojem merilcu nabralo več kot 1.000 višinskim metrov. :?:

Kje si pa ti tekel? :D :D :D , verjetno ne po naši progi. :D :D :D

Meni je polarček pokazal 185 m.
Meni je Garmin pokazal več kot 1000 m višinskih vzponov (in seveda padcev). Samo to ni klasična višinska razlika, ampak so vsi vzponi sešteti skupaj.

Če bi bilo 10 hribčkov z višinsko razliko 100m, bi bila višinska razlika teka 100m, ampak Garmin bi mi pokazal 1000m skupnih pretečenih vzponov, kar je meni tudi bolj bistveno.
Garmin mi je izmeril nekaj čez (+)500 višinskih metrov vseh klancev. Sem se že naučil, da mu kar zadeva višinske razlike vedno ne verjamem. Tudi graf višine proge po kateri smo tekli dvakrat je daleč od zrcalne.

Če bi moral ocenjevati po filingu, bi dejal, da je bližje resnici številka 180m.

Koliko "lufta" pa mislite , da imamo še ob podobnih (vremenskih in fizičnih) pogojih na progi Ljubljanske 21ke? Minuto? Ali smo tam-tam.

LP,

jru
Bobek napisal/-a:Meni je Garmin pokazal več kot 1000 m višinskih vzponov (in seveda padcev). Samo to ni klasična višinska razlika, ampak so vsi vzponi sešteti skupaj.

Če bi bilo 10 hribčkov z višinsko razliko 100m, bi bila višinska razlika teka 100m, ampak Garmin bi mi pokazal 1000m skupnih pretečenih vzponov, kar je meni tudi bolj bistveno.

Ker sem posredno vzpodbudil to razpravo, se čutim dolžnega, da jo tudi dorečem. Torej; na Teku Veronike Deseniške, ne prej, ne poslej, ne bo 1000 metrov skupnih vzponov! To so povsem neke druge dimenzije, ki se jih ne bi sramovali niti zahtevnejši med gorskimi teki. Realna ocena vzponov je, namesto tega, okoli 180 metrov.
Garmin pač nima barometričnega višinomera, njega meritev višine je zato manj zanesljiva in te po mojih izkušnjah tudi na povsem ravninskem teku lahko preseneti z izmero nekaj sto metrov vzponov?!
BoštjanG napisal/-a:
Bobek napisal/-a:Meni je Garmin pokazal več kot 1000 m višinskih vzponov (in seveda padcev). Samo to ni klasična višinska razlika, ampak so vsi vzponi sešteti skupaj.

Ker sem posredno vzpodbudil to razpravo, se čutim dolžnega, da jo tudi dorečem. Torej; na Teku Veronike Deseniške, ne prej, ne poslej, ne bo 1000 metrov skupnih vzponov! To so povsem neke druge dimenzije, ki se jih ne bi sramovali niti zahtevnejši med gorskimi teki. Realna ocena vzponov je, namesto tega, okoli 180 metrov.
Garmin pač nima barometričnega višinomera, njega meritev višine je zato manj zanesljiva in te po mojih izkušnjah tudi na povsem ravninskem teku lahko preseneti z izmero nekaj sto metrov vzponov?!

Se bi strinjal. Tudi pri teku intervalov na stadionu, mi garmin izmeri cca 200 m višincev.
ROSI64 napisal/-a:
BoštjanG napisal/-a:

Se bi strinjal. Tudi pri teku intervalov na stadionu, mi garmin izmeri cca 200 m višincev.

A niso uspeli neki tekači na neki tekmi v nekem ljubljanskem parku postaviti še višinskih rekordov? Poleg maratončka?
Zdaj je verjetno jasno zakaj ne bi dal več kot 200€ za neko đipies igračo.
A ni to tema - Poročila s prireditev? :wink:

Žal smo nekateri tekli predolgo, tako da nismo bili zraven pri spremljajočih prireditveh, Slišim, da so bili harmonikrarji, videll sem trenirati plesalke ali mažoretke, opravljali so brezplačne meritve sestavine telesa (še vedno debel) in še kaj bi se našlo.
BoštjanG napisal/-a:
Arabo napisal/-a:Glede proge bi dodal edino, da se je po mojem merilcu nabralo več kot 1.000 višinskim metrov. :?: T

Z barometričnim višinomerom sem, na polmaratonski razdalji, nameril 180 metrov vzpona. Meritvi je verjeti, saj je izrisani višinski profil v delih, kjer se trasa ponavlja, lepo zrcalen.

če bi res toliko tekli...bi prišli že na Fridrištajn....sam veste Veroniko so v Celju utopili ne tukaj, tako da je nima smisla iskati :P :--

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA